Denizde mücadele bugün başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Denizde mücadele bugün başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 22, 2010 00:00

Yelken sporunun gelişimine destek sağlayan Shop&Miles Sailing Cup’ın ilk etabı bugün saat 12.00’de Ortaköy’den start alıyor. 100’e yakın tekne, birinci gelerek Fransa’da ülkemizi temsil etmek için kıyasıya yarışa hazır. Bu sene de yarışçıların kıyafetlerini Arzu Kaprol tasarladı. Yeni etaplar işin heyecanını arttırıyor.

Bu sene Sailing Cup pek çok yenilikle başlıyor. Öncelikle Shop&Miles Bosphorus ve Turgutreis Cup’a, bu yıl Göcek Cup etabı ekleniyor. İlk kez sadece bir takım yerine en yüksek puanı alan üç takım, 26 Eylül-3 Ekim tarihleri arasında dünyanın önde gelen yelken yarışı “Les Voiles de Saint-Tropez”de ülkemizi temsil etmeye hak kazanacak, Türk Havayolları’ndan gidiş-dönüş Avrupa biletine sahip olacak.

Gelelim bugün başlayan ilk etaba. Yarışlar Ortaköy’den start alıyor. Yaklaşık 100 teknenin yarışlarda boy göstermesi bekleniyor. Ardından Reina’da bir davet verilecek. Bu davek sırasından Emporio Armani, Gucci, Loro Piana ve In-Formal’ın 2010 Yaz Koleksiyonu’nun yanı sıra Arzu Kaprol’un yarışlar için hazırladığı özel tasarımlar birer defile ile sunulacak. Yarın saat 11.00’de başlayacak Caddebostan etabı ve Marmara Yelken Kulübü’nde gerçekleştirilecek ödül töreniyle etkinlik sona erecek.
Tasarımını Can Yalman’ın yaptığı kupa, Kanyon Alışveriş Merkezi’nde Sailing Cup fotoğraf sergisiyle birlikte sergilenecek.

İkinci etap Shop&Miles Turgutreis Cup 30-31 Temmuz ve 1 Ağustos tarihlerinde D-Marin Turgutreis ve D-Marin Didim’de düzenlenecek. Ayrıca bu yıl ilk kez Shop&Miles Sailing Cup’ın üçüncü etabı olacak Göcek Cup, Göcek’te 27-29 Ağustos tarihleri arasında D-Marin Göcek’in ev sahipliğinde gerçekleşecek.

SEKİZİNCİ VE İKİNCİ OLDUK

Üç yıldan bu yana Shop&Miles Sailing Cup’ta şampiyon olan takım, dünyaca ünlü yelkencilerin katıldığı “Les Voiles Saint Tropez”ye gidiyor. 2008’de Mat 12 teknesi ülkemizi başarıyla temsil etti. Kendi klasmanında sekizinci oldu. 2009 şampiyonu Komet ise kendi kategorisinde ikinci geldi.

İYİ EKİP VE DONANIMLA BAŞARI KAZANMAK MÜMKÜN

Yarışlara katılmak için öncelikle IRC belgesi sahibi olmak gerekiyor. IRC, bir ölçüm belgesi.
Teknelerin boylarına göre ekip sayısı değişiyor. Başarı için iyi ekip, iyi tekne ve iyi donanım yeterli oluyor. Boğazdaki akıntıları bilmek ve doğru yerlerde dönüşler yapmak, bir takımı başarıya götüren önemli noktalar. Bu yarışın tehlikesi çok yok. Açık deniz yarışı olmadığı için risk düzeyi düşük ama özellikle Boğaz’da çok sık dönüş yapıldığı için zaman zaman denize düşenler olabiliyor. Bu yüzden donanımlı bir ambulans Kuruçeşme’de bekliyor. Ayrıca yüksek süratli iki lastik bot acil müdahale için hazır oluyor.

ERGONOMİK VE RÜZGARA DAYANIKLI KOSTÜMLER

Arzu Kaprol bu sene de yarışmacıları giydiriyor: “Performans tasarımlarımda önemli. Aynı zamanda estetik ve içerik kaygısı da duyuyorum. Aktif spor giyimde özel elyaflardan üretilmiş kumaşlarla akıllı tekstilleri tercih ediyorum. Teri ve nemi dışarı atan performans elyafı dry touch kullanıyorum. Bu elyaf deniz tuzu, nem ve rüzgar aşındırmasına karşı oldukça dayanıklı. Tasarımlarda grafik bir form yarattık. İki farklı ergonomik tişört, şapka, özel dokulu peştemallar hazırladım. Kesimlerin vücutla uyum içinde olması ve hareket halinde vücuda yardımcı olması hedeflendi. Renk olarak mavi, beyaz ve gümüş tercih ettim. Çünkü bu renkler denizin tüm tonlarını ve yansımalarını içinde barındırıyor.”

EN İYİ İZLENECEK NOKTALAR

Bugün Bebek - Arnavutköy arasına bir etkinlik alanı kuruldu. DJ müziği eşliğinde minderlere oturarak yarışları ücretsiz seyredebilirsiniz. Ayrıca Ortaköy, Kandilli, Anadolu Hisarı ve Ulus Parkı da mücadeleyi izlemek için ideal noktalar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!