Delgado: Liverpool'la 10 kere oynasak böyle bir sonuç çıkmaz

Güncelleme Tarihi:

Delgado: Liverpoolla 10 kere oynasak böyle bir sonuç çıkmaz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2007 12:56

Beşiktaş'ın Arjantinli futbolcusu Matias Emilio Delgado, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden gruptan çıkabileceklerini söyledi.

Haberin Devamı

Cola Turka ile Futbolcu Günlüğü'ne konuk olan Delgado, Şampiyonlar Ligi'nde gruplarındaki en genç takım olduklarını ifade ederek, “Ben de dahil bir çok oyuncumuz ilk kez Şampiyonlar Ligi tecrübesi yaşıyor. Gruptaki diğer takımlara baktığımız zaman bizden daha güçlü olduklarını siz de görebilirsiniz. Fakat bizim genç bir takım olmamız hiç beklenmedik sonuçları ortaya çıkardı. Buraya kadar gelmemizi kimse beklemiyordu. Bu kadarını yaptıktan sonra devamını da başarabilecek gücümüz olduğunu gösterdik. Daha önce yaptıklarımızın aynısını tekrarlayarak buradan çıkabiliriz” şeklinde konuştu.

ERTUĞRUL SAĞLAM

Delgado, teknik direktör Ertuğrul Sağlam konusunda da şunları söyledi:

“Çok zor olmayan, özellikle anlaması zor olmayan bir hoca. Çünkü dünyada çok zor anlaşılan antrenörler var. Sizden dünyanın öbür tarafından bir şey alıp getirmenizi isteyen ya da kimsenin istemediği şeyleri isteyen birisi değil. Normal, standart şeyleri istiyor bizden. Bize yaklaşımı güzel. Kendisi ne kadar bize bazı şeyleri anlatmaya çalışsa da bazen istemeden onun yaptırmak istediklerini yapamıyoruz. Futbolcu sahada hiçbir zaman hocası ile oynamıyor. Biz hocamıza bağlı kalarak kendi istediğimizi yapıyoruz saha içinde. Ama bazen yapamıyorsunuz. Alınan olumsuz bir sonucun ardından doğrudan hocamıza saldırılıyor. Bu doğru değil.”

MARSİLYA MAÇI

Olympique Marsilya ile oynadıkları ve 2-1 kazandıkları maça da değinen Delgado, şöyle devam etti:
“1-0 önde olduğumuz bir maçtı. Zaten bir önceki maçta Liverpool'a mağlup olmuştuk. Marsilya maçında bizden başka kimse maçı kazanacağımıza inanmıyor; ama siz o anda öndesiniz ve 3 puan alacaksınız. Bu durumda insanın aklına İngiltere'deki maç geliyor. Hal böyle olunca da gayri ihtiyari geri çekildik ve skoru korumaya çalıştık. Açıkçası biz skoru korumaya çalıştık. Kimse bize böyle bir şey yapın diye söylemedi. Biz kendi içimizden gelerek bunu yaptık. Marsilya golü atınca uyandık, kendimize geldik. Zaten golden sonra çok fazla ileriye çıktık ve bu sefer Marsilya kontratak yapmaya başladı.”

8-0'LIK LIVERPOOL YENİLGİSİ

Delgado, Şampiyonlar Ligi'nde Liverpool karşısında aldıkları 8-0'lık yenilgi için de şu yorumu yaptı:
“Liverpool ile iki maç yaptık. Birisi zaferdi öbürü hezimetti. Şimdi şöyle düşünmek lazım; iki maçı da aynı takım oynuyor. Biz Liverpool ile aynı maçı 10 kere oynasak böyle bir sonuç ortaya çıkmaz. O gün sahada yapmak istediklerimizin hiçbiri olmuyordu. Bizim olmuyordu ama onların her istediği de gerçekleşti. Aslında Liverpool o gün takım olarak kötü bir takımdı ama bireysel olarak çok şanslıydı. Zaten yediğimiz ilk goller tamamen şans eseri bizden birine çarpıyor, adamların önüne düşüyor gol oluyor, sırtına çarpan top içeri giriyor. Tekrar söylüyorum, biz Liverpool ile İngiltere'de 10 kere daha oynasak aynı sonuç ortaya çıkmaz. Bizim takımımız güçlü bir takım. Zaten Marsilya maçında da kötü bir ekip olmadığımızı gösterdik.”

Haberin Devamı

8-0'lık yenilginin kendilerini derinden etkilediğini anlatan Delgado, ancak bu durumu unutmaları gerektiğini söyledi.

SON 2 YILIN PERFORMANS KARŞILAŞTIRMASI

Delgado, geçen yıl ile bu yılki performansı arasındaki farklar için de şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Geçen sezon ile bu yılı kıyasladığımız zaman siyah ve beyaz gibi net bir ayrımdan söz edemeyiz bana göre. Geçen sezon bir uyum dönemi vardı. Sonuçta farklı bir ülkeden geldim ve bambaşka bir futbol kültürüne ayak uydurmaya çalışıyordum. İsviçre Ligi, Türkiye'ye benzer bir lig değil. Bir sürü farklılıklar var. Geçen seneki eleştirilen performansımın temel sebeplerinden birisi bu. Ayrıca yüzde yüz adapte olamamıştım. Bütün bunların yanında bazı küçük sorunlar da eklenince beklentileri karşılamakta güçlük çektim. Bu seneki performansıma gelince; öncelikle hocamın beni oynattığı pozisyon çok önemli. Her zaman oynadığım ve alışık olduğum bir bölgede görev yapıyorum. Teknik direktörümüz beni sürekli ileri çıkmam için yönlendiriyor ve bana güven veriyor. Ben ofansif bir oyuncuyum ve hücuma yönelik misyon yüklendiğim zaman daha etkili bir hale geliyorum. Bu durumda daha iyi bir performans ortaya çıkıyor.”

“TÜRK FUTBOLUNUN ARJANTİN FUTBOLUYLA BENZERLİKLERİ VAR”

Arjantinli futbolcu, genel hatlarıyla bakıldığında Arjantin futboluyla Türk futbolu arasında çok büyük benzerlikler olduğunu söyledi.
Futbolun iki ülkede de fazlasıyla sevildiğini kaydeden Delgado, “İsviçre ise bunun tamamen dışında kalan bir ülke. Bu iki ülkede futbol ne kadar ateşliyse, orada o kadar soğuk. Arkadaşlarınızı antrenmandan antrenmana görüyorsunuz. Dışarıda hiçbir arkadaşlık bağınız yok. Ben Basel'de oynarken sadece Arjantinliler'den oluşan bir grubumuz vardı. Bu tamamen geleneksel bir durum, insanların geleneklerinden kaynaklanıyor. Ama Türkiye'de böyle değil. Burası aynen Arjantin gibi; çocukluğumda yaşadıklarımı burada da görüyorum. Burada saha içindeki şakalarımız bile Arjantin'de olduğu gibi. Yaşayış tarzımız bile aynı” şeklinde konuştu.

MARADONA NEDEN SEVİLİYOR?

Arjantin'de efsane futbolcu Maradona'nın neden bu kadar sevildiği sorusuna Delgado, “Maradona dünyada futbol devrimi yapmış birisi. Onu karşılaştırabileceğiniz birisi yok ki başkasını da onun kadar sevelim. Orta sahayı, defansı, kaleciyi çalımlayıp gol atan kaç tane adam tanıyorsunuz? Kötü tarafları da var; mesela eliyle gol atıp şampiyonluk kazandıran bir adam. Bu hareketini ne 70 bin kişi görüyor, ne hakem, ne de kameralar yakalayabiliyor. Bugün halen daha bu adam bunu nasıl yaptı diye analizini yapıyorlar. İtalya'da yaptıkları da ortada. Napoli gibi sıradan bir takımı şampiyonluklarla tanıştırdı” diye yanıt verdi.

TELLO VE HIGUAIN'İN TAKIMA KATILMASI

Delgado, Tello ve Higuain'in takıma katılması konusundaki görüşlerinin sorulması üzerine de şunları söyledi:
“Onların gelmesi tabii ki birçok şeyi değiştirdi. Ailece de görüşüyoruz, zaten aynı bölgede yaşıyoruz. Geçen sene burada bana yardımcı olan Ricardinho, Nobre, Bobo vardı; onların hakkını vermek lazım. İlk geldiğimde çok yardımcı oldular, buraya onların sayesinde alıştım. Ama kendi ülkenizden, kendi lisanınızdan biriyle birlikte olmak, aynı dili konuşmak sizi daha fazla rahatlatıyor. Antrenmanlarda, özellikle kampta kaldığınız zaman daha fazla konuşabileceğiniz insanlar var. Bu büyük bir avantaj. Hakkını vermek gerekir; Türk arkadaşlarım da bana çok yardımcı olmaya çalıştılar ve alışmam için ellerinden geleni yaptılar. (Nasılsın?), (Ne yapıyorsun?) diye ilgileniyorlar ama bu bir yere kadar oluyor. Bir yer var ki, orada tıkanıp kalıyorsunuz. Dil sorunu çıkıyor ortaya bu sefer, orayı bir türlü aşamıyorsunuz.”

UNUTAMADIĞI ANLAR

Matias Emilio Delgado, Beşiktaş'ta unutamadığı anılarının sorulması üzerine, “Havaalanına indiğim zamanı unutamam. Ben sadece arabaya binip otele gideceğimizi düşünüyordum. Karşılama olacağını bilsem saçımı falan yapar, adam gibi giyinirdim. O gün çok büyük bir kalabalık vardı. Çok duygulandım. Bunu ölene kadar unutamam. Bir de Zürih maçları var. Ortada henüz gol yok ama bütün taraftarlar adımı bağırıyor. İnanılmaz bir şeydi benim için. Bana güvenen insanları o gün mahcup etmediğim için çok mutluyum” diye konuştu.

“ARJANTİN MİLLİ TAKIMI'NDA OYNAYAMAYACAĞIMI BİLİYORUM”

Delgado, Arjantin Milli Takımı ile ilgili olarak da “Arjantin Milli Takımı'nda oynayamayacağımı biliyorum. Arjantin formasıyla Dünya Kupası'nda oynamayı çok isterdim ama böyle bir şeyin olacağını tahmin etmiyorum. Bunun için benim en büyük hayalim Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa'nın büyük kulüplerine karşı oynamaktı. Orta yuvarlakta Şampiyonlar Ligi bayrağının sallanması ve Şampiyonlar Ligi marşını sahada diziliyken dinlemek en büyük hayalimdi. Bunlar gerçekleşti ve bunları unutacağımı düşünmüyorum” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!