Dekorasyonda eklektik akımı

Güncelleme Tarihi:

Dekorasyonda eklektik akımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 05, 2014 11:48

Ev dekorasyonunda eklektik tarzı, dönemlerin karışımını kapsar ve renk doku şekil çeşitliliğini yansıtır...

Haberin Devamı

Dekorasyon stillerinin en zorlarından biridir belki de eklektik stil. Modern, rüstik, klasik, country veya avangard stillerden beğendiğiniz parçaları harmanlayıp, renk ve dokuları dikkate alarak stilinizi yansıtmanız gerekir. Doğru yapıldığında 'oldukça tarz' olmuş diye düşünülür ve dekorasyon konusunda dahiyane olduğunuz hissini verirsiniz çevrenize. Sonuç başarılı olmadığında ise oldukça yorucu ve belki de itici bir ortam yaratmış olursunuz.

Ev dekorasyonunda eklektik tarzı, dönemlerin karışımını kapsar ve renk doku şekil çeşitliliğini yansıtır. Yaratıcılığın ön planda olduğu bu yansıma sonucunda her zaman trend yaratan bir iç mimari tasarım ortaya çıkar. Bu trend belirleyici stil şimdiye kadar dekoratörlerin ve iç mimarların gözdesi iken; artık bizler de evimizi eklektik tarzda nasıl döşeriz sorusuna yanıtlar bulabiliriz.

Dekorasyonda eklektik akımı


Eklektik bir oda tasarımında ahenk oluşturmak için farklı tarzlarda objeler ortak bir payda da buluşturularak kullanılmalıdır. Bu, karmakarışık bir salata tadından ziyade bir türlüye benzetilerek yola çıkılması gereken; ilhamları buluşturmaya yönelik bir stildir.

Haberin Devamı

Dekorasyonda eklektik akımı


Biraz da cesaret işidir aslında. Ne de olsa kolay değildir farklılıkları bir araya getirip bir bütün oluşturmak.

Dekorasyonda eklektik akımı


Stillerin, kültür geleneklerin ve çeşitli zaman dilimlerinin karşımından, evinizde eklektizm hissini yaratmak için dekorasyona bakmakla onu görmek arasındaki ince çizgidesiniz. Eklektik bir stili benimsediğiniz an aslında bilin ki evinizde bireysel, yepyeni ve siz ve yaratıcılığınızla kokan bir tarz oluşacaktır. Dekorasyona olan ilginizi artırmak veya dekorasyon konusundaki hünerlerinizi pekiştirmek için birebir olan eklektik akımına siz de kapılın!

BAKMADAN GEÇME!