Defilelerin sahne arkasında neler oluyor?

Güncelleme Tarihi:

Defilelerin sahne arkasında neler oluyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 13:05

Çağdaş fotoğrafın tanınmış isimlerinden Arslan Sükan, ‘Prelude’ adlı yeni sergisiyle Bomontiada’daki Leica Gallery İstanbul’a konuk oluyor. Sükan’ın fotoğrafları modellerin perde arkasında yaşadıklarına ışık tutuyor.

Haberin Devamı

5 Ağustos’a kadar sürecek sergi Arslan Sükan’ın 2004 - 2008 arasında L’Uomo Vogue (İtalya), A Magazine (Fransa), Crash (Fransa), Faces (İsviçre) ve Muse Magazine (İtalya) gibi uluslararası dergiler için çektiği sahne arkası defile fotoğraflarından oluşuyor. Mankenlerin görmeye alışık olmadığımız (görünmeyen) yüzlerini fotoğraflayan Sükan, mankenlerin podyumda kişiliklerinden sıyrılarak birer sanat objesi ya da tüketim aracı gibi izlenmeye başlamadan önce perde arkasında bırakacakları kimlik ve karakterlerin izini sürüyor.

Defilelerin sahne arkasında neler oluyor

Hem iç mimarlık hem de fotoğraf üzerine aldığı eğitimlerinin de etkisiyle insan algısının limitlerini, fiziksel ile sanal, görünenle görünmeyenin sınırlarını araştıran Sükan, ‘Prelude’de yer alan fotoğraflarda, izleyicinin beklentilerini ilk bakışta doğrular gibi yaparken pratikte ters düz eden; bir fikir ya da formu yeniden yaratan bir anlatıcı olarak karşımıza çıkıyor.

Haberin Devamı

Defilelerin sahne arkasında neler oluyor

Eserleri İstanbul Modern’in yanı sıra Roma’daki Maxxi Museum, Paris’teki Maison des Metallos, Zürih’teki Museum Haus Konstruktiv gibi önemli müzelerde sergilenen Arslan Sükan, çalışmalarını İstanbul ve New York’ta sürdürüyor.

Defilelerin sahne arkasında neler oluyor

BAKMADAN GEÇME!