Dayımın ellerinden öperim

Güncelleme Tarihi:

Dayımın ellerinden öperim
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 00:00

Kanal D'de bu akşam ilk bölümü yayınlanacak olan "Genco" adlı dizinin başrol oyuncuları Alpay Atalan ve Selen Seyven, Kelebek'e konuştu.

Haberin Devamı

Selen Seyven ve Alpay Atalan fotoğrafları için tıklayın

Dayımın ellerinden öperim
Ünlü yönetmen Ezel Akay'ın yeğeni olan Seyven, "İlk kez kamera karşısına dayım Ezel Akay'ın yönettiği "Hacivat, Karagöz Neden Öldürüldü" filminde geçtim. Dayımın ellerinden öperim.

Kanal D’de bu akşam ilk bölümü yayınlanacak olan "Genco" adlı dizinin başrol oyuncuları Alpay Atalan ve Selen Seyven, Kelebek’e konuştu. Ünlü yönetmen Ezel Akay’ın yeğeni olan Seyven, "İlk kez kamera karşısına dayım Ezel Akay’ın yönettiği ’Hacivat, Karagöz Neden Öldürüldü’ filminde geçtim. Dayımın ellerinden öperim" dedi.

ncelikle rollerinizden biraz bahseder misiniz?

Haberin Devamı

- Selen Seyven: Ben, Genco’nun kız kardeşi Özge’nin en yakın arkadaşı Pınar’ı oynuyorum. Piyano çalan ve bunu babasından saklayan bir kız. Çünkü babası mimar olmasını istiyor. Pınar, okulda Genco’yla tanışıyor ve onun piyano çaldığını öğrenince arkadaş oluyorlar.

- Alpay Atalan: Genco, Marmara Depremi’yle hayatı altüst olan bir genç. Ailesini kaybettiği depremden sonra kendisine yardım eden taksici Ahmet’in yanına, İstanbul’a taşınıyor. Genco, ölüsü bulunmadığı için sağ olduğuna inandığı kız kardeşinin izini bulmaya çalışıyor.

Marmara Depremi’nde neredeydiniz?

/images/100/0x0/55ea93e5f018fbb8f889187d
- A. Atalan: Ben Ankara’daydım. Depremi biz de hissettik. Depremden hemen sonra yardım için elimizden ne geliyorsa onu yaptık.

- S. Seyven: YaÅŸadığımız o büyük depremde ben de Ankara’daydım. Biz de depremden zarar görenlere yardımcı olmaya çalıştık.Â

Dizide, depremi yaşayan insanların psikolojisini yansıtabileceğinize inanıyor musunuz?

- A. Atalan: Depremi insanları üzecek şekilde yansıtmıyoruz. Tabii ki, hiçbir şeyi unutmamalıyız. Yaşadığımız her şeyden ders almalıyız.

Diziyi izleyecekler depremle olan kötü anılarını tekrar hatırlayacaklar...

- A. Atalan: Evet, böyle bir durum söz konusu ama senaristimiz Hakan Aksoy, bu konuda çok titiz hareket ediyor.

Haberin Devamı

Genco karakteri, ailesinin Yalova’da kalmasına neden olduğu için çok büyük vicdan azabı çekiyor. Zor bir karakteri canlandırdığınızı düşünüyor musunuz?

- A. Atalan: Evet, zor bir rolüm var ama bizler oyuncuyuz, her karakteri oynamalıyız. Genco, biraz da bu yüzden içine kapanık bir genç. Piyano tutkusu yüzünden deprem gecesi ailesini Yalova’da kalmaya ikna ettiği için kendini hep suçlu hissediyor.

BU DÄ°ZÄ° AÅžKI YÃœCELTÄ°YOR

Dizide acının ve vicdan azabının yanı sıra bir de aşk yaşıyorsunuz...

- A. Atalan: Genco, trajik bir olay yaşadığı için hayata dönüşü çok zor oluyor. Bu dönüşü sağlayan da yaşadığı aşk.

Dayımın ellerinden öperim
- S. Seyven: İzleyicileri büyük bir aşk öyküsü bekliyor. Bu dizi aslında günümüzde unutulmaya başlanan aşkı yüceltiyor.

Haberin Devamı

İlk defa bir dizide rol alıyorsunuz. Neler hissediyorsunuz?

- S. Seyven: Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro öğrenimime devam ediyorum. İkinci sınıftayım. "Genco", ilk dizim olduğu için oldukça heyecanlıyım.

Rol seçiminizde nelere dikkat ediyorsunuz?

- A. Atalan: Hemen şu sorular aklımdan geçmeye başlıyor: Oynayacağım karakter bana yakın mı? Bu projenin içinde kendimi görebiliyor muyum? "Genco"yu kabul etmemdeki en büyük etken ise bunun bir Kanal D dizisi olmasıdır.

Daha önce hangi dizilerde rol aldınız?

- A. Atalan: "Bütün Çocuklarım", "Ah İstanbul", "Hasret", "Gülpare" dizilerinde ve "Mutluluk" adlı sinema filminde rol aldım.

Oyunculukta iddialı mısınız?

- A. Atalan: Tabii ki, iddialıyım. Oyunculuk konusunda kendime çok güveniyorum.

Haberin Devamı

Son soru Selen Seyven’e. Ezel Akay’ın yeğeni olmak avantaj mı yoksa dezavantaj mı?

- S. Seyven: Benim için kesinlikle büyük bir avantaj. Yönetmen bir dayımın olması bana çok artı kazandırdı. İlk oyunculuk ve kamera deneyimimi dayım Ezel Akay’ın yönettiği "Hacivat ve Karagöz" filminde yaşadım. Dayımın ellerimden öperim.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!