David Beckham'dan 'efsane' veda

Güncelleme Tarihi:

David Beckhamdan efsane veda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2012 12:45

ABD MLS Ligi play-off final maçında İngiliz yıldız David Beckham'ın formasını giydiği LA Galaxy, Houston Dynamo'yu 3-1 mağlup etti ve üst üste 2. kez şampiyonluğunu ilan etti. Gelecek sezondan itibaren ABD'ye veda edecek olan David Beckham, LA Galaxy ile şampiyonluk yaşayarak ayrılmış oldu.

Haberin Devamı

MAÇ VE KUTLAMALARDAN ÖZEL KARELER

Normal sezonu ligde 4. sırada bitiren LA Galaxy, final mücadelesine kadar Whitecaps, SJ Eartquakes ve Seattle Sounders takımlarını geçmeyi başardı.

Finalde Doğu Konferansı Ligi'ni 5. sırada bitiren Houston Dynamo ile karşılaşana La Galaxy, Omar Gonzalez, Donovan (penaltı) ve Robbie Keane'in (penaltı) attığı gollerle mağlup etmeyi başardı.

Housto Dynamo'nun tek golünü Calen Carr kaydetti. Karşılaşmaya ilk 11'de başlayan David Beckham 90+5. dakikada oyundan alınarak taraftarların alkışları arasında sahayı terk etti.

1996'dan beri yapılan ligdeki 4'üncü şampiyonluğunu elde eden Galaxy, bu başarısıyla 4 şampiyonluğu bulunan D.C. United'ı da yakalamış oldu. Taraftarlar, 6 yıldır Galaxy forması giyen Beckham oyundan alınırken, "Teşekkürler David" tezahüratları eşliğinde İngiliz futbolcuyu uzun süre alkışladı.

Haberin Devamı

BECKHAM'DAN MAÇ SONU

6 yıldır ABD'de forma giyen ve bir dönem Milan'a kiralık olarak gelen 37 yaşındaki David Beckham, şampiyonluk kutlamaları sonrasında çok özel açıklamalar yaptı.

İngiliz yıldız, "Kendi evimizde taraftarlarımızın önünde şampiyonluk yaşamamız çok özel bir olay. Bugünü asla unutmayacağım. Benim için özel bir gün ve daima öyle kalacak" ifadelerini kullandı.

LA Galaxy'den sonra hangi takıma gideceği konusunda açıklamalar yapan Beckham, "Nereye gideceğimle ilgili herhangi bir fikrim yok. Ne yaptığımı biliyorum. Bu kulüpte geçirdiğim 6 yıl boyunca çok mutluydum" dedi.

LA Galaxy ile olan sözleşmesi sona erse de ABD ligini takip etmeye devam edeceğini söyleyen Beckham, "LA Galaxy ve Amerika'daki futbolla ilgili tüm gelişmeleri takip etmeye devam edeceğim. Belki artık burada forma giymeyeceğim ancak Amerika'daki spor ve bu ligdeki gelmişmelerle yakından ilgilenmeyi sürdüreceğim" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!