Daum: Kadıköy'den çıkış yok

Güncelleme Tarihi:

Daum: Kadıköyden çıkış yok
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2009 18:04

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunun ilk maçında yarın Macaristan'ın Honved takımı karşısında iyi bir sonuç alacaklarına emin olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Honved hazırlıklarını tamamladı

Tibor Sisa: Şansımız az

Daum, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı basın toplantı odasında, maçla ilgili basın toplantısı yaptı.

Takımını iyi hazırladığını, mücadeleyi 90 dakika boyunca kontrollerinde tutmayı hedeflediklerini anlatan Daum, “İlk maçta kendi sahamızda iyi bir sonuç alacağımıza eminim. İyi bir sonuçla ikinci maçtan sonra tur atlamış olacağız. Buna eminim. Taraftardan da büyük bir destek bekliyorum. Yüksek bir performans ve iyi bir atmosfer bekliyorum. Taraftarımız 12. adam. Bunu da hak eden bir taraftar. Taraftardan iyi atmosfer beklerken, tabii ki bunun ilk etapta sahadan gelmesi lazım” diye konuştu.

“Kadıköy'den çıkış yok” ifadesini kullanan Alman teknik adam, “Hedefimiz başarılı olmak, sempatik olmak ve Kadıköy'ün sallanmayan bir yer olduğunu göstermek” dedi.

“TEMELİ İLK MAÇTA ATMAK İSTİYORUZ”

Alman çalıştırıcı, turun temelini ilk maçta atmak istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Uluslararası bir hava yaşadıklarını ve bunun da kendilerini sevindirdiğini anlatan Daum, “Avrupa Ligi'ne katılmanın temelini burada ilk maçta atmak istiyoruz. Bu maçı aynı zamanda aramıza yeni katılan bazı futbolcularımızın adaptasyonu için de kullanmak istiyoruz” dedi.
Bazı futbolcuların ilk resmi maçın baskısıyla ortaya koyacakları performansı merak ettiklerini kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü, “İlk 11 için alternatifimiz çok. Uluslararası maçlarda alternatifimiz çok. Bu imkanı kullanmak istiyorum. Hazırlık döneminde olduğumuz için belki erken gelen bir maç. Her futbolcunun hazırlıklarda nerede olduğunu belli edecek' şeklinde konuştu.

“HEDEF KOYMAK İÇİN ERKEN”

Avrupa Kupası mücadelesinde bu sezon hangi noktanın Fenerbahçe için başarı sayılacağı sorusuna Daum, “Avrupa için şimdiden ne büyük bir hedef koymak, ne de erken bir son belirlemek istiyorum” yanıtını verdi.

Gerek Türkiye'de, gerekse Avrupa'da her rakibe saygı göstermek gerektiğini ifade eden Alman teknik adam, şöyle konuştu:
“Türkiye Ligi'nde Beşiktaş, Galatasaray, Sivasspor ve Trabzonspor'un yapabileceklerini de biliyoruz. Onlara saygımız var. Sadece 'Daum Fenerbahçe'ye geldi' diye Fenerbahçe şampiyon olmayacaktır. Yüksek bir konsantrasyonla çalışacağız. Tüm bu gösterdiğimiz çaba hem lig hem Avrupa için geçerli. Tur atlayacağımızdan eminim, sonra kurayı beklememiz lazım. Hedefimiz orada da başarılı olmak. Büyük hedefimiz grup maçlarına girmek ve gruptan çıkıp nakavt maçlarına katılmak. O gruplara çıktığınız zaman her şey mümkün olabilir. Şimdiden ne büyük bir hedef koymak istiyorum, ne de erken bir son belirlemek istiyorum. Türkiye'de Avrupa Kupası'nı kazanmak istediğimi söylediğim zaman 'Daum çok büyük hoca, büyük şeyler yapmak istiyor' diye söylenir, ama bu benim için önemli değil. Ben fazla büyük sözler söylemek istemiyorum, daha fazla verdiğim sözü tutmak istiyorum.”

DAUM'UN PRENSİPLERİ

Taraftarların, futbolcuların sahada tüm gücüyle mücadele ettiğini hissettiğinde, kötü giden bir maçta bile kendilerini destekleyeceklerini ifade eden Daum, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“Bu tarzı futbolcularımızdan görmek istiyoruz. Bunu gösterdiğimiz zaman iyi şeyler de gelir. Futbol bir sonuç oyunu. Benim prensibim takımı şu şekilde hazırlamak: 150 dakika koşan, 120 dakika savaşan, 90 dakika futbol oynayan bir takım.”

HONVED ANALİZİ

Honved'in geçmişte Avrupa'da isim yapmış bir takım olduğunu, yarınki mücadelede de futbolcularının kendilerini göstermek için yüksek motivasyonla oynayacağını düşündüğünü anlatan Christoph Daum'un rakipleriyle ilgili değerlendirmesi şöyle:

“Honved 4-2-3-1 sisteminde oynayan bir takım. Defansı iyi kuran bir takım. Özellikle sol bekleri, öne doğru oynayan bir futbolcu. Orta alanda iki futbolcuyla defansı kuruyorlar, ama şunu söyleyebiliriz, biri daha fazla defansa, biri daha fazla ofansa dönük bir futbolcu. Üçlü bir ofans sıralamaları var, bunlar iyi paslaşmalarla kombinasyonlarla sürekli rakip ceza alanına atak yapmak isteyen futbolcular. Listeye baktığımız zaman bir forvet oynuyor ama, ara sıra 2, 3, 4 forvetli görebiliyoruz. İyi bir takım. 2-3 futbolcusu da özellikleri olan oyuncular.”

“GÜİZA TÜRKİYE'DE GOL KRALI OLACAK”

Güiza ile ilgili medyada çok sayıda transfer teklifi haberlerinin yer aldığı ifade edilerek, “Gidecek mi, kalacak mı?” sorusu yöneltilen Daum, medyada yer alan haberlerden kendisinin sorumlu olmadığını belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Ama şöyle bir şey önerebilirim; kimse artık bu konuda bir şey yazmasın. Güiza ile ilgili hiçbir konumuz olmadı, transfer konuşması olmadı. Güiza, Türkiye Ligi'nde gol kralı olacak ve biz onu yapabilmesi için elimizden gelen desteği vereceğiz.”

“ŞART DEĞİL AMA BELKİ BİR TRANSFER DAHA OLABİLİR”

Oluşturulan kadro için kulüp yönetim kuruluna ve çalışmaları için sportif direktör Aykut Kocaman'a teşekkür eden Daum, belki bir transfer daha yapabileceklerini bildirdi.

Planlanan hedefler için kadronun yeterli olup olmadığı sorulan Alman teknik adam, “Bizim işimiz güncel kadrodan en maksimumu almak. Yeni futbolcularımız var, net bir şekilde performanslarını görmemiz gerekir. Şart değil, ama belki bir transfer daha olabilir diyorum. Ama şu belli ki, Fenerbahçe'nin önümüzdeki günlerde başaracağı şeyler bir futbolcuya bağlı değil. Kalitemiz iyi, gücümüz bir futbolcuya bağlı kalmamalı. Takım olarak daha da güçlenmemiz önemli” dedi.

Haberin Devamı

Takım kaptanının kim olacağı sorusuna, “Ben de merak ediyorum” karşılığını veren Daum, “Bu neye göre belirleniyor?” sorusunu da esprili şekilde, “Burada bayanları da görüyorum, yakışıklı olan kişi olabilir” diye cevaplandırdı.

Daum, forvette eksikleri olmasına rağmen ilk 11'de Güiza ile başlayacağını bildirerek, “Eksiklerim var, ama yine de onu 11'de oynatmak istiyorum. Ne kadar gidebilirse göreceğiz, önemli bir oyuncumuz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!