Darbeyi bekliyorum!

Güncelleme Tarihi:

Darbeyi bekliyorum
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 1998 00:00

Pakize SUDA
Haberin Devamı

Son günlerde şu darbe söylentileri yüzünden hayatım ters yüz oldu. Gündüzleri uyuyup, geceleri oturuyorum. Malumunuz darbeler bütün dünyada geceleri yapılır. Bunun sebebi sanıyorum görev bilinciyle ilgili. Adamlar günlük rutin işlerini aksatmamak için gece mesaisi yapıyorlar.

Darbe öyle hergün zırt pırt yapılan birşey değil, ekstra bir iş. Tıpkı bizim ara sıra düğünlere, derneklere şarkı söylemeye gidişimiz gibi. Biz de oralara giderken devamlı çalıştığımız gazinonun işlerini aksatmayıp, programımızı bitirir öyle gideriz.

Darbeden sana ne, gece oturup da ne bekliyorsun diye sorarsınız siz şimdi. Efendim geçen sefer ben uyku sersemiydim, hiçbir şey anlamadım. Bu sefer şöyle salim kafayla olayı idrak etmek istiyorum. Onun için öyle tetikte bekliyorum.

Hem ben pek severim darbeleri. Bize çok faydası dokundu.12 Eylül'den önce sahneler, dünyaya erkekler olarak gelmiş, musikiyle beraber hanımefendiliğe adım atmışlarla doluydu. Hani neredeyse gazinonun kapısında şuna benzer konuşmalar geçiyordu:

- Ne zaman şey ettirdiniz hanımefendi

- Şey ettirmedim efendim, ben doğuştan kadınım.

Bu talihsiz cevap, evde istirahata çekilmek için yeterliydi. 12 Eylül hızır gibi yetişip bunları yasakladı da, biz de sanatımızı icra etme fırsatı bulduk.

Bu arada askeri erkana verdiğimiz konserler de cabası. Tuvaletimizi üstümüzden çıkarmaya fırsat bulamadan Kara Kuvvetleri senin, Hava Kuvvetleri benim dolaştık durduk. Allah razı olsun doya doya şarkı söyledim sayelerinde.

Bu sefer gecekondu gibi her yanı saran popçulara bir çare bulsalar bari. Geceler popçulara gebe sanki. Sabah bir bakıyorsun üç tane daha çıkmış. Çoğunun isimleri de aynı. Bunlara futbolcular gibi büyük, küçük sıfatı da takamayız. Büyük olmayı hiçbiri istemez. Bildiğiniz gibi memleketimizde küçük olmak prim yapıyor. En iyisi padişahlar gibi numaralanmak. 2. Yaşar, 1. Deniz gibi...

Ne diyordum ha askerler şuna bir çare bulsunlar, Mesela 5 sene sahne tecrübesi olmayan kaset yapamaz, ya da tam tersi kaseti olmayan sahneye çıkamaz gibi.

Evet, her gece bekliyorum beklemesine de, bazı endişelerim de yok değil. İster misiniz bu askerler işi ağırdan alırken pat diye irtica gelsin. Ben buna da bir çare buldum kendimce. Birkaç tane şık eşarp aldım, sokağa çıkarken omzuma atıyor ya da boynuma sarıyorum. Ben sokaktayken aniden irtica geldi diyelim, hemen boynumdan çıkarıp başıma takacağım. Evde prova yaptım, iki saniye sürmüyor.

Çok tedbirli ve uyumluyumdur. Ne demişler zaman sana uymazsa sen zamana uy.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!