Dansı sokakta öğrendim

Güncelleme Tarihi:

Dansı sokakta öğrendim
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2006 21:11

Okan Aydoğan, Türkiye’nin son yarışma kahramanlarından. 2003 Türkiye Break Dance Yarışması’nın birincisi olan Okan, "Benimle Dans Eder misin?"le başlayan şöhret macerasını Kelebek okurlarıyla paylaştı.

Haberin Devamı

- Dans maceran nasıl başladı?

11 yaşında paten kaymaya başladım. 14 yaşına kadar devam ettim. Bu arada İzmir Karşıyaka’da oturuyorum ben. Sahilde break dance’çılar vardı. Ben de amuda kalkıp, ellerimin üzerinde yürüyordum ve onlara çok özeniyordum. Bir gün beni yanlarına çağırıp, "İstiyorsan aramıza katıl" dediler. Çok mutlu oldum ve zamanla da bu konuda geliştim. Partilere gidip, dans anlamında karşı gruplarla kapışmaya başladım.

- Bu konuda gelişmeni sağlayan, seni besleyen ne oldu? Bu dansın profesyonel eğitimi var mı?

Bu dansa başlamadan önce takla atardım, parkta demirlerin arasından geçmeye çalışırdım. Kısacası zor hareketleri severdim. 14 yaşında olduğum için beni aralarına alan ağabeylerden birçok şey öğrenmem kolay oldu. Zamanla kendimi geliştirdim ve 2003’te Türkiye Break Dance Yarışması’nda birinci oldum. Yılbaşından dört gün önce elimin tendonları koptu ve ameliyat geçirdim.

Haberin Devamı

- Geçmiş olsun. Nasıl oldu?

Nazar değdi! 2004 Türkiye Break Dance Yarışması vardı. Orada ikinci oldum. Aslında birincilik hakkımdı, ama dört kişiden oluşan jüri dedi ki "İki sene üst üste birinci olma. Bu sefer de ikinci ol" dediler. Yarışmaya girerken nazar boncuğu takmamı istediler. Takmadım. Ondan sonra da böyle bir kaza geçirdim. Yedi ay dans edemedim ameliyat geçirince. Beş ay önce yeniden başladım break dance’a.

- "Benimle Dans Eder misin?"e katılmaya nasıl karar verdin?

Celal Bayar Üniversitesi’nde okuyan bir arkadaşım var. Onun yanına gidip dans ettiğimde, tanımadığım çocuklar yanıma gelerek gazeteyi uzattılar. "Bu yarışmaya mutlaka katıl" dediler. Tanımadığım insanlardan böyle sözler duyunca katılmaya karar verdim. Bir mucize olacağına inandım. Bu arada bir mağazada çalışmaya başlamıştım. Ben yazları dans ederek para kazanıyorum. Kışın da canım sıkılmasın diye böyle bir işe girdim. Elemelere katıldığım gün şöyle düşündüm; "Sabah elemelere katılır, 12.00 gibi işe giderim." Fakat Tan Hoca, "Sen yarın da gel" dedi. Ben de, "Yarın gelemem. Çalışıyorum" dedim. Tan Hoca’nın cevabı, "İşyerine bizden selam söyle. İşi bırakıyorsun" oldu.

Haberin Devamı

- Yarışma boyunca zorlandığını hissettiğin anlar oldu mu?

Danslarda çok zorlandım. Bir kere benim dans eğitimim yok. Dansı sokakta öğrendim. Bankaların, süper marketlerin önünde dans ederdim. Yarışma boyunca, "En son bana bir şov yaptırırlar. Sonra da beni gönderirler" diye düşündüm. Çünkü öteki danslarda pek yetenekli değildim. Break dance’ı sabahtan akşama kadar durmadan yapabilirim. Ama diğerlerini ıııh! Bunların sıkıntısını yaşadım, durdum. Yonca Evcimik mesela... Yarışmanın başından beri takmış durumdaydı bana.

SPOR SALONU AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM

- Bundan sonrası için planların neler?

Break dance yapan arkadaşlarım var. Biz üç kişi, babalarımızın koyacağı sermayeyle spor salonu açmayı düşünüyoruz. Orada hip hop dersi olmasını istiyorum. Çünkü Türkiye’de hip hop doğru düzgün bilinmiyor. Amerika’da neredeyse sanat olarak bakılıyor bu dansa.

Haberin Devamı

- Yurt dışında eğitim almak sence ne kadar önemli bir fırsat?

Break dance ortamı nerede, ben orada! Onun dışında üst üste aynı hareketleri çalışmaktan sıkılıyorum ben.

- Hayatta sıkıldığın her konuda "Ben yapmayacağım" diye kaçar mısın böyle?

Evet. Bana gına geldiği zaman, "Yapmayacağım" derim.

- Peki insanların sana bu kadar ilgi gösteriyor olması hoşuna gidiyor mu?

Utanıyorum sadece. "Neydik, ne olduk" diyorum kendi kendime. Kızlar gelip, imza istiyor. "Sanki çok ünlü biriyiz de, gelip imza istiyorlar" diye düşünüyorum ve rahatsız oluyorum. Kimse kusura bakmasın, ben böyle şeylere alışık değilim.

Beni aldattığını öğrendim

BEYONCE: 16 yaşındayım. Sınıfımdan bir çocuğa aşık oldum. O da beni seviyordu. Bana arkadaşlık teklif etti ve ben de kabul ettim. Üç ay çıktık. Her şey o kadar güzeldi ki, "Hiç ayrılmayız" diye düşünüyordum. Ama beni aldattığını öğrendim. Kalbim o kadar kırıldı ki, bir daha onun yüzünü görmek istemiyorum. Bu arada en yakın arkadaşı bana çıkma teklif etti. İntikam almak istiyorum. Sizce teklifi kabul etmeli miyim?

İş kazası

UTANDIRAN ANLAR

Haberin Devamı

Birkaç sene önce benim için, "Göğüslerini gösteriyorsun" demişlerdi. Sadece o yıllarda sunuculuğunu yaptığım "Dekolte" isimli programın bir çekim arasında göğsüm açılmıştı. Zaten bu görüntü basına yansıyınca çok utanmıştım. İlk defa başıma böyle bir şey gelmişti. Sonuçta bilerek veya isteyerek açmadım. Hayatımda en çok utandığım an işte o andı!

AJANDA

28 ŞUBAT

"Hüsn-ü Fasıl" adını son günlerde çok sık duyuyorsun değil mi? Hüsnü Şenlendirici’nin konseri Lütfi Kırdar’da. Mutlaka izle!

1 MART

Feridun Düzağaç yeni albümünden şarkılarla Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi’nde olacak. Sen de orada ol!

3 MART

Kargo, sevilen parçaları ve daha fazlasıyla Rock N Dark konserleri kapsamında İzmir Kemancı Bar’da

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!