"Cüneyt Çakır için finalde sürpriz olmaz"

Güncelleme Tarihi:

Cüneyt Çakır için finalde sürpriz olmaz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2012 11:33

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Genel Sekreteri Etem Atasoy, FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır ve ekibinin, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda en az bir yarı final müsabakasında görevlendirileceğine inandığını belirterek, “Finalde sürpriz olmaz” dedi.

Etem Atasoy, 16 yıl aradan sonra Avrupa Şampiyonası'nda maç yöneten ilk Türk hakem olan Cüneyt Çakır'ın, çeyrek final ve sonrasında da görev alma başarısı göstermesinin gurur verici olduğunu söyledi.

Atasoy, Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) Hakem Komitesi'nin, şampiyonadaki grup maçlarının tamamlanmasından sonra çeyrek final ve sonrasında da görev almasına karar verdiği Çakır'ın, Avrupa'nın en iyi 8 hakemi arasında gösterildiğini kaydetti.

Çakır ve ekibinin, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda şimdiye kadar 11 Haziran'daki Ukrayna-İsveç ve 18 Haziran'da oynanan İtalya-İrlanda Cumhuriyeti maçlarını başarıyla yönettiğini anımsatan Atasoy, “Çakır ve ekibinin başarısından dolayı gurur duyuyoruz. Cüneyt Çakır ve ekibinin, en az bir yarı final müsabakasında görevlendirileceğine inanıyorum. Finalde sürpriz olmaz. Bu, Türk hakemlerinin önünü açacak bir süreçtir. Cüneyt Çakır, Türk hakemliğinin gelecekteki lokomotifi olacaktır. Cüneyt Çakır ve ekibinin arkasından daha güçlü bir hakem ordusu geliyor” diye konuştu.

Atasoy, her durum ve koşulda hakemlerin yanında olacaklarını, Türk hakemliğini daha üst noktalara çıkarmak için bundan sonra da her türlü çabayı göstereceklerini sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!