Cumartesi ateşi sönmeden

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi ateşi sönmeden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2005 00:42

Bu hafta sonu sonbaharın ilk günleri sayılır. İstanbul’da tam da şu sıralar bir sanat bombardımanı altında:9. Uluslararası İstanbul Bienali dün başladı, Eski Galata Köprüsü’nü mesken tutan İstanbul Tasarım Haftası Design Week devam ediyor, Tünel-Karaköy aksında Yaya Sergileri bölgeye damgasını vurdu.

Mesela sabahtan Haliç kıyısındaki parklarda güzel bir yürüyüş yapıp İstanbul Design Week’in yapıldığı Eski Galata Köprüsü’ne varabilirsiniz. Sergiden sonra ise Balat-Fener semtinde güzel bir yemek, önerimiz.

Kıyafetlerle zamanda yolculuk yap

Herry bu kış nostalji rüzgarları estiriyor. Geçmişle modern zamanları buluşturan Herry 2005/2006 Kış Koleksiyonu, metropolün karmaşasına direnen çağdaş kadını, 50’li, 60’lı ve 70’li yılların anılarına götürüyor. Koleksiyonda askeri esintiler ve etnik izlenimler baskın çıkıyor. Askeri ceketler, apoletli gömlekler ve paltolar günümüzün modern kadınının hayata karşı sağlam ve güçlü duruşunu simgeliyor. Ama dantelli ve fırfırlı gömlekler ile elbiseler, büzgülü ve kurdele detaylı modellerle romantizm de unutulmamış.

Köprü üstünde tasarım izle

Eskiden köprü altında balık-ekmek yiyip bira içme modası vardı. Şimdi köprü altında yapılabileceklere bir yenisi eklendi: Tasarım izlemek. Art Decor Dergisi’nin organize ettiği Design Week Istanbul Haliç’teki Eski Galata Köprüsü’nde yapılıyor. Alt katta bağımsız tasarımcılar var. Üst katta ise büyük markalar ve tanınmış tasarımcıların yanı sıra Design Week’in ana sponsoru Lineadecor’un lounge’ı, hemen yanında Çim Cafe ve seminer salonları bulunuyor.

Alt katta gerçeğinden zor ayırt edilen balıkları, tül ve kumaştan yapılmış deniz analarını, modern tasarımlı deniz bisikletini, 389g markası altında üreten üç tasarımcının ürünlerini ve İsmail Acar’ın suyun üstüne astığı koltuk ve tablolarını görün.

Üst katta ilk durağınız Dilara Erbay ve Erdem Akan’ın slow food mutfağında küçük yemekleri sunduğu stand olsun. Yine üst katta, ‘sadece erkeklere özel’ mobilyalar üreten DamatTweenLife markasının Kabe’yi andıran standının etrafında dolaşın.

Bugünkü konuşmacılar ve konular: Ruedi Baur/Margarete von Lupin (11.00), Mücevherde Keçe Uygulaması (10.30), Derin Sarıyer/Gaye Çevikel (12.00), Mel Byars (14.00), Tasarım Çin’e Karşı İlaç mı (15.00), Nuri Çolakoğlu/Jan Nahum (16.00), Droog Design (18.00).

Phil Collins ile karaoke yap

9. Uluslararası İstanbul Bienali, Bienal takipçilerini ve The Smiths hayranlarını bienal sanatçılarından Phil Collins’in düzenlediği The Smiths Karaoke Partisi’nde buluşturuyor. Balans Music & Performance Hall’daki parti, 22.00’de müzik yazarı Murat Beşer ile DJ Ahmet Musluoğlu’nun çalacağı özel rock, indie, dark, new romantics ve new wave setleriyle başlayacak. Saat 24.00’te ise pikapların başına 9. Uluslararası İstanbul Bienali küratörlerinden Charles Esche geçecek. Konuklar böylece Esche’yi çok farklı bir kimlikle görme fırsatını yakalayacaklar. Partinin konukları 01.00’de ‘The World Won’t Listen’ albümündeki en güzel The Smiths şarkılarının, Phil Collins karaokesi eşliğinde topluluğun yetenekli hayranlarının sesinden dinleyecekler. Gecenin kapanışını ise yine Murat Beşer ve DJ Ahmet Musluoğlu yapacak. Phil Collins’in ‘Dünya Dinlemiyor / The World Won’t Listen’ projesi 30 Ekim’e kadar Deniz Palas’ta görülebilir. Balans Music & Performance Hall, Balo Sokak No: 22 Beyoğlu.Tel: 0212 251 70 20.

Haliç’teki lokantaları keşfet

Balık ekmek demişken, köprünün altı katında sergilenen suni balıkları yemeye kalkmayın lütfen. Sergileri gezdikten sonra açıkmışsanız, Balat ve Fener civarındaki lokantalara atabilirsiniz kendinizi. İlk seçeneğiniz, köprünün karşısında mangalda kuru fasulye yapan yer. Test edildi, onaylandı! Eminönü tarafına doğru gittiğinizde seçenekleriniz çoğalıyor. Cibalikapı Balıkçısı, Sultan Restaurant, Cibali Balıkçısı, Giritli ve birkaç kafeye gidebilirsiniz. Haliç ve park manzaralı mekanların hepsi yolun kara tarafında sıralı. Geceyi uzatıp eve dönmek istemezseniz Daphnis Otel’de kalabilirsiniz. Suyun öte yakasını görmek isteyenler, Eski Galata Köprüsü’nün yanından kalkan dolmuş motorlarla karşıya geçip Rahmi Koç Müzesi’ni gezebilir. Müzede yeme içme mekanları da var: Halat Restaurant ve Cafe du Levant...

Bilet al

Jose Carreras yarın akşam Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bir konser verecek. Ünlü tenor, Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği tarafından 9 Eylül-16 Ekim arasında düzenlenen 3. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Müzik Festivali’ne katılıyor. Yarın 21.00’de Salamis Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşecek konserde tenora Şef David Gimenez yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ve soprano Sabina Puertolas eşlik edecek. Bilgi ve bilet satışı için Kösezade Turizm’i arayabilirsiniz. T: 0392 228 52 22.

Spor yaparken göbek at

Florya’da 4 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulan Corner Club yeni bir ders programı başlattı: Modern Oryantal Dans. Anadolu Ateşi Grubu’nu koreografisini yapan Serap Yeşilyurt’un verdiği derste yağ yakarken form tutacaksınız. Corne Club’da ayrıca Pilates, spinning, yoga-fit, Uzakdoğu dövüş sanatları ve Kickbox’un müzikal formda tempolu bir şekilde uygulandığı taerobics, aero-step, Latin areobik, body sculp ve gym-mix dersleri de var. Corner Club, Şenlikköy sapağı, dört yol ağzı Florya. T: 0212 425 28 28.

Kendini fark et

İnsanlara ‘kendini fark ediş’ sanatını öğreten Doğan Cüceloğlu bugün İş Sanat’ta. 45 yılını psikolojiye veren Cüceloğlu 15.30-16.30 arasında İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan ‘İnsanı Ararken’ kitabının söyleşi ve imza gününde okurlarıyla bir araya gelecek. Buluşma, Doğan Cüceloğlu’nu dinlemek isteyen herkese açık. Yazarın, kendisini dinlemeye gelenlere de bir sürprizi olacak. İş Sanat Kültür Merkezi İş Kuleleri Levent.T: 0212 316 10 83.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!