Tuzda hindi yanında firik pilavı

Güncelleme Tarihi:

Tuzda hindi yanında firik pilavı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2008 00:00

Amerikalılar hindiyi kasım ayının üçüncü perşembesi olan Şükran Günü’nde, İngilizler ise Noel gecesi yiyor. Türkiye’de ise hindi yılbaşı sofralarında karşımıza çıkıyor. Hindinin Türkiye’de yetiştirilip yaygınlaşmasıyla bu alışkanlık daha da arttı. Yılbaşı yaklaşırken, İstanbul’daki ünlü Lacivert Restoran’ın executive şefi Hüseyin Ceylan’dan, özel bir yılbaşı hindisi pişirmesini istedik. Ünlü şef "Tuzda hindi, yanında da firik pilavı" pişirdi.

HİNDİ

Malzeme 3,5 kilogramlık bir hindi, 1 paket taze fesleğen, 1 paket taze biberiye, 5 paket tuz, 4 adet yumurtanın beyazı, 2 bardak su

Yapılışı Bütün hindiyi temizleyip yıkadıktan sonra, kekik, fesleğen ve biberiyeden oluşan taze kokulu otlarla hindinin içini doldurun. Sonra butlarını çapraz şekilde bağlayın, fırın tepsisine koyun. Yumurta beyazını çırparak iyice köpürtüp tuz ile karıştırın. Hindiyi, hiçbir yeri açık kalmayacak şekilde bu karışımla kaplayın. 175 derece fırında yaklaşık 3 saat kadar pişirin. Piştikten sonra tuzları kırarak servis yapın.

Şeften ipuçları Hindinin tuzda pişirilmesiyle hedeflenen, özellikle suyunun ve taze kokulu otların aromasının hindiye geçmesidir. Hindinin kilogramı ne kadar az olursa o kadar kısa sürede pişer.

FİRİK PİLAVI

Malzeme
1 kilogram firik bulguru, 4 adet orta boy kuru soğan, 150 gram tereyağı, 100 gram ayçiçeği yağı, 500 gram haşlanmış kestane, bir kaşık tuz, tavuk bulyon, 750 gram kadar da su.

Yapılışı Firik bulgurunu bir gün önceden ılık su ile ıslatın. Ertesi gün, ıslanmış olan bulgurları süzün. Bir tencerede tereyağı ve ayçiçeği yağıyla soğanları iyice kavurun. Kavrulduktan sonra firikleri ve suyunu ilave edip, 20 -25 dakika kısık ateşte pişirin. Servis tabağına aldığınız firik bulgurunu soyulmuş kestane ile servis yapın.

Hazır yapılmışını ısmarlamak da mümkün

TELEFONLA HİNDİ Yemeksepeti.com yılbaşı gecesinde, kestaneli iç pilavlı hindi dolması servisi yapıyor. Yılbaşı hindisini ve mezeleri www.yemeksepeti.com adresinden birkaç tıklamayla sipariş verebiliyorsunuz. Yılbaşı hindisi, kestaneli iç pilavla hazırlanıyor. Hindinin yanı sıra sitenin üyesi restoranlar tarafından hazırlanan mezeler, salatalar ve tatlılar özel ambalajlarında 31 Aralık akşamı istediğiniz saat aralığında kapınıza kadar getiriliyor. Site 3 bine yakın üye restorandan 277 bin farklı çeşitte yemek alternatifi sunuyor. Sms ve Digiturk 525 kanalından da sipariş kabul ediyor.

OTELDEN SOFRAYA Mövenpick Hotel Istanbul’un şefi Maximilian J.W tarafından hazırlanan geleneksel yılbaşı hindisi, iç pilav, kestane, patates, Brüksel lahanası, havuç, fasulye ve cranberry sos, dömi glas sos ve ekmekli sos ile sunuluyor. 0212 319 29 29’dan 3811’i arayıp sipariş verebiliyorsunuz. Fırınlanmış 7-8 kilogramlık bütün hindinin kilosu 30 YTL.

AMBALAJ İÇİNDE HİNDİ Pınar yılbaşı için özel bir ambalaj içinde hindi satıyor. Pakette pişirme torbası, pişirme göstergesi ve hindi için bir tarif kartı var. Pişirme torbası ile hindiyi kendi yağı ve suyu içerisinde, kuruyup lezzetini kaybetmeden en kısa sürede pişirebileceksiniz. Pişirme göstergesi, hindinin tam piştiği, yenilecek kıvama geldiği zamanı haber veriyor.

KAPIYA TESLİM HİNDİ Cuisine Catering, yılbaşı sofranızı 31 Aralık günü ve akşamı kapınıza teslim ediyor. Kestaneli iç pilavlı hindi dolması siparişini 3 ayrı boyda verebileceğiniz gibi, porsiyon olarak da alabilirsiniz. Hindiyi tercih etmeyenler için kestane püreli piliç dolması ve ıspanaklı püreli piliç dolması gibi piliç yemekleri de var. (212) 325 19 00

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!