Çukurca Sağlık Ocağı'nı yarasalar bastı

Güncelleme Tarihi:

Çukurca Sağlık Ocağını yarasalar bastı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2007 11:16

HAKKARİ’nin tek sağlık kuruluşu olan sağlık ocağını yarasalar bastı. Gece açık unutulan pencerelerden içeri giren yüzlerce yarasanın bir bölümü dışarı çıkarılırken, bir kısmı da sağlık ocağı görevlileri tarafından öldürülerek dışarı atıldı.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Hakkari’nin Irak sınırında bulunan 7 bin 500 nüfuslu Çukurca İlçesi’nin sağlık ocağını yarasalar bastı. 3 katlı binanın 2’nci katında bulunan doğum odasının açık unutulan penceresinden gece boyunca içeri giren yüzlerce yarasa, havanın aydınlanması üzerine bir daha dışarı çıkamadı. 4’ü doktor, 5’i hemşire 34 kişinin görev yaptığı sağlık ocağında mesai saatinin başlaması ile birlikte inanılmaz tablo ortaya çıktı. Yarasalardan korkan kadın görevliler, panik içinde binanın 3’üncü katındaki odalara sığınırken, müstahdemler ise ellerine aldıkları uzun saplı fırçalarla yarasa avına çıktı.

Gün ışığı yüzünden şaşkına dönen yarasalar ortalıkta uçuşup, camlara duvarlara çarparken, görevliler yarasaların bir kısmını dışarı çıkarmayı başardı. Yarasaların bir bölümü ise fırça darbeleriyle öldürüldü. Duvar, perde dipleri ve güneş almayan karanlık köşelere sığınan yarasalar tek tek dışarı atıldıktan sonra sağlık ocağı çalışanları görevlerinin başına döndü.

Haberin Devamı

Şans eseri hiç hastanın bulunmadığı Çukurca Sağlık Ocağı’ndaki yarasa operasyonu yaklaşık yarım saat sürdü.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!