Colin Kazım'ın rüyası gerçekleşti

Güncelleme Tarihi:

Colin Kazımın rüyası gerçekleşti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2007 16:07

Fenerbahçe'nin yeni transferlerinden Colin Kazım Richards, İngiltere yerine Türkiye'yi tercih ettiğini belirterek, "Futbol Federasyonu ve milli takım yetkilileriyle konuştuğumda, bana karşı çok sıcak davrandılar ve beni bu ülkenin bir parçası olarak gördüklerini hissettirdiler" dedi.

Colin Kazım, Futbol Federasyonu'nun aylık yayın ogranı “TamSaha”da yer alan röportajında, Türkiye'yi tercih ettiği gün İngiltere Milli Takımı'ndan da teklif aldığını söyledi. İki takım için de oynayamayacağına göre, bir tercih yapması gerektiğini ve Türkiye'yi tercih ettiğini ifade eden Kazım, şunları kaydetti:
“Milli forma için İngiltere yerine Türkiye'yi tercih ettim. Türkler bazı şeyleri daha fazla takdir ediyor. Saha içi ve dışında konsantrasyonunuzun hep üst düzeyde olması lazım. Takdir, bunu kolaylaştıran ve futbolcuyu motive eden bir şey. Kendimden eminim. Yeteneğime ve kendime çok inanıyorum. Takdir edilmek de teknik adamın size inandığını gösteriyor. Bunu bildiğiniz zaman, söyledikleri yaralayıcı olmuyor. Size kızsa bile, iyiliğiniz için söylediğini biliyorsunuz. Size yardım etmek istiyor. İngiltere'de uzunca bir süre gayet iyi oynadım, ama İngilizler, genç ve iyi oyuncuyu takdir etmek için biraz fazla zaman harcayabiliyor. Kendimi göstermek için fırsat vermediler, ama Türkiye bu fırsatı verdi ve beni çok hoş karşıladı. Kendi kendimle konuştuğum zamanlarda 'Ben siyahiyim, beni milli takıma davet etmeleri tenimin rengiyle bir dertleri olmadığını gösterir. Onlar benim tenimi değil içimi görüyorlar' dedim. Ben Türküm ve bu gerçekten bana kendimi çok iyi hissettirdi. Bana baktığınızda Türk olduğumu göremezsiniz. İngiltere'de, sokakta yürürken kimse Türk olduğumu bilemez. Böyle bir durumda, Türkiye'nin beni milli takıma çağırması, gerçekten bir rüyanın gerçekleşmesi benim için.”

"HER HÜCUM POZİSYONUNDA OYNARIM"

Fenerbahçe'nin yeni transferi, sol, sağ kanat, forvet arkası ve forvette oynayabileceğini, topla buluşup savunmayı karşısına almayı sevdiğini söyledi.

Çeşitli numaraları olduğunu, iyi şut çekip pas dağıtabileceğini ve güçlü olduğunu belirten Colin Kazım, “Her hücum pozisyonunda oynayabilirim. Topu alıp boş alanlara doğru koşmayı seviyorum. Her takımda oynayabilirim, bu yeteneğim var” dedi.

Kendisini Türkiye'de keşfeden ilk kişinin Ümit Milli Takım Teknik Direktörü Ünal Karaman olduğunu, arayarak takımı için oynamasını istediğini anlatan Colin Kazım, milli takıma ilk gittiğinde tam bir aile ortamı bulduğunu ve herkesin kendisine çok iyi davrandığını ifade etti.

Ünal Karaman'ın, çok iyi bir teknik adam olmanın yanı sıra çok dürüst ve onurlu bir insan olduğunu vurgulayan milli futbolcu, (A) Milli Takım'a gelmeden önce de Emre Belözoğlu ile konuştuğunu, onun, Fatih Terim'in kendisini (A) Milli Takım'a çağıracağını söylediğini açıkladı.

"ADA BASINI KOMİK"

İngiltere Milli Takımı yerine Türkiye'yi tercih ettiği için Ada basınından bazı tepkiler gördüğünü belirten Colin Kazım, “İngiltere için iyi olmadığımı ve o yüzden Türkiye'yi tercih ettiğimi yazdılar, ama benim İngiltere Milli Takımı'ndan da aynı gün çağrı aldığımı bilmiyorlardı. Ada basını komik” dedi.

Avrupa Şampiyonası eleme gruplarında Türkiye'nin, İngiltere'den çok daha iyi bir konumda bulunduğunu dile getiren Colin Kazım, daha sonra şunları söyledi:
“İngiltere belki Avrupa Şampiyonası'na katılamayacak. Bu elemelerin sonunda kimin güldüğünü göreceğiz. Türkiye çok büyük bir ülke. Seçtiğim takım, çok büyük bir futbol ülkesinin milli takımı. Türkiye son dönemde hep ön plana çıkıyor. Dünya Kupası üçüncülüğü, Avrupa Şampiyonası'nda gösterdiği performans ve eleme performansları hep etkileyici olmuştur. Ben İngiltere'nin en son hangi Dünya Kupası'nda üçüncü olduğunu hatırlamıyorum. Benim tercihim konusunda basın kendisinden beklenileni yaptı.”

"HEP ÜST DÜZEYDE OYNAMAK İSTİYORUM"

Sheffield United'dan Fenerbahçe'ye transfer olması konusundaki bir soruya Colin Kazım, “Çünkü sürekli en üst düzeyde oynamak istiyorum. Benim için hangi ülke olduğundan çok, oynadığım takımın düzeyi önemli. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Şampiyonası ve Dünya Kupası'nda oynamak, büyük bir oyuncu olmak istiyorum. Türkiye'nin en büyük kulübüne geldiğim için de çok mutlu ve heyecanlıyım. Burada büyük işler yapacağım” yanıtını verdi.

İyi olduğunda, herkesin oyununa bakarak kendisini değerlendirmesini beklediğini kaydeden Colin Kazım, “Yaş çok önemli olmamalı. İyiyseniz, o takımda yer bulmalısınız. Türkiye'yi bu yüzden çok beğeniyorum. Nuri 18 yaşında (A) milli oldu ve golü de var. İngiltere'de bu fırsatları bulamayan çok fazla genç oyuncu bulunuyor. Yetenekliler, ama fırsat tanınmıyor” dedi.

"AİLEM YÜZDE YÜZ TÜRKTÜR"

Colin Kazım Richards, Kıbrıs'ta geçmişte yaşananları bildiğini, ailesinin bu nedenle İngiltere'ye gittiğini belirterek, “Savaş yüzünden, annem 5 yaşındayken İngiltere'ye göç etmişler. Annem bu konuda çok hassastır. Yaşananları biliyorum, Kuzey Kıbrıs'a yapılanları çok haksız buluyorum. İki yıl önce Kıbrıs'a gittim. Rum Kesimi'ne gittikten sonra KKTC'ye geçtim. Dünyanın en güzel yerlerinden biri. Çok saf ve güzel bir yer. Oradaki Türklerin pek bir şeyi yok, ama çok mutlular. Başardıkları şey çok önemli ve bununla gurur duyuyorlar” dedi.

Colin Kazım, “Benim ailem Türktür. Hem de çok Türktür. Ninem namazında, niyazındadır. Evlerinde her şey Türk işidir. Türk uydusuna bağlıdır ve tüm izledikleri kanallar Türk kanallarıdır. Londra'da Greenlanes diye bir yer vardır, yaklaşık 3 kilometrelik bir sokak sağlı sollu Türk dükkanlarıyla doludur. O bölgenin tamamı Türkler tarafından satın alınmıştır. Bazen oraya yemek yemeye gideriz. Benim ailem yüzde yüz Türktür” diye görüş belirtti.

Türkçeyi öğrenmek istediğini ve bunun için bir öğretmen tutmayı düşündüğünü dile getiren Colin Kazım, ailesinin ana dilinin Türkçe olduğunu ve hep Türkçe konuştuklarını, küçükken gittiği Türk okulunu da ders programlarıyla antrenmanlar çakıştığı için değiştirmek durumunda kaldığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!