Çocuk da yaparım kariyer de

Güncelleme Tarihi:

Çocuk da yaparım kariyer de
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2013 23:26

Shaquille O’Neal’a benzerliği nedeniyle Baby Shaq lakabıyla anılan F.Bahçe’nin potadaki en büyük transferi, “Ben bir kadınım ve annelik duygusunu tatmak istiyorum. Çocuk yaptıktan sonra da parkelere geri dönebileceğime inanıyorum” dedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Kadın Basketbol Takımı’nın 1.95’lik sempatik pivotu Isabelle Yacoubou, “Geleceğin nasıl olduğunu bilemezsiniz ama ben 30 yaşımdan önce anne olmak istiyorum. Doğumdan sonra profesyonel kariyerime devam edeceğime de inanıyorum” dedi.

‘KOÇ INIGUEZ İÇİN GELDİM’

F.Bahçe’ye ve İstanbul’a uyum sağladığını söyleyen Fransız yıldız, “Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birine geldim. Tercihimde Valencia’da Euroleague şampiyonluğu yaşadığım koç Iniguez de etkili oldu.
Başkan Yıldırım geçen sezon Final 8’de benimle konuşup, ‘Seni takımımızda istiyoruz’ demişti. Ve gördüğünüz gibi buradayım” diye konuştu. Inıguez’le hedeflerinin yine Euroleague şampiyonluğu olduğunu belirten Yacoubou, Hürriyet’e samimi açıklamalar yaptı…

‘AVRUPA’DA AİLE BOYU ŞAMPİYONLUK’

Haberin Devamı

Obradovic de Indiguez gibi Avrupa’nın en iyi koçlarından. Biz de F.Bahçe Ülker de sezona Cumhurbaşkanlığı Kupası’yla başladık. Umarım sezon sonu hem lig hem de Avrupa’da kadınlar ve erkeklerde F.Bahçe ailesi olarak çifte şampiyonluk yaşarız.
F.Bahçe’nin 8 yıldır üst üste şampiyon olduğunu ve lige ambargo koyduğunu biliyorum. Avrupa’nın en iyi takımlarından F.Bahçe... Üst üste 9. şampiyonluğu yaşamayacaksak ben niye geldim!

Bana Shaqoubou ya da Baby Shaq deyin!

“SHAQUILLE O’Neal ile hiç karşılaşmadım. Onunla tanışmak rüya gibi olur. Fransa’da bana Shaquobou diyorlardı. Bir maçta yorumcu aldığım ribauntum sonrası bana ‘Baby Shaq’ lakabını yakıştırırken, ertesi gün gazeteler de Shaqubu başlıklarını attılar.
Lakabımdan mutluyum
Sponsorum da bana hazırladığı tüm spor eşyalarına ‘Baby Shaq’ yazdı.
Bu lakaptan mutluyum. Yoğun maç temposu yüzünden WNBA’e gidemiyorum. Ama gelecekte neden olmasın. O ligi çok merak ediyorum.”

Durdurulamaz bir takımız

“F.Bahçe Avrupa’nın en iyilerinden ve bu sezon herkes bizi yenmek için ayrı motivasyon gösteriyor. Biz durdurulamaz bir takımız… Kazanmaya programlıyız, rakip önemli değil.
Ders çıkardık
Arada yenilgiler olacak ama biz bu maçlardan sonra teknik ekiple oturup dersler çıkardık.
Yıldırım gördüğüm en kuvvetli başkanlardan. Her şeyimizle ilgileniyor, maçımıza geliyor, yoğunluğuna rağmen idmandayken bize baklava dâhi getirdi.
Kulüp her şeyin en iyisini sunuyor bize. Topuk Yaylası Tesisleri harika. En iyi otellerde kalıyoruz, en güzel salonlarındayız daha ne isteyebilirsiniz ki…”

Haberin Devamı

‘Henüz smacımı basmadım’

“SMAÇ basabilen sayılı kadın basketbolculardan olan Yacoubou, “Benin’de çocukluğumda erkeklerle smaç yarışması yapardım ve kendime bir söz verdim. Afrika’nın smaç basan ilk kadını olacağım diye… Türkiye’de henüz maçlarda smaç basmadım ama idmanlarda bunu yapıyorum” dedi.
Erkekler bizden daha güçlü ve hızlı. Erkeklerle de basketbol oynayabilirim ama Euroleague ekibinde oynayacak düzeyde olmadığı sürece. Kadın basketbolu seyirciye görsellikten ziyade (smaç, zıplama ve hız) teknik bir şov sunuyor.”

G.Saray galibiyetiyle başlamak önemliydi

“G:SARAY’la ilk maçımızdı Cumhurbaşkanlığı finali ve bu karşılaşmayı kazanmak bizim için çok önemliydi. Birsel ile Esmeray’ı daha önce Türk Milli Takımı’ndan tanıyordum. Euroleague’de de karşılaşmıştık.
Türkiye 2014 Dünya Şampiyonası ev sahipliği için elverişli bir ülke. Taraftarlar harika. Kariyerim boyunca en tutkulu kadın basketbol taraftarlarını bu ülkede gördüm

Haberin Devamı

TV karşısındaki ‘Muhteşem 7’li’

2014 Dünya Kupasına katılacak takımlar belli olurken evlerinde televizyondan maçları izlemek zorunda kalacak Avrupalı yıldızlar hem kendilerini hem de hayranlarını fazlasıyla üzecekler.
Başta İsveçli İbrahimovic (PSG) olmak üzere, Galli Bale (Real Madrid), Polonyalı Lewandowski (Borussia Dortmund), Avusturyalı Alaba (Bayern Münih), Çek Cech (Chelsea), Slovak Hamsik (Napoli) ve Ermenistanlı Mkhitaryan (Borussia Dortmund) Brezilya’ya gidemeyerek ve takım arkadaşlarının çoğunu evlerindeki televizyondan izleyerek yoklukları için başka teselliler arayacaklar. Reha ERUS / ROMA

İTALYAN YEMEKLERİNDE İYİYİM

Yemek yapmayı gerçekten seviyorum. Kocam da İtalyan olduğu için başta spagetti olmak üzere İtalyan yemeklerini iyi yaparım. Bu konuda kendime oldukça güveniyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!