Çin malı transfer

Güncelleme Tarihi:

Çin malı transfer
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2016 10:01

Ara transfer döneminde müthiş bir atak yaparak beklenmeyen yıldız oyuncuların transfer olduğu Çin'e oyuncu satan çoğu takım kasasını doldurmayı başardı. Ancak Galatasaray, Çin'e oyuncu satan ama para kazanamayan üç kulüp arasında...

Haberin Devamı

Maliyetinin yüksek olması gerekçesiyle Burak Yılmaz'ı Çin ekibi Beijing Guoan'a satan Galatasaray, aldığı 8 milyon Euro'dan elde ettiği 3 milyon Euro kârı da elinden kaptırdı. Burak için Trabzonspor'a 2012'de 5 milyon Euro bonservis bedeli ödeyen Galatasaray, ayrıca golcü futbolcunun bir sonraki transferinden yüzde 25 pay vermeyi kabul etmişti. O anlaşma gereği; Trabzonspor'a 2 milyon Euro daha ödeyecek Galatasaray'ın elinde Burak'tan kâr olarak kalacak 1 milyon Euro'yu da aracıya verdiği ortaya çıktı. Yönetici Fatih İşbecer'in de açıklamalarıyla doğruladığı komisyon sonrası ortaya çıkan tablo, Galatasaray taraftarını çileden çıkaracak cinsten.

SADECE BURAK, LAVEZZİ VE Jo
Çin'de bu transfer döneminde bonservis bedeli karşılığı yurt dışından gerçekleşen 30 transfer var. Bunların 27'sinde satıcılar önceden ödediği bonservis bedellerinden fazlasını kazanmış. Kalan üç kulüpten Paris Saint-Germain ise üç ay sözleşmesi kalan Ezequiel Lavezzi'nin transferine kâr gözüyle bakıyor. Bu açıdan bakılınca Galatasaray gibi kârsız satış gerçekleştiren tek ekip Suudi Arabistan temsilcisi Al-Shabab oldu. O isim de eski Galatasaraylı Jo. Kârlı transferler arasında Beşiktaş'tan Ersan Gülüm de yer alıyor. (Sabah)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!