Cimbom borcunu temizledi

Güncelleme Tarihi:

Cimbom borcunu temizledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2007 17:58

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun aylık toplantısı, Galatasaray Üniversitesi'nde yapıldı.

Haberin Devamı

Aydın Doğan Salonu'nda, İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen temmuz ayı toplantısına, üyelerin katılımı düşük olurken, yönetim kurulu adına Atilla Kınay, Cengiz Özyalçın ve Vedat İrdelp toplantıda yer aldı. Üyelere yaptığı konuşmada transferlerle ilgili bilgi veren kulüp genel sekreteri Cengiz Özyalçın, Galatasaray futbol takımının yaş ortalaması yüksek ve doymuş bir kadroya sahip olduğunu vurgulayarak, “Takımımızın yeniden organize edilmesi gerekiyordu. Her transfer aşısı da tutmayabilir. Şu an takımımıza ivme kazandırdık. Kamuoyunun dikkatleri üzerinde. Yapılan transferler, taraftarın geçen yıldan gelen düş kırıklığının ortadan kaldırılması için önemli, çünkü mayıs ayında hoş olmayan olaylar yaşamıştık” dedi.

Mondragon'un, yüksek maliyeti ve ilerlemiş yaşı nedeniyle gönderilip yerine Galatasaray altyapısından yetişmiş Orkun Uçar'ın alındığını anlatan Özyalçın, yeni transferler Volkan Yaman, Tobias Linderoth, Lincoln ve İsmael Bouzid'in de önemli isimler olduğunu vurgulayarak, “Dilek ve temennimiz, bu mayanın tutması. Eğer tutarsa, o zaman Galatasaray düşlediğimiz hedeflere çok rahatlıkla ulaşır” diye konuştu.

“SPORCULARA BORÇ YOK”

Cengiz Özyalçın, Galatasaray Kulübü'nün, hiçbir sporcusuna borcu olmadığını açıkladı. Kulüp mali yapısının her geçen gün daha iyiye gittiğini ifade eden Özyalçın, “1 Temmuz itibariyle kulübümüzün hiçbir branşta, hiçbir sporcusuna borcu yoktur” ifadesini kullandı. Özyalçın ayrıca, başkan Özhan Canaydın ve birçok yönetim kurulu üyesinin, Avusturya'da kampta olan Galatasaray'ın OBI Cup'taki maçlarını izlemek üzere yurt dışında bulunması nedeniyle toplantıya gelemediklerini sözlerine ekledi.

AKTAR: “YÖNETİMLER TRİBÜN OLAYLARI İÇİN TEDBİR ALMALI”

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüplerinin divan kurulu başkanlarıyla, tribün olaylarının önlenmesine yönelik yaptığı görüşmeler hakkında bilgi verdi. Üç kulübün divan kurulu başkanları olarak, acil tedbirler alınması gerektiği yönünde fikir birliği içinde olduklarını söyleyen Aktar, “Üç kulüp, acil çözümler arayıp, ortak akılla yöntemler ortaya koymalı. Tribün olaylarının sona erdirilebilmesi için 3 büyük kulübün yönetim kurulu üyelerine görev düşüyor. Çözüm için bir araya gelinip çalışılmalı. Hala birbirleri için atıp tutmaya devam ederlerse, bunun faturası doğal olarak kulüplere çıkar. Bu olayların dinme ihtimali zayıf. Birçok iyi şey yapabiliriz, ama bu olaylara ciddi bir şekilde önlem almazsak, fatura dönüp dolanıp yine kulübe çıkacaktır” şeklinde konuştu.

TOPLAM BORÇ 188 MİLYON DOLAR

Divan Kurulu Başkanlığı, Galatasaray Kulübü ve Sportif AŞ.'nin toplam borcunun yaklaşık 188 milyon dolar olduğunu açıkladı. Oluşturulan denetleme kurulunun hazırladığı raporun geçici sonuçları üyelere duyurulurken, kulüp ile Futbol AŞ.'nin cari dönem borç alacak farkının 130 milyon dolar, 2011 yılına kadar vadelenmiş durumdaki toplam borç alacak farkının da yaklaşık 188 milyon dolar olduğu ifade edildi.

YÖNETİME ELEŞTİRİLER

Divan Kurulu üyelerinin, yönetim kuruluna yönelik eleştirileri bu toplantıda da devam etti. Üyelerden Hayrettin Kozak, mali sıkıntılar yaşayan Galatasaray'ın, tarihindeki en pahalı transferleri gerçekleştirdiğini ileri sürerek, “Lincoln'ün transferi Jardel'den daha pahalı. Çeşitli söylentiler var. Bir bankadan ipotek karşılığı yüklü bir miktar kredi çekildiği söyleniyor. Bir başka iddia ise bir kanalla 2017 yılına kadar süren bir yayın anlaşması yapılıp, yaklaşık 20-25 milyon dolar tutan gelirin hemen alınıp kullanıldığı şeklinde. Hepsi gizem” dedi.

Haberin Devamı

Kulüp başkan yardımcısı Adnan Polat'ı da çok konuştuğu gerekçesiyle eleştiren Koçak, “Adnan Polat biraz daha az konuşsun. En fazla çalışan yönetim kurulu üyelerimizden biri, ancak çok konuşan çok hata yapıyor” ifadesini kullandı.
Mükerrem Taşçıoğlu da yönetimin transferde fazla harcama yaptığını kaydederek, hesapsız gidildiğini söyledi.
Anıl Büyükerol ise konuşmasında sarı-kırmızılı kulübün bankalarda rehin bulunan hisselerinin geri alınmasının, yönetimin önceliği olması gerektiğini, aksi halde kulübün elindeki hisse oranının yüzde 25'lere kadar düşeceğini ve bunun da Galatasaray için son derece kötü bir durum yaratacağını ifade etti.

Haberin Devamı

Duygun Yarsuvat da kulübün kötü yönetildiğini savunarak, “Tüm borçlar, yönetimin kendini başarılı gösterme çabası için yapılmaktadır. Yönetim görevden ayrıldığında, bu borçlar yönetim kurulu üyelerine ödetilmeli” şeklinde konuştu.
Konuşmayı dinleyen yönetici Cengiz Özyalçın, Duygun Yarsuvat'ın konuşmasına sinirlenirken, “Bari yöneticilerin fotoğraflarını basıp, altına da 'Enayiler' diye yazın o zaman” diyerek tepki gösterdi. Daha sonra eleştirilere cevap vermek için tekrar kürsüye gelen Özyalçın, şunları söyledi:

“Eleştirileri dikkate izledim. Demek ki hiçbir şey yapmamışız. Konuşulanlardan hiçbir olumlu şey algılayamadım. Oysa ben tersini düşünüyorum. Galiba yarım bardak suya bakışlarımızda fark var. Bir taraf 'Yarısı dolu', diğer taraf 'Yarısı boş' diyor, ama bu yarıştan kopmamak lazım. Galatasaray tabii ki transfer yapacak. Yapmaya mecburdur. Rakibi yıldızlar aldığında İnamoto veya herhangi bir yerli oyuncuyla taraftarı memnun edemezsiniz. Galatasaray'ın, tabiri caizse parasal harakiri yapıp mücadelesine güç katması lazımdı. Seyrantepe projesi ile ilgili olarak ise çok daha dikkatli konuşmamız lazım. Kulüp olarak yeni stadımızdan yılda 50-60 milyon dolar kazanabiliriz. Şimdi bir kulüp 'O zaman Galatasaray'ı durduramayız, önünü alamayız' diyor zaten. Bu proje çeşitli çevrelerce engellenmeye çalışılıyor. Seyrantepe projesi, kulübümüz için 100 yılın projesidir. Mali açıdan kurtuluşun birinci ayağıdır. Bu projeyi engellemek isteyen güçler olduğunu söyledim. Kurtuluşumuzun ana reçetesidir proje. Lütfen bu yönetime güvenin ve son şansı tanıyın. Olmadı çekin ipini. Sizler değil misiniz sandıkta oy veren, o zaman vermezsiniz.”

Haberin Devamı

Son olarak, Duygun Yarsuvat'ın borçları yöneticilere ödetme önerisine de değinen Özyalçın, “Benim zaten çocuğum yok. Öldüğümde de her şeyimi Galatasaray'a bırakacağım. Merak edilmesin” dedi.

DİVAN AĞUSTOSTA TATİL

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu'nun ağustos ayı toplantısı yapılmayacak.
Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, bazı üyelerin bu konuda istekte bulunduğunu belirtirken, ardından yapılan oylamada ağustos ayı toplantısının tatil edilmesi kabul edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!