Cihan Oskay'dan flaş mektup

Güncelleme Tarihi:

Cihan Oskaydan flaş mektup
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2014 15:26

Aziz Yıldırım’ın ‘yeniden yargılama talebine ilişkin’ kararı verecek olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne davanın seyriğini etkileyecek bir mektup iletildi.

Haberin Devamı

Al Jazeera Türk'ün haberine göre; Dava sürecinde ‘Yıldırım şike yaptı’ diye aleyhine tanıklık yapan Cihan Oskay, mektubunda ‘Şike davası kumpastır. Her şeyi anlatmaya hazırım’ dedi. Mahkemenin, Yıldırım’ın avukatlarından Abdurrahim Erol'a hitaben yazılan bu mektubu yeniden yargılamanın nedenleri arasında gösterme ihtimali ortaya çıktı.

Savcının ‘Aziz Yıldırım yeniden yargılansın’ görüşünün ardından gözler kararı verecek İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne çevrildi. Mahkeme dosyaya ilişkin incelemesini sürdürüyor. Henüz bir karar verilmedi.

‘Şike davası kumpas’ dedi
Başka bir suçtan cezaevinde bulunan ve şike davası ile ilgili yardımcı olmak istediğini belirten Oskay, mektubunda dava kapsamında 30 Nisan 2012 tarihinde tanık olarak ifade verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

Şike davasının kumpas olduğunu ispat edebilecek tek kişinin kendisinin olduğunu belirten Oskay, “Elimdeki belge ve bilgiler, yargılanmanın yenilenmesini zorunlu kılacak niteliktedir” dedi.

‘Paralel olarak adlandırılan grubun medya yöneticisinin kendisini ziyaret ettiğini ve Aziz Yıldırım ile ilgili davada tanıklık yapmasını istediğini’ ifade eden Oskay, “Ben cezaevindeyken savcılar devreye girdi. İki kere Muğla’dan İstanbul’a özel olarak götürüldüm. İsimleri belli olan meşhur iki savcı ile özel görüşme yaptım. Bu görüşmelerim belgelidir” ifadelerini kullandı.

Mektubunda ‘her şeyi açıkca yazamayacağını’ belirten Oskay, Fenerbahçe avukatlarının kendisini ziyaret etmesini istedi.

Adliye kaynaklarından edinilen bilgiye göre avukatlar bu mektubu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne iletti. Mektubu incelemeye alan heyet, bir örneğini de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na ‘gereğinin yapılması’ için gönderdi.

Gerçek dışı tanıklık yeniden yargılama nedeni
Şike davasında tanıklık yapan Oskay, “Aziz Yıldırım’ın şike suçunu işlediğini, 2002 yılında da kendisinin Yıldırım’ın talimatıyla bu suçu işlediğini’ belirtmişti.

Yeni mektupta tanıklığının doğru olmadığını belirten Oskay’ın iddiaları CMK’nın 311. Maddesinde yer alan ‘Yargılamanın yenilenmesi nedenleri’ hükmünün b fıkrasını kapsıyor.

Haberin Devamı

Bu fıkrada, ‘Yemin verilerek dinlenmiş olan bir tanık veya bilirkişinin hükmü etkileyecek biçimde hükümlü aleyhine kasıt veya ihmal ile gerçek dışı tanıklıkta bulunduğu veya oy verdiği anlaşılırsa yargılama yenilenmesi olur’ hükmü yer alıyor. Mahkemenin bu mektubu, 311. Madde kapsamında değerlendireceği öğrenildi.

Oskay konuşunca Yıldırım salonu terk etmişti
Cihan Oskay’ın Şike Davası’na gelip tanık olarak konuşması mahkemeyi karıştırmıştı. Cinayetten ötürü cezaevinde bulunan Oskay’a başta Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere Fenerbahçelilerin büyük tepkisini çekmişti. Fenerbahçelilerin tüm itirazlarına rağmen hakim Mehmet Ekinci, Oskay’a söz verince Aziz Yıldırım, mahkeme salonunu terk etti. Oskay, “2000-01 yılında Aziz Yıldırım’ın talimatıyla Samsun- Fenerbahçe maçında şike yaptım” şeklindeki sözlerine çok sinirlenen Yıldırım, “Bu meczubu mu dinleyeceğiz?” diyerek duruşma salonundan ayrıldı.

Mahkeme dinledi ama tanık saymadı

Haberin Devamı

Fenerbahçelilerin sert itirazları üzerine mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, Oskay’ı dinleyerek ille de tanıklığını kabul edeceği anlamına gelmediğini söylemişti. Heyet, sürekli olarak 2001 yılındaki Samsunspor-Fenerbahçe maçına dair konuşunca ve dava konusu maçlara dair somut bilgiler vermeyince mahkeme başkanı ifadesini yarıda kesip Oskay’ı göndermişti. Mahkeme heyeti, Oskay’ın beyanlarını hükme esas almadığını gerekçeli kararında da ortaya koymuştu. Yani mahkeme, dinlemesine rağmen Oskay’ın tanık olarak tanımadı.
gerekçeli kararında

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!