Ciddi bir boğuşma yaşadım

Güncelleme Tarihi:

Ciddi bir boğuşma yaşadım
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2007 00:00

Geçtiğimiz günlerde komşusunun Pitbull cinsi köpeğinin saldırısıyla hastanelik olan ünlü sunucu Öykü Serter, taburcu olduktan sonra Baltalimanı'ndaki evinde bir basın toplantısı düzenledi.

Haberin Devamı

Yaşadığının büyük bir tecrübe olduğunu söyleyen Serter, "Köpekle çok ciddi bir boğuşma yaşadım. Elimi dişlerinin arasına sokarak çenesini açmaya çalıştım" dedi. 

ÖYKÜ SERTER'İN KAZADAN SONRAKİ İLK GÖRÜNTÜLERİ...TIKLAYIN

Foto galeri - Öykü Serter fotoğrafları için tıklayınız...

Ciddi bir boğuşma yaşadım

Ciddi bir boğuşma yaşadım

Biri Bizi Gözetliyor'u sunacağım
Yeniden ekrana gelecek olan "Biri Bizi Gözetliyor" televizyon programını yine de sunacağını dile getiren Serter, "Biri Bizi Gözetliyor ertelenmedi. Tekrar ekranda olacağım. Hele böyle bir tecrübeden sonra zevkle ekrana döneceğim" dedi.

Komşusunun pitbull cinsi köpeğinin saldırısına uğrayan Öykü Serter, Baltalimanı'ndaki evinde bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecileri, ayak bilekleri sargılı ve koltuk değnekleriyle karşılayan Serter, her sabah kalktığında ağladığını, o sahneleri tekrar tekrar yaşadığını söyledi. Köpekle çok ciddi bir boğuşma yaşadığını anlatan Serter, şunları söyledi:

Haberin Devamı

"İlk anda çok soğukkanlı davrandım, ciddi bir boğuşma yaşadım. Sahibi tutmaya çalıştı, tutamadı. Arkamı dönüp kaçmam daha zordu, uzun mesafe vardı çünkü. Durmak zorunda kaldım. Ayaktayken sağ bileğimi yakaladı ve olduğum yere düştüm. Orada elimi sokarak çeneyi açtım. Açtıktan sonra sahibi çekti. Beş kişiden kimse bir şey yapamadı. Diğer bileğime yapışarak yine aynı şeyi yaptı ve orada bileğimi kırdı. En son gördüğüm an, sahibinin kendi köpeğini dişleriyle ısırarak yere bastırması oldu. Başka türlü durduramadılar. Kendim ayağa kalktım, taksiye bindim, hastaneye gittim, kuduz aşımı yaptırdım. Ama şimdi o sahneler teker teker gözümün önüne geliyor. Artık her sabah kalktığımda ağlıyorum, çünkü yürüyemiyorum. Çok ağır bir tecrübe. Laf anlatamayacağınız bir hayvan, ne durdan ne bekleden anlıyor. Sahibinin sahip olamadığı bir köpek. Uykudan sıçrayarak uyanıyorum. Kolay bir şey değil. İhtimaller üzerine düşündüğüm zaman çok korkuyorum. Ben köpeği her seferinde sevmeye çalışıyordum ama o bir enerji meselesidir, evcil durumu yoktu onun. Annem burada yardımcı oluyor, ancak ihtiyaçlarımı gidermek için yerimden kalkıyorum. Bir yere gidene kadar acı çekiyorum. Kucakta taşındığımda psikolojik olarak kendimi kötü hissediyorum..."

Haberin Devamı

Kendisinin de önceden bir köpeğinin olduğunu söyleyen Serter, "Benim de bir köpeğim vardı ve şu anda Ankara'da evimizin bahçesinde kalp şeklinde mezarı var. Ben bu kadar hayvansever bir insanım. Tamamen doğal güdüleriyle gelip bana saldırdı. Böyle bir hayvan besliyor ve çok seviyorsanız, insan içine çıktığınızda, sosyal ortamlara girdiğinizde mutlaka ağızlığını kullanın. Yasal olarak da yasak, suçtur. Benim de takip ettiğim ve olmasını istediğim bir yasal süreç var. Elbette ki şikayetçiyim, çünkü canıma kastedildi. Çok daha kötü olabilirdi" dedi.

Psikolojim çok bozuk
Psikolojik olarak görüntüleri aşmasının zor olacağını ve iyileşme sürecinin bir ay süreceğini söyleyen Serter komşusuyla hiçbir husumeti olmadığını söyleyerek, "Benim komşumla ya da köpekle bir husumetim yok ama köpek bizi rahatsız ediyordu. Köpeğin aşı karneleri geldi bir problem yok. Köpekten haber alıyoruz, sahibiyle iletişimdeyiz. Adli karar sonucunda köpeğin uyutulma ihtimali var. Köpeğe zarar gelmesini istemem. Sahibi eğer köpeğini çok seviyorsa burada olmamalı. Ben hergün o köpeğe bakarak burada yaşayamam" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!