Chelsea fena çarpıldı

Güncelleme Tarihi:

Chelsea fena çarpıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2010 10:08

İngiltere Premier League'in 13. haftasında lider Chelsea, sahasında Sunderland'e 3-0 yenildi.

Stamford Bridge Stadı'nda oynanan ve 41 bin futbolseverin izlediği karşılaşmada Sunderland, 45. dakikada Onuoha'nın attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde kapadı. 52. dakikada Gyan ile farkı 2'ye çıkaran konuk ekip, 87. dakikada Welbeck ile skoru 3-0'a getirdi ve lider Chelsea karşısında sahadan galibiyetle ayrıldı.

Londra ekibi, deplasmandaki Machester City ve Liverpool mağlubiyetlerinin ardından bu sezon ilk kez sahasında yenilgi yüzü gördü.

Sunderland mağlubiyetinin ardından 28 puanda kalan Chelsea'nin en yakın rakibi Arsenal ile arasında 2 puan fark bulunuyor.

Deplasmanda Everton ile karşılaşan Arsenal, 36. dakikada Sagna ve 48. dakikada Fabregas'ın golleriyle haftayı 3 puanla kapadı. Evsahibi takımın tek golü, 89. dakikada Cahill'den geldi.

Bursaspor'un Avrupa Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki rakiplerinden Manchester United, 13 dakika içinde 4 golün atıldığı maçta, deplasmanda Aston Villa ile 2-2 berabere kaldı.

72. dakikada Young'un penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçen evsahibi takım, 76. dakikada Albrighton ile durumu 2-0 yaptı. “Kırmızı Şeytanlar”, 81. dakikada Macheda ile önce farkı bire indirdi, 85. dakikada da Vidic'in golüyle skorda dengeyi sağladı.

Milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın forma giymediği maçta, sahasında Liverpool'u ağırlayan Stoke City, 3 puana 2 golle ulaştı.

Kırmızı-beyazlıların gollerini 56. dakikada Fuller ve 90 1. dakikada Jones atarken, Liverpoollu Lucas 90 2. dakikada kırmızı kart gördü.

Ligde 13. hafta maçlarında alınan diğer sonuçlar şöyle:
Manchester City-Birmingham City.............: 0-0
Newcastle United-Fulham.....................: 0-0
Tottenham Hotspur-Blackburn Rovers..........: 4-2
West Ham United-Blackpool...................: 0-0
Wigan Athletic-West Bromwich Albion.........: 1-0
Wolverhampton Wanderers-Bolton Wanderers....: 2-3

GOL KRALLIĞI YARIŞI

Gol krallığı yarışında Chelseali Malouda, Manchester Cityli Tevez, Newcastle Unitedlı Nolan ve takım arkadaşı Carroll, 7'şer golle ilk sırada yer alıyorlar.

Bu futbolcuları 6'şar golle Didier Drogba (Chelsea), Dimitar Berbatov (Manchester United), Darren Bent (Sunderland), Tim Cahill (Everton) ve Johan Elmander (Bolton Wanderers), 5'er golle Salomon Kalou (Chelsea),Marouane Chamakh (Arsenal), Fernando Torres (Liverpool), Asamoah Gyan (Sunderland) ve Rafael van der Vaart (Tottenham Hotspur) izliyor.

14. HAFTA

20 Kasım Cumartesi: Arsenal-Tottenham, Birmingham-Chelsea, Blackpool-Wolverhampton, Bolton-Newcastle, Manchester United-Wigan, West Bromwich-Stoke, Liverpool-West Ham,
21 Kasım Pazar: Blackburn-Aston Villa, Fulham-Manchester City,
22 Kasım Pazartesi: Sunderland-Everton.

PUAN DURUMU

Chelsea fena çarpıldı
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!