"Cesedim kaledeydi"

Güncelleme Tarihi:

Cesedim kaledeydi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2013 01:09

‘Kariyerimi bitiren o meşhur maçtan önce kardeşim bir adamı öldürmüştü’.

Haberin Devamı

“G.Saray ve Milli Takım’ın değişmez kalecisiydim. PSG maçından sonra aynı duygularla Gençlerbirliği’ne karşı da görev yaptım.” “O aralar sanki yaşamıyordum. Bu iki maç sonunda daha önce elde ettiğim bütün güzel şeyleri kaybettim. Ama bugün pişman değilim.”

HAYRETTİN Demirbaş... 1980’lerin ortası ve 1990’ların başında Galatasaray ve A Milli Takım’ın kalesini başarıyla korudu. 1986-1996 arası tam 10 yıl Galatasaray forması giyen Demirbaş, kariyerinde oynadığı başarılı karşılaşmaların haricinde, iki maçtaki performansıyla unutulmadı; Paris Saint Germain ve Gençlerbirliği...

Hayrettin Demirbaş, bu mücadeleler öncesi yaşadıklarını, yaptığı hataların sebeplerini seneler sonra Hürriyet’e anlattı. Pek çok konu hakkında da görüşlerini dile getiren Demirbaş’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle oldu...

Haberin Devamı

‘KARİYERİM 180 DAKİKADA BİTTİ’

PSG’den yediğiniz hatalı gol ve G.Birliği maçında kurtaramadığınız 17 penaltı... Bu performansları sebebi neydi?

- PSG maçı öncesi kardeşim, bir adamı öldürdü. Onun haberini alıp o maça 2 saat uykuyla çıktım. Kafamı bir türlü toplayamadım. Sonra da Gençlerbirliği maçını oynadım. O aralar sanki yaşamıyordum. Ölü gibiydim. O iki maç benim kariyerimi bitirdi. Daha önce elde ettiğim güzel şeyleri kaybettim.

KENDİME ‘YAZIKLAR OLSUN’ DEDİM

FRANSA’daki maçta 3 Hayrettin de koysanız, o defansla yapacak bir şey yoktu. 17 penaltıyı da kurtaramadığım Gençlerbirliği maçından sonra Terim’e gidip, ‘Bana yazıklar olsun. 17 penaltıdan hiç kurtaramadıysam, gideyim buradan. Birinin bunun cezasını çekmesi lazım. Gönüllü olarak ben bu cezayı çekeceğim” dedim. Terim hiçbir şey söylemedi. Zeytinburnu’na gittim. İki sene orada oynadım ve bıraktım. İnsanlar bazen hataların bedelini ödemeli. Ben o gün camiama layık olamadım.

Taffarel’i ben tavsiye ettim

“Adnan Polat’ın başkanlığı döneminde ben Galatasaray’a göreve çağrıldım. ‘Gidin Taffarel’i alın’ dedim. Onlar getiremedi ama Taffarel daha sonra göreve başladı.”

TÜRKİYE’de her şey günü kurtarmaya yönelik... Her hocanın işine karışılıyor. Bir Taffarel, dünya markasıdır. Bu kadar yabancının gelmesinde, bulunmasında Taffarel’in katkısı çok. Galatasaray’a... Beni göreve çağırmışlardı, ‘Abi, gidin Taffarel’i alın’ dedim. Adnan (Polat) Ağabey’in son dönemlerinde gündeme geldi bu. Onlar getiremedi. Ama bir sonraki yönetim Taffarel’i getirdi.

- Türkiye’de adamı olan kulüp buluyor. Maalesef sistem böyle...
- Futbolcu iken bir masörle diyaloğum oldu. Bana gelip, A.Gücü-G.Saray maçında “Bir yılda aldığımız parayı, bir maçta alacağız” dedi. Ama o gün müthiş oynadık. Ben kariyerimde şikeye şahit olmadım.

Haberin Devamı

Canaydın apayrıydı

RAHMETLİ Özhan Canaydın’ın yeri ayrı. Türk sporuna çok hizmet etti. Beni G.Saray kongre üyesi yaptığı için ona minnettarım.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!