CAS'ın Fenerbahçe kararına ilk tepkiler

Güncelleme Tarihi:

CASın Fenerbahçe kararına ilk tepkiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2013 16:01

Fenerbahçe başkanı Aziz Yıldırım'ın sarı lacivertli camiaya Şampiyonlar Ligi müjdesini verdi... UEFA'nın verdiği 2 yıl men cezasına CAS'tan yürütmeyi durdurma kararı geldi. Bu kararın ardından spor yazarlarına ilk tepkiler gelmeye başladı.

Haberin Devamı

Altan Tanrıkulu (Hürriyet Gazesi Spor Yazarı): Aziz Yıldırım, tecrübeli bir Başkan elinde sağlam bir biligi olmasa sanırım bu açıklamayı yapmazdı.

UEFA'dan ve TFF'den bir açıklama gelene kadar beklemek lazım... Şunu tekrar söylüyorum. Avrupa'da hiç bir kulübe verilmeyen cezalar iki Türk takımına veriliyor. Sanırım bu konuda en çok vicdan azabını çeken UEFA Başkanı Michel Platini'dir...

İlker Yasin (CNN Türk Spor Müdürü): Aziz Yıldırım'ın yaptığı açıklamalar CAS'ın UEFA ve kulüplere bildirmiş olduğu bir tedbir açıklamasından ibaret... Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın hakları zayii olmasın diye bir tedbir kararı kondu. UEFA, CAS'a karar vermesi için 3 tane tarih veriyor. 30 Temmuz 8 Ağustos 25 Ağustos... Bunlar kura dönemlerinden öncesine denk geliyor.

CAS kararını bu üç tarihten birinde verecek. Belki de yine men kararı gelecek. Bekleyip göreceğiz...

Kenan Başaran (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): UEFA kendini korumaya aldı
 
Gelen bilgilere göre UEFA kulüpler ile CAS'ta acil yargılama -ki Şampiyonlar Ligi grup maçları öncesinde dosyanın kapanmasını öngören bir süreç-konusunda anlaştı. Böylece CAS'taki acil yargılama sonuçlanana kadar kulüpler Avrupa'daki ön eleme maçlarını oynayabilecekler. Acil yargılamadan kulüplere ceza çıkmazsa sorun yok. Peki çıkarsa ne olacak? O zaman Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın yerine Avrupa'ya gitmeyi bekleyen kulüpler ne diyecek veya Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın elemesi muhtemel kulüpler?

Sonuç itibarıyla bunlar tali mevzular. Esas olan iki kulüple UEFA'nın yaptığı anlaşma. Bu anlaşma bana göre UEFA'nın kendini korumaya almasıdır. CAS'ta davayı kaybetmesi halinde ödeyeceği tazminata karşı kendini garantiye almış gibi görünüyor.

Ercan Saatçi (Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı): Bütün bu olumsuzluklardan sonra CAS'ın bu küçük hamlesi iyi niyet olarak algılanmalı. Bu karar Fenerbahçe için çok güzel bir gelişme...

Ancak Fenerbahçe yarın kuraya katıldıktan sonra CAS, UEFA'nın kararını değiştirmezse, bu Fenerbahçe taraftarları için daha da büyük bir yıkım olur.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!