Cannes’da Palmiye heyecanı başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Cannes’da Palmiye heyecanı başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2011 00:00

Dünya sinemasının kalbi 11 Mayıs’ta Cannes’da atmaya başlayacak. Amerikalı yönetmen Woody Allen’ın, ‘Midnight in Paris’ filminin gösterimiyle başlayacak olan 64. Cannes Film Festivali’nde Nuri Bilge Ceylan’ın yeni filmi ‘Bir Zamanlar Anadolu’ Altın Palmiye için yarışacak.

64. Cannes Film Festivali, ünlü Amerikalı yönetmen Woody Allen’ın, ‘Midnight in Paris’ filminin yarışma dışı gösterimiyle 11 Mayıs’ta açılıyor. 22 Mayıs’a kadar devam edecek olan festival dolayısıyla, dünya sinemasının kalbi Cannes’da atacak. Festival sırasında, 20’si büyük ödül Altın Palmiye için olmak üzere 86 uzun metrajlı film gösterilecek. Festivalin, ‘Quinzaine des realisateurs’ bölümünde 25, ‘La Semaine de la Critique’ bölümünde 7 film yarışırken, yine 34 film yarışma dışı gösterilecek. Festivalde gala gecesine katılan yıldızlar için 60 metre uzunluğunda kırmızı halı hazırlandı.

Nuri Bilge Ceylan yarışıyor

Altın Palmiye için yarışacak filmler arasında yer alan Nuri Bilge Ceylan’ın son filmi ‘Bir Zamanlar Anadolu’nun galası, 21 Mayıs’ta Cannes’da yapılacak. Jüri başkanlığını ünlü aktör Robert de Niro’nun yaptığı festivalde Terrence Malick’in ‘Tree of Life’, Pedro Almodovar’ın ‘The Skin I Live In’ ve Lars Von Trier’in ‘Melankoli’si Altın Palmiye için yarışacak.
Festival sırasında, kurulacak sinema pazarında 4 bin 240 filim satışa çıkacak. 15 bin metrekare genişliğindeki bir alana kurulacak sinema pazarına 101 ülkeden 601 firma ve yaklaşık 10 bin kişi katılacak. Pazarda, yeni çekilmiş veya çekilmekte olan filmler alıcılara tanıtılacak. Sinema pazarındaki 34 salonda, bu pazara çıkan filmler içinden yaklaşık 900’ü, dünyanın çeşitli bölgelerinden gelmiş alıcılar için gösterilecek. Bu yıl festival için yaklaşık 4 bin 500 gazeteci kayıt yaptırdı. Festivalin güvenliğini ise 700 polis sağlayacak.

Bütçesi 20 milyon Euro

Festivalin bu yılki bütçesi 20 milyon Euro. Bunun yarısını Kültür Bakanlığı, diğer yarısını Cannes’daki yerel yönetim karşılayacak. Festival sırasında, Cannes’daki işyerlerinin toplam cirosunun 200 milyon Euroyu aşması bekleniyor. Cannes’ın 40 bin olan nüfusu, festivalle birlikte 200 bini geçecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!