Çağla devrimi

Güncelleme Tarihi:

Çağla devrimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2016 21:28

Garanti Koza’da önüne geleni deviren Çağla Büyükakçay, Kovinic’i 3-6, 6-2 ve 6-3’lük setlerle devirerek WTA’de şampiyonluk yaşayan ilk Türk sporcusu unvanını aldı.

Haberin Devamı

O kupa Çağla’nın!

Garanti Koza Arena’da tarih yazan Çağla Büyükakçay, TEB İstanbul Cup’ta mutlu son yaşayarak, WTA şampiyonu ilk Türk tenisçi olmanın gururunu yaşadı. Finalde Karadağlı Kovinic’i 3-6, 6-2 ve 6-3’lük setlerle mağlup eden Çağla, şampiyonluk kupasını alkışlarla kaldırdı.

İlk sete tutuk başlayarak iki kez servisini kırdıran Çağla Büyükakçay, bu seti 6-3 kaybetse de şovu sona sakladı.

ADIM ADIM RiO’YA

İkinci sette müthiş oynayan Çağla, Kovinic’in iki servisini kırdığı seti 6-2 kazanmayı bildi. 3. sette de kortun tozunu atan milli tenisçi, son oyunda 4 kez maç sayısı şansını kullanamadı. Eline geçen 5. şansı değerlendiren Çağla, şampiyonluk sayısından sonra gözyaşlarını tutamadı. Bu zaferle Wimbledon’a ana tablodan girmeyi garantileyen milli tenisçi, Rio Olimpiyatları için de iddialı konuma geldi.

Haberin Devamı

İPEK DE ŞAMPİYON

TEB İstanbul Cup’da bir kupa da İpek’ten geldi. Çağla’ya 2 saat 23 dakikada yenilen Kovinic sakatlığından dolayı partneri Knoll ile çiftler finaline çıkamadı. Böylece İpek Soylu-Mitu çifti şampiyonluğa ulaştı. İkilinin yarı finaldeki rakibi Hibino da sakatlıktan dolayı çekilmişti.

HAYATIMIN EN GÜZEL GÜNÜ

ÖDÜL töreninde gözyaşlarını tutamayan Çağla, “Hayatımın en güzel gününü kendi evimde yaşıyorum! Her oyuncu ilk zaferini evinde kazanmak ister. Çok şanslıyım. Başardık!” dedi.

BAKMADAN GEÇME!