Çağla Büyükakçay: 15 Temmuz akşamı…

Güncelleme Tarihi:

Çağla Büyükakçay: 15 Temmuz akşamı…
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 15:25

Milli tenisçi Çağla Büyakakçay Rio Olimpiyat Oyunları öncesi medya ile buluştu. Başarılı sporcu, 15 Temmuz'da ülke olarak çok zor bir gece yaşadıklarını söyledi.

Haberin Devamı

2016 Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde milli tenisçi Çağla Büyükakçay, medya ile buluştu. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türkiye Tenis Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Erkan Çağlayan, antrenör Can Üner ve milli tenisçi Çağla Büyükakçay’ın katılımı ile sohbet toplantısı gerçekleştirildi.

ÇAĞLA BÜYÜKAKÇAY DARBE GİRİŞİMİ HAKKINDA KONUŞTU
15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) yapılan ziyaret hakkında da konuşan Çağkla Büyükakçay, “15 Temmuz akşamı çok zor bir şey yaşadık ülkece. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Bakanımız bizi mecliste ağırladı ve bombalanan yerleri gösterdi. Ben çok etkilendim, ülkemize böyle bir zarar verildiği için… Bakanımız bize çok ilgi gösterdi ve milli sporcularımızın olimpiyatlarda güçlü durmalarının üzerinde durdu. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ettiğimiz için bize şimdi daha çok iş düşüyor bence” dedi.

Haberin Devamı

“ZİKA VİRÜSÜ ŞU ANDA BENİ ENDİŞELENDİRMİYOR”
Bazı sporcuların zika virüsü sebebiyle olimpiyatlardan çekilmesinin kendisi açısından endişe yaratıp yaratmadığı sorulan Büyükakçay şöyle cevap verdi: “Zika virüsü ile ilgili bir çok koruma paylaşıyorlar. Brezilyalı arkadaşlarım var fikirler aldığım. Koruduğumuz sürece şu anda beni endişelendirmiyor.”

Çağla Büyükakçay: 15 Temmuz akşamı…


“SERENA WILLIAMS İLE İLK TURLARDA KARŞILAŞMAK İSTEMEM”

Sosyal medyada Federer’in olmayışından dolayı duyduğu üzüntüyü paylaşan Çağla, Serena Williams ile mücadele etmeyi istediğini belirtti.
Çağla, “Serena Willians ile oynamayı isterim ama ilk turlarda karşılaşmak istemem. Son dönemin en iyisi. Unutulmaz bir şey olur. Federer’in olmayışı da beni çok üzdü çünkü hepinizin bildiği gibi altın madalyası yoktu kariyerinde ve orada birlikte olmak çok güzel olacaktı ama sağlık bu” diye konuştu.

BAŞKAN DURMUŞ DARBE GİRİŞİMİNİ KINADI
Toplantıda açıklamalarda bulunan Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Cengiz Durmuş sözlerine 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişimini kınayarak başladı.

Başkan Durmuş, darbe girişimi ile ilgili şunları söyledi:
“15 Temmuz’da yaşanan olaydan sonra bugün belki de burada olamayacaktık. Bu kadar çalışıp emek verdiğimiz onuru belki yaşayamayacaktık. Onun için sizlerin huzurunda bu kalkışmayı lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bugün burada oluşumuzun sebebi büyük onurumuz Çağla Büyükakçay’ın Rio 2016 Olimpiyatları’nda ülkemizi ilk kez ve bir tarih yazarak temsil edebilme şansını ve onurunu bize yaşattığı içindir.

Olimpiyatlar sizlerin de bildiği gibi beş halkadan oluşan, tüm renkleri birleştiren esasında sporla birlikte dünyanın birliğini, beraberliğini bir arada tutabilmek. Tüm renkleri bir arada tutabilmek. Tenis camiası olarak bu zamana kadar olimpiyatlarda yer alamamıştık. Çağla bize hep ilkleri yaşattı. Nisan’da şampiyon olarak hepimizi heyecanlandırdı.

Ülkemizin her noktasında tenise ilgiyi arttırıyor Çağla. Biz TTF olarak hedeflerimiz büyük. Elbette ki dünyanın bir numarası hedefimiz. Ama adım adım giderken Çağla’nın yapmış olduğu her basamak bizi hedeflerimize yaklaştırdı. Aslında bu bir projenin ürünü. Hiç bir şey tek başına olmuyor. Bu projenin oluşumunda spor bakanlığımızın desteği için bakanımıza teşekkür etmek istiyorum. Çağla tüm sporcularımız için rol modeldir.”

BAKMADAN GEÇME!