Çaba genç iş başında

Güncelleme Tarihi:

Çaba genç iş başında
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2015 01:02

Hello!, neşe dolu bir yıl umuduyla 2015’e “merhaba” demeden önce, herkesin mutlu olmasını sağlamak için ‘çaba’layan Çaba Genç üyeleriyle bir araya geldi. Dergiye özel bir kutlama gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

* Çaba genç’i kurmaya ne zaman karar verdiniz?
- Hezan Özbek: Birçok üyemiz zaten derneğin çatısı altında projelerde yer alıyor ve elinden geldiğince destek oluyordu. Bu sene Çaba Derneği çatısı altında düzenlediğimiz organizasyonlardan biri de Anneler Günü’nde gerçekleştirilen “Ünlü Babalar ve Kızları” defilesiydi. Muhteşem bir defileydi, çok ses getirdi, çok başarılı geçmişti. Her yardım organizasyonumuzda olduğu gibi, inanılmaz yüksek bir katılım olmuştu. Gecenin devamında çok güzel bir after party vardı. Projede yer alanlar da dahil gençlerin katılımı daha az olmuştu. O akşam kendi kendime “Gençleri biraz daha çekmemiz, enerjimizi yükseltmemiz, yeni teknoloji ve sosyal medya anlamında daha aktif olmamız lazım” dedim. Daha sonra bu fikri İdil’le (Fırat) paylaştım ki o da anlatır anlatmaz aynı şeyleri düşündüğünü söyledi. Fikrimizi hemen Çaba Derneği yönetimine taşıdık. Daha çok söz sahibi olabilmemiz, derneğin faaliyetlerinde daha aktif yer alabilmemiz için izinlerini istedik. Sevgili Eşbaşkanlarımız Özlem Cankurtaran, Özlem Zehebi ve bizi en çok destekleyenlerin başında gelen Mensure Özbek fikrimize çok sıcak baktılar. Böylece Çaba Derneği’nin altında işleyen yeni oluşan bir genç organizasyon olarak ÇABA Genç’i kurduk.

Çaba genç iş başında


ORTAK MİSYONUMUZ ÇOCUKLARIN MUTLULUĞU

* Bize hikayenizi anlatır mısınız?

- İdil Fırat: Yardım derneği dendiği zaman insanların kafasında daha resmi bir fotoğraf beliriyor. Ama biz gerçekten kalabalık ve birbirine çok bağlı bir aile gibiyiz. Hepimiz dernek faaliyetleri dışında özel hayatımızda da sürekli görüşüyoruz. Bu sıcaklık ve bağlılık bizi başarıya taşıyan en önemli sebeplerden biri.
- Hezan Özbek: Çaba Derneği’nin kuruluş hikayesi de çok özel bence. Şu an yönetim kurulunda bulunan ve üye olan arkadaş grubu, daha dernek kurulmamışken Mardin’e gezi amaçlı gidiyor. Dönüşte havalimanında hasta bir kadına rastlıyorlar ve bu kişinin tedaviye muhtaç durumundan çok etkilenince herkes bu tedavinin gerçekleşmesi için çözüm üretmeye başlıyor. Ve tabi ki mutlu son! Tedavi gerçekleşiyor ve herkes kendi kendine bu işi neden daha büyük kitlelere taşımıyoruz, neden daha çok muhtaç ve ihtiyaç sahibi kişilere ulaşmıyoruz diyerek Çaba Derneği’nin temellerini atıyorlar.

Çaba genç iş başında


* Bizlere misyonunuzu anlatır mısınız?
- İdil Fırat: Çaba Derneği ve Çaba Genç diye ayırmıyorum çünkü tek ve ortak misyonumuz ihtiyacı olan çocuklara yardımcı olmak. Ülkemizdeki eğitim çağında veya eğitim çağına erişmemiş çocuklarımıza ulaşıp, yaptığımız okullar ve eğitim birimleri ile onlara güzel bir eğitim ortamı, yaşam alanı ve aynı zamanda sosyal ortam sağlamak.

* Çaba ile Çaba Genç arasındaki farklar neler olacak? Kendinizi nasıl konumluyorsunuz?
- İdil Fırat: Amacımız bir fark oluşturmak veya ayrı bir oluşum yaratmak değil. Biz Çaba Genç üyeleri olarak derneğin çatısı altında yapılan işlere değişik bir bakış açısıyla daha genç, enerjik, teknolojik bir katkıda bulunuyoruz. Temel ilkemiz Çaba Derneği’nin bugüne kadar getirdiği başarı hikayesine daha da güç katmak ve hep birlikte ileriye taşımak. Biz kendimizi beyin fırtınası ekibinin bir tamamlayıcısı olarak görüyoruz.
- Hezan Özbek: Farklılık sadece fikirlerde olabiliyor ki bu çok normal. Çaba Genç olarak bizim bakış açımız biraz farklı olabiliyor, şu ankinden daha da yenilikçi olmak, çılgın fikirler üretmek, sınırları zorlamak istiyoruz. Kulağa biraz tuhaf gelebilir ama Çaba Derneği’ndeki büyüklerimiz bizim tecrübesizliğimizden biz de onların tecrübelerinden faydalanıyoruz. Geleceğin fikirleri ile geçmişin tecrübesini birleştirip ortaya mükemmel bir sonuç çıkarmaya çalışıyoruz.

Çaba genç iş başında


* Nasıl bir ekibiniz var?
- İdil Fırat: Süper bir ekibimiz var. Öncelikle çekime katılamayan, dernekte çok ciddi çalışmaları ve emeği olan arkadaşlarım var, onlara buradan bir kez daha çok teşekkür ediyoruz. Soysal sorumluluk grubu, proje grubu, insan kaynakları, sponsorluk grubu, medya grubumuz ve son olarak etkinlik grubu olmak üzere pek çok alt grubumuz var. Bu gruplar kendi görevlerini uyum içinde yerine getirerek derneğin bir sonraki aşamaya geçmesine uğraşıyorlar.

Çaba genç iş başında


SEZEN AKSU VE 3 ADAM’LI ORGANİZASYON ÇOK SES GETİRDİ


* Sezen Aksu ve 3 Adam ile gerçekleştirdiğiniz projenin detaylarını anlatır mısınız?

- Hezan Özbek: Çaba Derneği’nin yine çok ciddi çalışma gerektiren, ses getiren organizasyonlarından biriydi. Sezen Aksu ve 3 Adam, gelen misafirlerimize ve üyelerimize muhteşem bir gece yaşattı. Sezen Aksu’nun şarkılarının yanı sıra 3 Adam’ın muhteşem esprileri ile geçen bu gecede çok özel ve samimi anlar yaşadık hep birlikte. Çaba Genç’in tanıtımın olduğu bu gecede aynı zamanda İdil Fırat bizlere süper bir şarkı söyleyerek gecemize renk kattı. Onu bir kez daha tebrik ediyorum. Ben de sahnede çirkin sesimle Sezen Aksu’nun Çaba ailesine özel bestelediği “Çaba Çaba Çabalamak Lazım” şarkısında kendisiyle düet yaptım. En son muhteşem bir finalle Çaba ve Çaba Genç olarak sahneye çıkıp son şarkımızı Sezen Aksu ve 3 Adam eşliğinde okuyarak geceye son verdik. Çaba Genç olarak organizasyonun bilet satışından duyurusuna, sosyal medyasından sahne önü ve arkası çalışmalarına her alanında aktif bir şekilde yer aldık. Bu etkinlikten elde edilen gelirin tamamı Florya Çocuk ve Gençlik Merkezi Kampüsü’nün inşaatı için kullanılacak.

Çaba genç iş başında

Haberin Devamı

2015’TE DE DURMAK YOK

Haberin Devamı

* 2015 projelerinizden bahseder misiniz?
- Hezan Özbek: 2015 yılında bomba projelerimiz var. Çaba Genç olarak Ocak’ın üçüncü haftasında yapımı devam etmekte olan Florya Eğitim Merkezi’ne bir tur düzenleyerek devam eden inşaatımızın hem kontrolünü hem de takibini yapacağız. Ocak ayında kimsesiz ve rehabilite olmuş, topluma kazandırılmış çocuklara özel bir etkinliğimiz bulunuyor. Martta gerçekleştirmeyi planladığımız bir yardım gecesinde Türkiye’de ilk olacak olan bir ürünü tanıtacağız

Çaba genç iş başında

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!