‘Büyük’ ustalara ödül

Güncelleme Tarihi:

‘Büyük’ ustalara ödül
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 00:36

KÜLTÜR ve Turizm Bakanlığı’nca Türkiye’nin kültür ve sanat birikimini ulusal ve uluslararası alanda başarıyla temsil edenlere verilen Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’nün 2014 yılı sahipleri açıklandı.

Haberin Devamı

Büyük Ödülü Değerlendirme Kurulu’nca, tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, hafız Celal Yılmaz, Türk edebiyatından biyografileriyle tanınan yazar Beşir Ayvazoğlu ve Kubbealtı Akademisi Vakfı ödüle değer görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, 22 Aralık’ta yapılan değerlendirme sonucunda, Türkiye’nin kültür ve sanat birikimini gerek ulusal gerekse uluslararası alanda başarıyla temsil eden, yaptıkları eğitsel çalışmalar ve üretimleri, hizmet ve eserlerini gelecek nesillere aktaran kişi, topluluk veya kuruluşları takdir ve teşvik amacını taşıyan Kültür ve Sanat Büyük Ödülü’ne 2014 yılı için layık görülenlerin belirlendiğini söyledi.


NEDEN SEÇİLDİLER

Çelik, Sanatçı Gönül Ülkü Özcan’ın Türk tiyatrosunda Darülbedayi geleneğini muhafaza etmesi ve bu geleneği devamlı ön plana çıkarması; Celal Yılmaz’ın, İstanbul ağzı mersiyenin son temsilcisi olup, Türkiye’de enderun tavrı ile cami musikisi formlarını icra etmesi nedeniyle ödüle layık görüldüğünü belirtti. Çelik, özellikle biyografi türündeki çalışmaları ve üretkenliğiyle edebiyatçı Beşir Ayvazoğlu ile yüzlerce eserin yayımlanmasının öncüsü Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı’nın ödüllendirildiğini vurguladı.
Kültür ve Sanat Büyük Ödülü Değerlendirme Kurulu’nda Bakan Çelik’in yanı sıra Bakanlık Müsteşarı Haluk Dursun, Müsteşar Yardımcısı Sefer Yılmaz, Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç, Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Oya Tunga Çağlı, Prof. Dr. Ümit Meriç, Prof. Dr. Tansel Türkdoğan, Prof. Dr. Hayati Develi ile Doç. Dr. Mehmet Kalpaklı bulunuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!