Bursaspor ile barış sağlanmalı

Güncelleme Tarihi:

Bursaspor ile barış sağlanmalı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 14:05

Beşiktaş Kulübü Olağan Divan Kurulu toplantısında bazı üyeler borçların artmasıyla ilgili yönetim kurulunu eleştirdi.

Ceylan InterContinental Oteli'nde düzenlenen toplantıda söz alan kurul üyesi Atıf Keçeci, Beşiktaş'ı bu durumdan kurtarmak için artık yönetim kurulunun da yeterli olmayacağını, tüm Beşiktaşlıların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

Son 7 yılda borçların 25 milyon liradan 400 milyon liraya çıktığını kaydeden Keçeci, “2012'den sonra UEFA kriterlerine göre lisans da alamayacağız. Türkiye Kupası anlamlı. Bu kupa yeterli mi? Bu kupa birçok yanlışın üzerini örtmemeli. Bilançolar elimizde ve her şey ortada” diye konuştu.

İkinci başkan Metin Keçeli'yi de eleştiren Keçeci, “Sayın Keçeli, Ocak 2010'da (Bu yönetim anlayışı devam etiği müddetçe, bu yönetim ve başkan Beşiktaş tarihine kara bir sayfa olarak geçer) dedi. Dernek borcu arttı, şirket borcu arttı. Sportif başarı yok. Liderden 26 puan gerideyiz. Aynı anlayış devam ediyor, demek ki bir yanlış var” ifadelerini kullandı.

Bazı üyeler de kulüp başkanı Yıldırım Demirören'in Divan Kurulu toplantılarına katılması gerektiğini söyledi.

Divan Kurulu üyesi Sami Albayrak da genç futbolculara ve altyapıya önem verilmesi gerektiğini, ünlü yaşlı futbolcuların transferinin takıma çok katkı yapmayacağını ifade etti.

Şeref Nasır ise borçların artmasının hatalı teknik direktör ve futbolcu transferlerinden kaynaklandığını savundu.

DİZDAR: “BARIŞI BİZ SAĞLAYACAĞIZ”

Divan Kurulu üyesi Ali Rıza Dizdar ise Bursaspor ile yaşanan gerginliğe değinerek, “Barışı sağlamak bizim adım atmamızla olur. Çünkü biz büyüğüz. Bir ağabey gibi barışı sağlamalıyız” dedi.

“Bursasporlu kardeşlerimize sesleniyorum. Barışın sağlanması lazım” diyen Dizdar, “Ben Beşiktaş rozetimle Bursa'da duruşmalara giriyorum. Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı öyle bir laf etti ki, (Bu ceza bunları daha da azdıracak) dedi. Biz savaşa gitmiyoruz. Ülkemizde yaşayan, Osmanlı'nın kurulduğu, Hacivat ile Karagöz'ün doğduğu kente barış götüreceğiz. Onlar istemese bile, biz barışı sağlayacağız” şeklinde konuştu.

Üyelerin konuşmalarının ardından söz alan yönetim kurulu üyesi Ertunç Soğancıoğlu, borcun kulübü rahatsız etmemesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, “Borçları kısa vadeden uzun vadeye yaydık, ayrıca gelirlerimizi artırmak için de çalışmalarımız sürüyor” dedi.

Basketbol için yeni sponsor arayışı içinde olduklarını anlatan Soğancıoğlu, “Cola Turka ile 5 yıllık anlaşma yapmıştık ve sezon sonunda bitiyor. Ülker grubu, yeni sezonda olmayacak. Bizim de amatör şubelerimiz için sponsor arayışlarımız sürüyor. Ülker ile aramızda bir sorun yok” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!