Bundesliga'da heyecan devam ediyor

Güncelleme Tarihi:

Bundesligada heyecan devam ediyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2010 12:55

Werder Bremen'in yıldızı Mesut Özil, sahasında ağırlayacakları lider Bayer Leverkusen'i koltuğundan indirmek istiyor.

Hamit Altıntoplu Bayern Münih ise Bavyera eyaleti derbisinde zorlu Nürnberg deplasmanına çıkacak. Halil Altıntop, Ümit Korkmaz ve Selim Teberli Frankfurt ise deplasmanda Hamburg ile karşılaşacak.

Almanya 1. Futbol Ligi'inde 23. hafta karşılaşmalarında Eren Derdiyoklu lider Bayer Leverkusen 21 Şubat Pazar günü Mesut Özil'li Werder Bremen'in konuğu olacak. Geçen hafta oynadığı futbolla tekrar taktımnını farklı galibiyete taşıyan Mesut Özil'in hedefi Bayer Leverkusen'i yenerek rakibini koltuğundan indirmek. Mesut Özil, "Rakibimize ilk yenilgiyi tattırmak istiyoruz. Hem de zirve iddiamızı devam ettirmek için bu maça çok iyi hazırlanıyoruz" dedi. Ligde 13 galibiyet ve 9 beraberlikle hiç yenilgisi bulunmayan Leverkusen, bu hafta da bu serisini devam ettirmek isteyecek. Golcü forvetleri Eren Derdiyok ile Kieesling'in üstün performansına güvenen teknik direktör Jupp Heynckes, genç yetenekli futbolcusu Burak Kaplan'a da şans vermek istiyor.

BAVYERA DERBİSİ

5 maçın oynanacağı 20 Şubat Cumartesi günü Bayern Münih ise Nürnberg deplasmanına çıkacak. Her iki Bavyera ekibinin derbi mücadelesinde ev sahibi Nürnberg, yıldızlar ordusu Bayern Münih'e çelme takarak rakibini durdurmak arzusunda. Genç yıldız İlkay Gündoğan'ın da yer alacağı Nürnberg'de hedef üç puan. Şampiyonlar Ligi maçını da galip kapayarak, son 13 maçından galibiyetle ayrılan Bayern Münih ise bu maçın kesin favorisi. Hamit Altıntop yine yedekler arasında.

HALİL ALTINTOP "GOLLERE DEVAM"

Hamburg ise evinde son haftaların başarılı takımı Eintracht Frankfurt'u ağırlayacak. Geçen hafta son dakikada attığı golle, hem bu sezon golle tanışan, hem de yeni takımının üç puan almasını sağlayan Halil Altıntop, "Gollerimin arkası gelecek. Artık şeytanın bacağı kırıldı. Atacağım gollerle Eintracht'ı Avrupa kupalarına taşımak istiyorum" dedi.

Michael Skibbe'nin çalıştırdığı Frankfurt'ta Selim Teber ve Ümit Korkmaz da forma giyecekler. Erdinç Sözer'in yardımcı antrenörlüğünü yaptığı Hamburg'da ise Tunay Torun ile Ali Arslan yedek kulübesinde. Hoffenheim Mönchengladbach'ı konuk ederken, Malik Fathili Mainz ise evinde Bochum ile mücadele edecek.

NURİ ŞAHİNLİ DORTMUND HANNOVER'E KARŞI

Borussia Dortmund, sahası Signal Iduna Park'ta Hannover 96 ile karşılaşacak. Geçen hafta Bayern Münih karşısında şanssız bir yenilgi aldıklarını dile getiren Borussia Dortmund'un genç kaptanı Nuri Şahin, "Bu hafta sahadan üç puanla ayrılıp, hem taraftarlarımızla barışacağız, hem de ligdeki iddiamızı sürdüreceğiz" diye açıklama yaptı.

Köln ise evinde Serdar Taşçılı Stuttgart'ı konuk edecek. Yıllarca Stuttgart forması giyen Köln antrenörü Soldo, eski takımı karşısında başarılı olmak hedefinde.

ÜÇ MAÇ PAZAR GÜNÜ

Almanya 1. Futbol Ligi'nin 23. haftasında Pazar günü Werder Bremen-Bayer Leverkusen, Freiburg-Hertha Berlin ve Wolfsburg-Schalke maçları yapılacak. Ömer Topraklı Freiburg, geçen hafta son dakikada yedikleri golle aldıkları Frankfurt mağlubiyetinin acısını Hertha Berlin'den çıkarmak isteyecek. Lig sonuncusu Hertha ise ligde kalmak için son güçlerini sahaya yansıtacak. Schalke Teknik Direktörü Felix Magath geçen sezon şampiyonluk yaşadığı "kurtlar" lakaplı Wolfsburg'un konuğu olacağı karşılaşmada üç puanla ayrılmak isterken, son şampiyon ise buna izin vermek istemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!