Bugün Son günü

Güncelleme Tarihi:

Bugün Son günü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 11, 2002 01:49

Levent Kırca-Oya Başar çiftinin başrolde oynadığı, ‘‘Son’’ filmi bugün 78 sinemada vizyona girdi. Filmin oyuncuları ve tüm teknik ekip, Emek Sineması'ndaki ilk gösterim olan 12.00 seansında halkla birlikte filmi izleyecek.

Son filminin 7 Ocak'ta Lütfü Kırdar'da yapılan galasında gördükleri büyük ilgiden ve alkıştan dolayı çok mutlu olduklarını belirten Levent Kırca ve Oya Başar, bu sevginin kendilerini motive ettiğini söyledi. Filmin 9 Ocak’ta Antalya'da yapılan galasına katılamayan Oya Başar, çok heyecanlı olduğunu ve bugün vizyona girecek ‘‘Son’’ filminin başarıyı yakalayacağını belirtti. Başar, şöyle konuştu:

‘‘Film, sinemaseverlerden önce sanatçı dostlarımızla ve basınla buluştuğunda büyük ilgi gördü. Bundan mutluluk duyduk. Hiçbir yapıtın tabii ki, seyirciyle buluşmadan nasıl bir reaksiyon alacağını bilemezsiniz. Ama galalar, normalde düşüncelerin pek açıklanmadığı yerler olduğu halde alkış almamız bizi çok heyecanlandırdı. Çünkü, tiyatro dışında sinemada alkış almak zordur. Üstelik biz hem tiyatroda hem de televizyonda başarılı işler yaptık.

İnsan her konuda tabii ki başarı kazanamaz, ama sinemada da bu başarıyı kazandığımızı alkışları alınca gördük. Şimdi izleyenlerle buluşma vakti. Umarız emeklerimiz karşılığını bulur. Bize gelen reaksiyonlar filmimizin İtalyan filmleri gibi sıcak, renkli ve teknik anlamda kaliteli olduğu yönünde. Bunun yanında sinemayı ve emek veren insanları konu olarak işledik. Yani evrenselliği olan bir film yaptık.’’

YURTDIŞI HEDEFİMİZ

Oya Başar, yurtdışında sinema festivallerine katılıp katılmama konusunda da şunları söyledi:

‘‘Önce kendi insanlarımızla buluşmayı hedefliyoruz. Ama bu, yurtdışındaki festivallere katılmayacağız anlamına gelmemeli. Çünkü filmin konusu evrensel. Komedi-dram iç içe geçmiş, bir Yeşilçam hikayesini yurtdışında da duyurmak, tanıtmak isteriz.’’


Altın Portakal’a talibim

Son filmin Antalya galası da oldukça renkli geçti. Migros Alışveriş Merkezi içindeki 3 sinemada birden galası yapılan filme Antalyalılar büyük ilgi gösterdi. Film gösteriminin sonunda Levent Kırca, Sümer Tilmaç, Metin Serezli ve Hakan Altıner tebrikleri kabul etti. Levent Kırca, Altın Portakal Ödülü'ne aday olduklarını söyledi. Antalyalılardan büyük ilgi gören Levent Kırca, eşi Oya Başar'ın hava koşulları nedeniyle Antalya'ya gelemediğini belirterek, ‘‘Oya, bu havada çocukları yalnız bırakmak istemedi. Onlarla kaldı’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!