Bu yıl sınavı kazanan tek Türk

Güncelleme Tarihi:

Bu yıl sınavı kazanan tek Türk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 16:17

Köln Spor Akademisini başarıyla tamamlayıp teknik direktörlük diploması alan Kenan Koçak'ın şimdiki hedefi çalıştırdığı Waldhof Mannheim takımını Üçüncü Lige çıkarmak. Çiçeği burnunda diplomalı Teknik Direktör Koçak “Ligde lideriz. Şampiyon olup Üçüncü Lige çıkmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

KENAN Koçak bu yıl Köln Spor Akademisi'nde eğitimini tamamlayıp teknik direktörlük diploması alan tek Türk. Her yıl yüzlerce kişinin başvurduğu ancak sınırlı sayıda antrenörün sınavlarını başarıp kayıt olduğu Köln Spor Akademisi, Almanya'da teknik direktör yetiştiren tek kurum. Köln Spor Akademisi mezunu 35 yaşındaki genç teknik direktör Koçak, artık Bundesliga da dahil Almanya'nın her liginde takım çalıştırabilecek.

BU YIL SINAVI KAZANAN TEK TÜRK

Teknik direktör olabilmek için bir yıl boyunca akademide eğitim alan Koçak “Benim için çok zor bir dönemdi. Üç yıldır görev aldığım Waldhof Mannheim'da hem çalışmak hem de bir yandan akademide derslere katılmak ve staj yapmak çok kolay olmadı. Ancak başardığım için çok mutluyum” dedi.

Stajını Bundesliga takımlarından Darmstadt'a yapan Koçak, eğitimi gereği geçtiğimiz yaz Çek Cumhuriyeti'nde düzenlenen U21 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda da İtalyan U21 milli takımını takip edip inceledi. Koçak “Eğitim sırasında teknik direktör adayları bir takımı tüm yönleriyle, oyun taktiği, mücadelesini ve saha kenarındaki yönetimi de dahil tüm ayrıntılarıyla inceleyip rapor sunmalı. Ben de İtalyan milli takımını inceledim” dedi.

DİPLOMASIZ OLMAZ

Koçak, antrenörlükte başarılı olmanın yolunun eğitimden geçtiğini belirterek “Köln Spor Akademisi'nde futbol eğitiminin yanı sıra, psikolojik, sağlık, hakemlik ve hukuk eğitimi de alıyorsunuz. Ayrıca teknik direktör olarak hukuksal haklarınızın neler olduğunu da öğretiyorlar.

Futbolda teknik direktör olarak başarılı olmak istiyorsanız mutlaka eğitim ve diploma almak gerekir. Her alanda olduğu gibi futbolda da diploma çok önemli” dedi.

Üç yıldır çalıştırdığı Waldhof Mannheim takımını bu sezon şampiyon yapmayı hedefleyen Koçak “En yakın rakibimize yedi puan fark attık. Ancak her şey daha bitmedi. Ligin en düşük bütçeli takımlarından biriyiz. Ligde Hoffenheim II, Saarbrücken, Homburg ve Hessen Kassel gibi büyük bütçeli kulüpler var. Ben başarılı olmanın yolunun takım ruhu oluşturmaktan, çok çalışmaktan ve disiplinli olmaktan geçtiğine inanıyorum. Futbolcularıma da bunu aşılamaya çalışıyorum. Üç yıllık emeğimiz var. Bunun faydasını görüyoruz şimdi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!