Bu yaz yine televizyon izler miyiz?

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz yine televizyon izler miyiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2016 10:05

Yaz ekranının yeri ayrıdır; her şey daha doğal, daha sıcak ve daha gençtir. Güneşin daha da parlattığı hikâyeleri merakla bekler ve her sene kendimize mutlaka bir taraf seçer, yaz boyunca da seçtiğimiz tarafta yürürüz. Lakin bu sene daha farklı ve daha zor bir sezon… Ekranda reyting kurbanı olan hikâyeler bu kadar fazlayken ve biz her şeyi çabucak tüketmeye bu kadar hazırken bu yaz da ekran karşısına oturup yaz akşamlarımızı televizyon dizilerine ayırır mıyız?

Haberin Devamı

ROMANTİK KOMEDİ FURYASI BİTER Mİ?

Bu yaz yine televizyon izler miyiz

Son dönemlerde ekranın çekici gücünün cıvıl cıvıl, aşk dolu ve olaylara daha mizahi yönden bakan hikâyeler olduğu aşikâr… Ağır dramlar, çok çekici bir sebep olmadığı takdirde, daha az tercih ediliyor ya da seyirci hikâyede kendisine bir nefes alanı bulabiliyorsa o hikâyeyi tercih ediyor.

Sanırız artık ekranda daha soft ve daha enerjik kadrolar, hikâyeler görmek istiyoruz. Sezonda dahi durum böyleyken yaz ekranının farklı olmasını elbette ki bekleyemeyiz… Deniz, kum, güneş ve gençlik temalı işler yaz ekranında her daim 1-0 önde başlar. Gerek hedef kitlelerinin yorgun bir okul döneminden sonra uzun bir tatile giriyor olması, gerekse yazın enerjisini ekranda da hissetmek istememiz böyle tatlı bir algı yaratıyor.

 

Haberin Devamı

SEYİRCİNİN BEKLENTİSİ NASIL OLACAK?

Bu yaz yine televizyon izler miyiz

Lakin bir yerden sonra ekrandaki aynılık bir doyuma ulaşacak ve seyircinin beklentileri deri değiştirerek yerini başka isteklere bırakacak… Belki yeniden Aşk-ı Memnu’lara döneceğiz, belki yeni bir Leyla ile Mecnun isteyeceğiz, belki de modern çağın Melekler Adası’nı bekleyeceğiz. Dönemsel etkisi geçen her şey gibi Romantik Komedi hikâyeleri de aynılaşmaya devam ettikçe doyum noktasına ulaşacak.

 

ZEYKER, ALSEL, DEFÖM… PEKİ YA ŞİMDİ?

Bu yaz yine televizyon izler miyiz

Zeyker, Yamira, DefÖm, Öyaz, Alsel… Konuya uzak dahi olsanız hepsini muhakkak bir kere duymuşsunuzdur ve hangi anlama geldiklerini muhakkak biliyorsunuzdur. Romantik gençlik hikâyelerini aşklarıyla taçlandıran ve milyonlarca insanı peşlerinden sürükleyen genç ve yeni yüzlerin ekrandaki önemi, yeri malumunuz…

Haberin Devamı

En net şekilde Kavak Yelleri ile başlayan, sosyal medyada platformlar değiştikçe ve yaygınlaştıkça da her geçen gün çığ gibi büyüyen bu akım son zamanlarda ekrandaki tüm popüler işlerin merkezine oturmuş durumda… Ve zamanla hızla tüketmeye ve ikamesini bulmakta çok zorlanmamaya başladık. Sürekli bir değişim halinde yeni hikâyeler, yeni çiftler ve yeni aşklar geliyor önümüze… Üstelik her birinin servisi bir öncekinden daha şatafatlı, daha gösterişli ve daha dikkat çekici!

 

PEKİ BU YENİLENME NEREYE KADAR DEVAM EDECEK? 

Bu yaz yine televizyon izler miyiz

Bir gün gelecek ve gardırobumuzu komple yenileme ihtiyacı hissetmeyecek miyiz? Ya da artık gençleri değil, daha olgun aşk hikâyelerini mi isteyeceğiz?

 

Haberin Devamı

Bu yaz yine televizyon izler miyiz

Bu sezon önceki sezonlardan biraz farklı… Yeni yüzlerden ziyade daha önce ayrı ayrı izleyip ayrı ayrı sevdiğimiz isimleri birlikte kamera karşısında göreceğiz. Öncesinde çok büyük kitlelere ulaşmış ve çift olarak çok sevilmiş isimlerin ayrı projelerde, başka partnerlerle yer alacak olması da “Alışkanlıklarımızdan ne kadar kolay vazgeçebiliyoruz?” sorusunun da cevabı olacak.

 

noluyo.tv Tarafından hazırlanmıştır.

 

BAKMADAN GEÇME!