Bu yaz gözlükler parlak, abartılı bol süslü

Güncelleme Tarihi:

Bu yaz gözlükler parlak, abartılı bol süslü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2007 00:00

Bu yaz da yüzün büyük kısmını kaplayan geniş camlı güneş gözlükleri takacağız. 2007 yazının tüm gözlük modelleri parlak, abartılı, bol süslü detaylarla dolu. Hep en iddialı modelleri tasarlayan Chanel, Vogue, Prada, Bvlgari bir yana, Ray-Ban ve Polo gibi daha sportif bir tarza sahip olan markalar bile koleksiyonlarında parlak taşlara, işlemelere yer veriyor. Tek parça camlar bu yaz hiç olmadığı kadar popüler.

Koyu renk camlı, kalın, kemik çerçeveler ağırlığını hissettirirken, degrade veya beyaz, pembe camlı, metal saplı gözlükler spor kıyafetlerle kullanmak için şık bir alternatif oluşturuyor. Sadece birkaç milimetre kalınlığındaki polarize camlar, gözlük teknolojisinin en yeni ürünü. Bu arada belirtelim, gözlük alacaklara uzmanlar yine aynı tavsiyeyi veriyor: Hangi model olursa olsun, mutlaka UV ışınlarına karşı korumalı bir gözlük seçin.

Deniz kenarında koyu gri

orman ve bahçede yeşil

çıplak arazide koyu kahve

- Mutlaka UV filtreli, kaliteli cam ya da plastik malzemeye sahip bir model seçin.

- Göz ve göz çevresini en iyi kapatan modelleri tercih edin. Eğer gözünüze yandan ışık gelirse tam anlamıyla korunmuş olmazsınız. Göz çevresinin iyi korunması ve kırışıklıkların oluşmasını engellemek için de bu gerekli.

- Her kaliteli güneş gözlüğünde bir CE işareti bulunuyor. Gözlük alırken mutlaka CE işaretini kontrol edin.

- Deniz, gökyüzü gibi mavi ağırlıklı yerler ve karlı ortamlar için koyu gri, orman, yeşil alan ve bahçeli ortamlar için yeşil, çöl, çıplak arazi, dağ, beton, asfalt, aydınlık iç mekanlar, şehir içi, kumsal, plaj gibi ortamlar içinse koyu kahve gözlük camını tercih edin.

- Güneş ışığında tam bir koruma sağlamak için güneş gözlüklerini gözü üstten ve yandan gelen veya yansıyan ışınlardan da koruyacak şekilde yüzden uzakta durmayan, kapayıcı özellikte olanlardan seçmelisiniz.

- Güneş gözlüğünü taktığınızda gözünüzün bulanmamasına dikkat edin. Eğer bulanıyorsa o gözlük camı kalitesizdir. Gözlük camının renginin her kısımda aynı olup olmadığına da dikkat edin. Ancak "degrade" denilen iki-üç renkli camlardan alacaksanız durum değişir. Böyle bir gözlük seçerken cam renginin üstte koyu altta açık olmasına dikkat edin. Gözlüğü aşağı yukarı oynatın. Böyle yaptığınızda camda dalgalanmalar oluyorsa gözlük camı kalitesizdir.

- Güneş gözlüğü alırken mutlaka sertifikasına bakın. Sağlık Bakanlığı’nın ithal güneş gözlüklerine verdiği sertifikaya sahip olmayan gözlükleri almayın.

- Numaralı gözlük kullanıyorsanız, güneş gözlüğü satın almadan önce mutlaka doktora danışın.

EXTE Geometrik şekillere bol bol yer veren marka, çerçeve ve camlarında dore-kahve, gümüş gibi iddialı renkleri kullanıyor. Tüm göz çevresini saran gözlüklerde köşeli hatlar ağırlıkta. Her modelde mutlaka büyük bir X sembolü de kullanılıyor.

CHANEL Swarovski taşlarla süslü, parlak gözlük sapları ilgi çekici. Taşlarla oluşturulmuş çeşitli şekiller sapları süslüyor. Büyük degrade camlar, metal veya deri detaylı çerçeveler koleksiyonun ana hatlarını oluşturuyor. Fiyatları 461-1119 YTL arasında.

RAY-BAN Klasik modelleriyle bilinen markanın koleksiyonunda bu yıl büyük değişiklikler var. Pilot gözlüklerinde bile geniş camlar kullanılmış. Klasik modellerde yeni renk seçenekleri de bulunuyor. Fiyatları 157-548 YTL.

PERSOL Polarize camların kullanıldığı gözlükler rahatsız edici parıltı ve yansımaları en aza indiriyor. Sadece 1.8 mm kalınlığındaki camlar, gözlükte rahat kullanım ve hafiflik arayanlar için ideal. Geniş camlı modellerde ağırlık açık renklerde. 277-412 YTL arasındaki fiyatlarla...

VOGUE Bu yazın en süslüsü yine Vogue. Minik parlak taşlardan vazgeçmeyen marka, koyu renkli camlarla bu taşları birleştirerek, çok şık bir tezatlık yakalıyor. Büyük kemik gözlüklerin çerçeve kenarlarında ve sap birleşimlerinde yoğun olarak parıltılı taşlar kullanılmış. İnce çerçeveli büyük modellerde cam etrafını saran ışıltılı tasarımlar ise iddialı görüntüyü sevenler için.206-289 YTL’ye bulabilirsiniz.

DOLCE&GABBANA Koleksiyonda büyük tek parça gözlüklere ağırlık veriyor. Yaz renklerinin tüm canlılığının yansıdığı modellerde şık detaylar kullanılmış. Mavi, altın, beyaz gibi renkler ince çerçevelerde, siyah ve dore ise bir arada kemik gözlüklerde kullanılıyor. D&G’nin başlattığı farklı renkteki sap-çerçeve modası da devam ediyor. Fiyatlar 329-542 YTL arasında.

FERRE Hafifliğin ön planda tutulduğu koleksiyonda metal detaylar kullanılmış. Tek parça camlar minik taşlarla çevrelenmiş. Çatallı gözlük saplarındaki parlak "F" logosu markanın olmazsa olmazı. Fiyatlar 1000 YTL civarında.

FENDI İnce kemik saplı, geniş camlı kocaman gözlükler klasik Fendi tarzını yansıtıyor. Koyu renk camlar, karışık renkli kemik çerçevelerle birleşiyor. İçiçe geçmiş büyük "F" logosuyla da ilgi çekiyor. Ortalama fiyat; 1485 YTL

OSSE Işıltılı ve bol süslü gözlüklerin ekonomik bir alternatifi! Osse’nin koleksiyonunda metal ve asetat kombinasyonları, birden fazla renk, metal detaylar ve tabii ki parlak taşlı modeller var. Hem de 180 YTL’den başlayan fiyatlara.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!