Bu sözler Trabzon ve Sivas'ı çok kızdırır

Güncelleme Tarihi:

Bu sözler Trabzon ve Sivası çok kızdırır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2009 12:23

Beşiktaş Kulübü'nün olağan Divan Kurulu toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlenen toplantıya Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu üyeleri, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz ve Divan Kurulu üyeleri katıldı.

Kulüp başkanı Yıldırım Demirören ise toplantıda yer almadı.

KARADENİZ: “EN SORUNSUZ KULÜBÜZ”

Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz, toplantıda yaptığı açılış konuşmasında, Türkiye liglerinin en sorunsuz kulübünün Beşiktaş olduğunu savundu.

Beşiktaş'ın, Turkcell Süper Lig'de şampiyonluk yarışında olmasıyla ilgili olarak da Karadeniz, “Tünelin ucunda ışık gözüktü. Bu ışığın gözükmesinden sonra mutlu sona ulaşmak için herkese görevler düşüyor” diye konuştu.

“TESADÜFİ BÜYÜKLÜK...”

“Tesadüfen şampiyonluk potasına girenler 4., 5. büyük diye kendilerini adlandırıyorlar” diyen Karadeniz, “Bu nereden çıkıyor? Biz 3 Büyükler bu büyüklüğü nasıl aldık? Yüz yılı geçen geçmişimiz, emeğimiz, aldığımız kupalarla. Şimdi tesadüfen gelinen noktalarla 4., 5. büyük demenin bir anlamı yok” şeklinde konuştu.
Karadeniz, Fenerbahçe ile yarın oynayacakları derbi maça da değinerek, “Yarın önemli bir maça çıkacağız. İnşallah mutlu sona ulaşmak yolunda yarınki engeli aşarız” dedi.

Haberin Devamı

BORÇ 141 MİLYON LİRA

Siyah-beyazlı kulübün 31 Mart 2009 tarihi itibariyle toplam konsolide borç tutarının 138 milyon 483 bin 242 lira olduğu, ancak 30 Nisan itibariyle başkana olan borçların artışı ile bu rakamın 141 milyon 690 bin 773 liraya ulaştığı açıklandı.

Bu borcun 7 milyon 467 bin 361 lirasının derneğin, 73 milyon 123 bin 412 lirasının BJK Futbol Yatırımları A.Ş.'nin olduğu, kulüp başkanı Yıldırım Demirören'e olan borcun da 61.1 milyon liraya çıktığı bildirildi.

GENEL SEKRETER ÖNER: “İKİ KUPAYI DA MÜZEMİZE GÖTÜRMEK İSTİYORUZ”

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, hem Turkcell Süper Lig, hem de Fortis Türkiye Kupası'nı kazanarak, müzelerine koymak istediklerini söyledi.

Kenan Öner, Ceylan Intercontinental Otel'de düzenlenen olağan Divan Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada, futbol takımının şampiyonluk yarışında azimle mücadele ettiğini ifade ederek, “Yıldızlar topluluğu takımımız bundan sonraki haftalarda oynayacağı maçları kazanarak, hepimizin hasretle beklediği şampiyonluğu kucaklamaya gayret ediyor. Bu konuda tüm camiamızla son derece sağduyuyla çalışıyoruz. Çalışmak elde etmenin yarısıdır. İnşallah bu sene şampiyonluk özlemimize kavuşacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Fortis Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile oynayacakları final maçına da değinen Öner, şunları söyledi:

“Türkiye Kupası'nı, adı değiştikten sonra 2 kez kazandık. Bu sene de finale kaldık. 13 Mayıs'ta İzmir'de ezeli rakibimizle final oynayacağız. Bu sene her iki kupayı da müzemize götürerek, altın bir yıl yaşamak istiyoruz. Bunları gerçekleştireceğimize yürekten inanıyoruz.”

Öner, Avea ile formalardaki kol sponsorluğu anlaşması yaptıklarını ve 3-4 milyon dolar civarında bir gelir beklediklerini, “Kartalcell”in devreye girmesi için de çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.

“BJK İNÖNÜ STADI'NI BİZDEN KİMSE ALAMAZ, ENİNDE SONUNDA BU PROJE GERÇEKLEŞTİRİLECEK”

Haberin Devamı

Beşiktaş Kulübü Genel Sekreteri Kenan Öner, BJK İnönü Stadı'nı kimsenin kendilerinden alamayacağını ve stat projesini eninde sonunda gerçekleştireceklerini söyledi.

Kenan Öner, Ceylan Intercontinental Otel'de gerçekleştirilen olağan Divan Kurulu toplantısında, üyelerin sorularına yanıt verdi.

Öner, stat projesiyle ilgili konuşan üyeler olduğunu belirterek, “O stat bizim. Orayı kimse bizden kolay olamaz. Eninde sonunda bu proje gerçekleştirilecek” dedi.

Yarınki Fenerbahçe derbisinin kendileri için çok önemli olduğunu kaydeden Öner, son yıllarda başarılı olamadıkları rakipleri karşısında yarın rövanşı alarak yollarına devam edeceklerini savundu.

ÜYELERİN KONUŞMALARI

Haberin Devamı

Toplantıda söz alan Divan Kurulu üyeleri, çeşitli konularda görüşlerini dile getirdi.

Atıf Keçeci, Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz'in, Beşiktaş'ın sorunsuz bir kulüp olduğunu ifade ettiğini hatırlatarak, “Birçok üyemiz de öyle düşünüyor ki, çok az katılımlı bir Divan Kurulu toplantısı yaşıyoruz” dedi.

Kadir Kılıç ise yapılması düşünülen yeni stat konusuna değinerek, “Stadı yapmamız lazım. Lobimiz olmalı. Beşiktaş, İstanbul'un varoşlarına sürülmek isteniyor. Bütün derneklerimizi harekete geçirerek Anıtkabir'e yürüyüş yapıp, Atamızın huzurunda deftere şikayetimizi yazmamız lazım” derken, üyelerden Ali Rıza Dizdar bu sırada oturduğu yerden “Dikkat et Ergenekon'dan almasınlar” diye espri yaptı.

Haberin Devamı

Kılıç, bu yıl Anadolu'dan şampiyon çıksın diye yayınlar yapıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Geçen yıl bu söylemler yoktu. Beşiktaş şampiyonluğa oynayınca bunlar gündeme geliyor. Bir kulübümüzün başkanı, hakem hataları ile galip geldikleri maçlardan sonra bile 'Bizi şampiyon yapmayacaklar' diyor. Bunlar olmamalı. Galatasaray-Fenerbahçe derbisindeki olaylar utanç vericiydi. Aynı olaylar Beşiktaş'ın stadında olsaydı bizi çarmıha gererlerdi.”

Üyelerden Cevat Çagal da stat konusunda büyük oyunlar döndüğünü öne sürerek, camianını bu konuda bütünleşmesi gerektiğini kaydetti.

Ali Rıza Dizdar ise BJK İnönü Stadı'nın sadece bir futbol sahası olmadığını ve başkasına peşkeş çekilemeyeceğini söyledi. Bir şehirden şampiyon çıksın demenin sporda devrim olamayacağını anlatan Dizdar ile üyelerden Atıf Keçeci arasında, konuşması sırasında kısa süreli sözlü bir tartışma yaşandı.

Beşiktaş Kulübü'nün olağan Divan Kurulu toplantısı sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!