Bu rakamı unutmayın 21.320

Güncelleme Tarihi:

Bu rakamı unutmayın 21.320
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2010 00:00

Beşiktaş’ın süper transferi RicardoQuaresma, İnönü Stadı’nda rekor sayıda taraftarın katıldığı törenle 3 yıllık sözleşme imzaladı. Portekizli yıldız, “Söz veriyorum, gerekirse bu takımın şampiyonluğu için sahada kanımı bile akıtacağım” dedi.

Haberin Devamı

21 BİN KİŞİ TRİBÜNDEYDİ -Foto Galeri

İMZA TÖRENİNDEN KARELER

GELİŞİYLE İstanbul’u sallayan Ricardo Quaresma, kendisi için düzenlenen görkemli imza töreniyle de tarihe geçti... Önceki gün Atatürk Havalimanı’nda yaklaşık 2 bin Beşiktaş taraftarının karşıladığı Portekizli yıldız, dün BJK İnönü Stadı’nda rekor sayıda 21 bin 320 taraftarın katıldığı törenle 3 yıllık sözleşme imzaladı.
107 yıllık Beşiktaş Kulübü nün en önemli transfer olan Ricardo Quaresma, dün yoğun bir gün yaşadı. Sabah erken saatlerde Maslak Acıbadem Hastanesi’ne giden yıldız futbolcu, 2 saat  boyunca bir dizi muayene ve teste tabi tutuldu.
Portekizli futbolcu akşam da BJK İnönü Stadı’na gelerek, kendisini resmen Beşiktaşlı yapan mukaveleyi imzaladı. Tören, beklendiği üzere coşkulu geçti. Saat 17.00’de açılacağı bildirilen stat kapıları, taraftarların yoğun ilgisi nedeniyle bir saat önceden açıldı.
Demirören’le geldi
İmza töreni için saha içinde oluşturulan platforma önce kulüp başkanı Yıldırım Demirören ve Portekizli oyuncunun transferinde büyük rol oynayan futbol komitesi başkanı Serdal Adalı geldi. Yönetim kurulunun diğer üyelerinin de hazır bulunduğu törende, Quaresma, en son sahaya çıktı. Taraftarların, sahaya çıkmasıyla büyük sevgi gösterisinde bulunduğu yıldız futbolcu, el sallayarak karşılık verdi.
Törende kısa bir konuşma yapan Yıldırım Demirören, Türkiye’nin gelmiş geçmiş en büyük transferinin Quaresma olduğunu söyledi.
Taraftar istedi, aldık
Konuşmasına Hakkari’deki terörist saldırıda şehit olan askerlerimiz için baş sağlığı dileyerek başlayan Demirören, taraftarın, camianın ve teknik direktörün istediği Quaresma’yı aldıklarını belirterek, “Quaresma, kulübü, taraftarları sevdiği için geldi. Olan olmuştur. Geçmiş geride kaldı. Hep beraber, Quaresma gibi yıldızlarla şampiyonluğu kovalayacağız” dedi.
Başkan Yıldırım Demirören’den sonra söz alan Ricardo Quaresma da sözlerine şehitlerimiz için üzgün olduğunu ifade ederek başladı.
Quaresma, “Buraya geldiğim için çok mutluyum. Çok büyük bir kulübe ve taraftara geldiğimi biliyorum. Buraya gelmem hayatımın en güzel anı oldu. Size söz veriyorum, her şeyimi vereceğim.
Gerekirse bu takımın şampiyonluğu için saha içinde kanımı bile akıtacağım. Hep beraber şampiyonluklar yaşayacağız” diye konuştu. Portekizli oyuncu, imza töreni sonunda platformdan inerek saha kenarında  dizili toplarla şovlar yaptı.

Haberin Devamı

TÖRENDEN NOTLAR

Haberin Devamı

Çıldırt bizi başkan!

BEŞİKTAŞLI taraftarlar, “Şımart bizi başkan, çıldırt bizi başkan, Robinho” yazılı pankart açarak, Brezilyalı yıldızın transferini istediler. Taraftarlar, Quaresma için ise “You are futball idol, Quaresma - (Sen futbol idolüsün)” yazılı pankart açtı.

Konser iptal

BEŞİKTAŞ Kulübü, Quaresma için büyük bir şov yapmayı planlarken, Hakkari’deki terörist saldırı programın değişmesine neden oldu. Statta düzenlenecek konser iptal edilirken, tören öncesi taraftarlar 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu ve İstiklal Marşı okundu.

Yol kestiler

TÖRENİ izlemek için BJK İnönü Stadı’na giden yaklaşık 100 taraftar, bir anda Beşiktaş Caddesi’nde yola inip, trafiği kesti. Yola oturup bir süre slogan atan taraftarlar, polislerin uyarısıyla dağıldı.

Haberin Devamı

Quaresma, 7 numaralı formayı Rıdvan Şimşek’ten aldı.

Sıcak ve hava kalabalık nedeniyle bazı taraftarlar fenalaştı.

Quaresma’yı imza sonrası ilk tebrik eden Demirören oldu.

Quaresma, taraftarların sevgisine alkışla karşılık verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!