"Bu olayın sorumluları bulunmalı"

Güncelleme Tarihi:

Bu olayın sorumluları bulunmalı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2011 17:21

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Kütahya Temsilcisi Alibey Aydın, Akhisar Belediye ve Gençlik Spor ile TKİ Tavşanlı Linyitspor arasında oynanan Bank Asya 1. Lig karşılaşmasında bir grup Akhisar taraftarının bir tavşanı sahaya atarak telef ettikleri iddiasına ilişkin, “Bu olayın sorumluları bulunup cezalandırılmalı” dedi.

Aydın, Manisa'nın Akhisar ilçesinde, Akhisar Belediye ve Gençlik Spor ile TKİ Tavşanlı Linyitspor arasında 19 Aralıkta oynanan karşılaşma öncesi bir grup Akhisarlı taraftarın ellerine aldıkları tavşanı sahaya atarak telef ettiklerini, buna kendisinin de şahit olduğunu söyledi.

Hayvan hakları savunucularının, Hayvan Hakları Federasyonu Başkan Yardımcısı Nesrin Çıtırık imzasıyla Manisa Valiliğine dilekçe vermesiyle olayın kamuoyuna yansıdığını belirten Aydın, “Dilekçede, olayın sorumlularının cezalandırılması ve psikolojik tedavi almalarının sağlanması, ayrıca bu kişilere maçlara girmeme cezasının verilmesi için Türkiye Futbol Federasyonunun harekete geçmesi istenmiştir” dedi.

Karşılaşmayı basın mensubu olarak izlediğini ve tavşanın telef edildiğini gördüğünü dile getiren Aydın, Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinin adını çağrıştırdığı için tavşana yapılanların, tüm hayvan hakları savunucularını olduğu gibi TKİ Tavşanlı Linyitpor camiasını da üzdüğünü ifade etti.

Aydın, olayın insanlıkla ve taraftarlıkla bağdaşmadığını söyleyerek, “Bu olayın sorumluları bulunup cezalandırılmalı. Yetkili kişi ve kurumların bir an evvel bu olay hakkında soruşturma başlatmasını istiyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!