Bu lige kalp dayanmaz

Güncelleme Tarihi:

Bu lige kalp dayanmaz
Oluşturulma Tarihi: Şubat 28, 2011 00:00

Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın tamamlanmasına 1 maç kala, Fenerbahçe gol averajıyla bu sezon ikinci kez liderliğe yükseldi.

Haberin Devamı

Ligde 23. haftaya, bugün yapılan 3 maçla devam edildi. Günün en önemli maçı, zirveyi bırakmak istemeyen Trabzonspor ile Kayserispor arasında oynandı. Oldukça çekişmeli geçen karşılaşmaya hızlı başlayan Trabzonspor, 2. dakikada Jaja'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Kayserispor ise 21. dakikada Abdullah'ın golüyle durumu 1-1'e getirdi. Maçın ilk yarısı bu skorla sona erdi. İkinci yarının ilk golü, 54. dakikada Trabzonsporlu Burak'tan geldi.

Burak'ın golüyle 2-1 öne geçen bordo-mavililer, 2 dakika sonra kalesinde Kayserispor'dan Abdullah'ın ikinci golünü gördü ve durum 2-2 oldu. Kayserispor 82. dakikada Kujovic'in attığı golle 3-2 yeniden öne geçti. Trabzonspor ise 88. dakikada Glowacki'nin attığı golle durumu 3-3 yaptı ve maç beraberlikle sona erdi.

Trabzonspor, bu sonuçla 51 puana yükselse de dün Kasımpaşa'yı 2-0 yenerek, maç fazlasıyla liderliğe yükselen Fenerbahçe'nin zirveye oturmasına engel olamadı. Puanları eşit olan (51) Fenerbahçe ve Trabzonspor'un averajı da eşit (30) olunca, 54 golle önde bulunan sarı-lacivertliler, bu sezon sadece ilk hafta görebildiği liderliğe yeniden kavuştu. Toplam 49 golü bulunan Trabzonspor ise 11. haftada Bursaspor'dan devraldığı liderliği, 12 hafta sonra Fenerbahçe'ye kaptırmış oldu.

Ligde, Bursaspor 48 puanla üçüncü sırada yer alırken, haftayı 1 puanla kapatan Kayserispor da dördüncü sıradaki yerini korudu.

Günün diğer maçlarında ise Kardemir Karabükspor sahasında Konyaspor'u 2-1, Sivasspor da Manisaspor'u 4-2 mağlup etti. Kardemir Karabükspor'un gollerini, 16. dakikada penaltıdan Cernat, 45. dakikada Ragued attı. Konyaspor'un tek golü ise 5. dakikada Zayetta'den geldi.

Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan bol gollü maçta, Sivasspor'dan Kamil Grosicki “hat-trick” yaptı. 17. dakikada penaltıdan attığı golle takımını 1-0 öne geçiren Grosicki, diğer gollerini de 60 ve 64. dakikalarda kaydetti. Sivasspor, dördüncü golünü ise 89. dakikada Eneramo'dan buldu. Konuk Manisaspor'un iki golünü ise 52. dakikada Simpson, 75. dakikada Hüseyin kaydetti.

GOL KRALLIĞI

Gol krallığı yarışında Fenerbahçeli Alex, 17 golle ilk sırada yer alıyor. Alex'i 13 golle Kardemir Karabüksporlu Emenike takip ediyor. Fenerbahçeli Niang'ın 12 golle üçüncü sırada bulunduğu yarışta, Trabzonspor'dan Burak ve Manisasporlu Simpson'un ise 11'er golü bulunuyor.

Bu arada, 23. haftanın son maçında yarın Beşiktaş, Medical Park Antalyaspor'a konuk olacak.

Spor Toto Süper Lig'de 23. haftanın sonuçları, gelecek haftanın programı ve puan durumu şöyle:

23. HAFTA

Bucaspor-Bursaspor..............................................: ( 0 - 2 )
Ankaragücü-Gençlerbirliği.......................................: ( 2 - 4 )
İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Galatasaray....................: ( 3 - 1 )
Gaziantepspor-Eskişehirspor.....................................: ( 2 - 1 )
Fenerbahçe-Kasımpaşa............................................: ( 2 - 0 )
Kardemir Karabükspor-Konyaspor..................................: ( 2 - 1 )
Sivasspor-Manisaspor............................................: ( 4 - 2 )
Trabzonspor-Kayserispor.........................................: ( 3 - 3 )

GELECEK HAFTANIN PROGRAMI

4 Mart Cuma:
Kayserispor-Manisaspor

5 Mart Cumartesi:
Konyaspor-Ankaragücü
Gaziantepspor-Sivasspor
Galatasaray-Kardemir Karabükspor

6 Mart Pazar:
Kasımpaşa-Medical Park Antalyaspor
Bursaspor-Büyükşehir Bld.Spor
Eskişehirspor-Bucaspor
Beşiktaş-Trabzonspor

7 Mart Pazartesi:
Gençlerbirliği-Fenerbahçe

Haberin Devamı

Bu lige kalp dayanmaz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!