Bu karar çok konuşulur

Güncelleme Tarihi:

Bu karar çok konuşulur
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2011 00:00

2006-07 sezonundan bu yana uygulanan yasağı kaldırmak için çaba harcayan Harput’un geçen sezonki girişimi çıkan olaylar nedeniyle sonuçsuz kalmış ve Bursa’daki maç oynanamamıştı.

Haberin Devamı

BURSA Valisi Şehabettin Harput, 2003-04 sezonundan bu yana araları bozuk olan ve çıkan olaylar nedeniyle birbirleriyle oynadıkları maçlarda deplasmanlara seyirci götürmeyen Bursaspor ile Beşiktaş arasındaki husumeti bitirmeye kararlı. Harput, “Yasakla bir yere varamayız. 22 Eylül’deki Bursaspor-Beşiktaş maçında konuk takımın taraftarlarına kapılarımızı açacağız” dedi.

Vali Şehabettin Harput, yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, şunları söyledi: “Geçen sezonki maç öncesi ne düşünüyorsam, yine aynı düşünceye hakimim. Beşiktaş seyircisine kapılarımızı yine açacağız. Yasaklamalarla bir yere varamayız.

Yazı bize ulaşmadı

Bu tür yasaklamaların Bursa kentine yakışmadığı kanısındayım. Bu konuda ön çalışmalar yapacağımızı belirtmek istiyorum. Her iki kulübün yöneticilerini de maçtan önce bir araya getireceğim. Sonuçta husumet üzerine spor yapılmaz. Bu husumetin bitirilmesi adına Bursa, Türkiye’ye örnek olacak.”
Harput,  TFF’nin Bursaspor’un seyircisiz oynama cezalarının kalkması için şart koştuğu güvenlik yazısıyla ilgili Bursa Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü’ne bu yönde bir belgenin ulaşmadığını, ancak ulaşması halinde de gerekli güvenceleri vereceklerini de sözlerine ekledi.

Olaylarla anılmışlardı

Haberin Devamı

Bursa Valisi Şehabettin Harput, 3 Mayıs’ta yaptığı açıklamada Beşiktaş taraftarına Bursa’da maç izleme yasağını kaldırdıklarını açıklamış, ancak 7 Mayıs’taki maç çıkan olaylar nedeniyle oynanamıştı. 4 polisin yaralandığı, 5 itfaiye aracının hasar gördüğü olaylardan sonra 56 taraftar gözaltına alınırken, Bursaspor tarafsız  sahada 5 maç seyircisiz oynama cezası almış, Beşiktaş 3-0 hükmen galip ilan edilmişti.

Yasak ne zaman başladı?

Bursaspor’un yeniden Süper Lig’e yükseldiği 2006-2007 sezonundan bu yana Beşiktaş taraftarları Bursa’daki maçlara alınmadı. Taa ki geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında İstanbul’da oynanan maça kadar.

Son iki maçta neler oldu?


5 Aralık 2010: Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğü ile sona eren maçtan önce iki takım taraftarı stat dışında kapıştı. 2’si bıçak darbesiyle olmak üzere 4 taraftar yaralandı.
7 Mayıs 2011: Bursa’da oynanması gereken maçtan önce ev sahibi takımın taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle karşılaşma iptal edildi. 4 polis yaralanırken, 56 taraftar da gözaltına alındı.

İşte yasaklı maçlar

Haberin Devamı

TÜRKİYE
F.Bahçe-G.Saray ve F.Bahçe Beşiktaş (amatör ligler)
Adanaspor-Mersin İY
Karşıyaka-Göztepe (yasak gündemde)

AVRUPA
B.Dortmund-Schalke (pankart ve bayrak yasağı)
Roma-Napoli (7 yıldır götürülemiyordu)
Marsilya-PSG
Feyenoord-Ajax (Feyenoord taraftarı öldürülünce)
Almanya’da Köln taraftarları deplasmana gidemiyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!