Bu Kaptan, iyi hissettirecek

Güncelleme Tarihi:

Bu Kaptan, iyi hissettirecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2012 00:00

Mavi, “Kaptan” isimli bir single çıkardı. Çalışmaya ismini veren şarkıyla çıkış yapan Mavi, gelen ilk yorumlardan memnun: “Çok sıcak ve olumlu tepkiler alıyor. Zaten kolay dile dolanacağını ve iyi hissettireceğini düşünüyorduk.”

Haberin Devamı

* “Kaptan” isimli bir single çıkardınız. Çıkış şarkınız da albüme ismini veren parça. Şarkıya şu ana kadar gelen tepkiler nasıl?  

- “Kaptan”, çok sıcak ve olumlu tepkiler alıyor. Böyle olmasını umuyorduk zaten, çok içten ve keyifli bir şarkı olduğu için kolay dile dolanacağını ve iyi hissettireceğini düşünüyorduk. Yaptığım andan itibaren benim de dilime dolanan ve melodisini tekrarladıkça iyi hissettiren bir şarkı olduğunu fark ettim. Zaten bir nevi ‘iç dökme’ sayılabilir “Kaptan”. Kendime, müzik dünyasına, hayatımdaki geçmiş-gelecek tüm insanlara...
 
* Ne tür bir iç dökme bu?  

- Çoğumuz, hayat içinde ilerlerken uzay mekiği gibi arkamızda parçalar bırakıyoruz. Bu kimi zaman insanlar oluyor, kimi zaman alışkanlıklarımız, inançlarımız, bazen de yaralarımız. Değişerek, dönüşerek büyüyoruz. Bize artık iyi gelmeyen şeyleri hayatımızdan çıkarıyoruz ya da onlar kendi kendilerine vadeleri dolunca çıkıyorlar. Buna rağmen bazı şeyler de hiç değişmiyor. Ben de bu şarkıda bu hep “kendi gibi kalma” haline övgüde bulunuyorum. Yaşamak, öğrenmek, fakat her tecrübeden ruh saflığını, o en temeldeki yaşam coşkusunu kaybetmeden çıkabilmek lazım. Bir de hayatı da kendini de fazla ciddiye almamak...

KAPLUMBAĞA GİBİ EVİMİ SIRTIMDA TAŞIRIM

* Klipte de kendi kendinizle alay eder gibi bir haliniz var. Normalde de böyle misiniz?

- Biraz öyleyim, evet. Zaten biraz sakarım. Onun dışında hafif hiperaktifim. Keyifli günümdeysem zıp zıp zıplarım, çok konuşurum, karşı tarafı yorarım. Bazen bir sitcom’da gibi kendi dediklerimi çürütür, alay eder ya da hemen bir durum komedisi yaratırım. Yeni tanıştığım insanlar biraz yadırgar hatta.

* Arabasının arkasını doldurup yola çıkan gezgin bir kız var klipte...

- Gerçekte bunun daha da ötesiyim. Arabamın bagajında gerekli-gereksiz her türlü tatilci malzemesi vardır. Hatta kaplumbağa gibi evimi sırtımda taşırım bazen. Gezici mangallar, kum kovası, şnorkel, bir sürü CD, dergi, her an eğlenceye gidebiliriz diye kıyafetler, hatta her an yılbaşı kutlanabilir diye plastik çam ağacı ve Noel Baba kostümü de taşımıştım bir sene. Spontane ve kafama göre yaşamayı seviyorum biraz.

* Kimlerle çalıştınız single’daki şarkılarda?

- “Kaptan” şarkısının söz ve müziği bana ait, düzenlemesini ise Mustafa Ceceli yaptı. İkinci şarkımız “Bilirim”in yine sözü ve müziği bana ait, düzenlemesinde ise Hasan Meten’in imzası var. Bir de “Kaptan”a ikinci versiyon yaptık, o düzenlemede de Can Hatipoğlu imzası var.

BENİM GÖNLÜM ALBÜMDEN YANA AMA...

* Bundan sonra albüm mü yapacaksınız, yoksa sırada yine bir single mı var?

- Benim gönlüm albümden yana, çünkü 10 adet hazır şarkımız var ve yenileri de gelmeye devam ediyor. Ancak artık bir albümdeki bütün şarkıların duyurulmasının iyice zorlaştığı bir sürece girdi müzik piyasası. O sebeple amacım, şarkılarımın doğru şekilde yayılacağı ve hak ettikleri ilgiye ulaşabilecekleri formül ne ise o yoldan ilerlemek. Yoksa gönül istiyor iki CD’lik albüm çıkarmak. Gelin görün ki şarkılar hiç doğru şekilde sunulamadan kaybolup gideceklerse, o zaman da hem bütün o emeklere yazık olmuş olacak hem de motivasyonum çok düşecek...

* İnternetteki yorumlarda tarz olarak Nazan Öncel, Candan Erçetin, İzel ve Sıla’ya benzetenler olmuş sizi. Rahatsız mısınız birilerine benzetilmekten?

- Rahatsızım diyemem, çünkü insan yapı olarak yeni olan her şeye, onu bildiği başka bir şeye benzeterek yakınlık kuruyor. O sebeple çok sorun yapmıyorum, sonuçta hepsi de başarılı isimler. Ben de tanıdıkları birisi olmaya başladıkça bu benzetmeler kalmayacaktır.

Haberin Devamı

İLK DEFA YOLA ÇIKMAK İÇİN CAN ATMIYORUM

* Gazetelere seyahat yazıları da yazıyormuşsunuz, müzikten seyahate fırsat kalıyor mu?

- Seyahat etmek, benim için nefes alma biçimi. O yüzden her şekilde boşluk yaratmaya çalışıyorum. Eskiden daha uzun süreli ve uzak mesafeli gezilerim olurdu, şu anda biraz daha boşluk yaratmaya çalışarak ilerliyorum. Ama şu süreç zaten o kadar keyifli ki, uzun zamandır ilk defa yola çıkmak için can atmıyorum.

Haberin Devamı

KONSERLER BAYRAMDAN SONRA BAŞLIYOR

* Konserler ne zaman başlıyor?

- Şu anda tanıtım sürecindeyiz. Şarkının yayılmasını bekleyeceğiz biraz. Bayramdan sonra bir İstanbul konseriyle başlamak istiyoruz. Facebook’taki Mavi fan sayfasından ve Twitter’daki Mavihaller adresimden gerekli duyuruları yapacağız zaten.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!