Bu hakemlerle Şampiyonlar Ligi bitmez

Güncelleme Tarihi:

Bu hakemlerle Şampiyonlar Ligi bitmez
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2010 00:00

Daha önce Henry’nin elini göremeyen Hansson, Porto önünde Arsenal’e skandal bir gol yedirdi. Geçen yıl Barcelona maçında Chelsea’yi yakan Ovrebo da Bayern’in Fiorentina’ya attığı ofsayt golü geçerli saydı.

Haberin Devamı

ŞAMPİYONLAR Ligi’nde önceki gece oynanan Porto-Arsenal ve Bayern Münih-Fiorentina maçlarında büyük hakem hataları yaşandı. İsveçli hakem Martin Hansson, Porto’nun Arsenal’i 2-1 yendiği maçta ikinci golde ilginç bir karara imza atarken, Norveçli Tom Henning Ovrebo da Bayern’in Fiorentina’yı 2-1 mağlup ettiği mücadelede bariz ofsayttan atılan 2. golü göremedi. 
Gecenin en çok tartışılan maçı Porto’daydı. 1-1 devam eden karşılaşmanın 51. dakikasında Sol Campbell’ın verdiği geri pası kaleci Arsenal kalecisi Fabianski elle kontrol edince hakem Hansson çift vuruş verdi. Porto atışı paslaşarak anında kullandı ve Falcao topu boş kaleye gönderdi.
Campbell’ı engellemiş
Ancak hakem, atış kullanıldıktan sonra elini havaya kaldırarak çift vuruşu işaret etti. Ayrıca İngiliz futbolcu Sol Campbell, Hansson’un atış sırasında  kasıtlı olarak önüne geçerek topa müdahale etmesini engellediğini iddia etti. Baraj bile kuramadan golü kalelerinde gören Arsenalliler ve Arsene Wenger, hakeme büyük itirazlarda bulunsalar da sonuç değişmedi.
Geçen yıl Fransa-İrlanda maçında Thierry Henry’nin elle oynamasını da göremeyen sabıkalı hakem Hansson, FIFA tarafından Dünya Kupası’nda da görevlendirileceği için daha çok tartışılacağa benziyor.

Haberin Devamı

Van Gaal bile “ofsayttı” dedi

BİR büyük hakem skandalı da Şampiyonlar Ligi’ndeki Bayern Münih-Fiorentina maçında yaşandı. Karşılaşma 1-1 devam ederken, 89. dakikada Olic’in kafa pasını Klose ağlara göndererek takımına 2-1’lik galibiyeti getirdi. Ancak Alman futbolcu bu pozisyonda en az 1 metre ofsayt pozisyonundaydı. Hatta Bayern’in teknik direktörü Louis Van Gaal bile maçtan sonra “Evet, attığımız gol ofsayttı” demekten çekinmedi.
İşin ilginç yanı bu pozisyonu süzemeyen hakem Tom Henning Ovrebo’nun da tıpkı Hansson gibi geçen sezondan sabıkalı olması. Norveçli hakem, Chelsea ile Barcelona arasında oynanan Şampiyonlar Ligi yarı final rövanşında İngiliz ekibinin yüzde yüzlük penaltılarını vermemiş ve kupadan elenmesine neden olunmuştu.

Erman TOROĞLU: Hakeme ‘pardon’ demek lazım

Haberin Devamı

PORTO-Arsenal maçında aslında kahraman tek başına Fabianski derken, sahneye hakem Hansson çıktı ve kaleciye ortak oldu. Çift vuruştan önce topu dikecekler, baraj kuracaklar ve sen elini kaldırıp düdük çalacaksın. Ama hakem ne yaptı? Topu rakibe verdi, o da yere koydu ve oyuna sokuverdi. Vuruş için hiçbir şart hazır değildi. Hakemin eli bile Portolu oyuncu topa vurduktan sonra havaya kalktı. Bir hakem bunu ancak kasıtlı yapabilir. Eğer kasıtlı yapmıyorsa da böyle hakemlere “pardon” demek lazım. Artı bütün yanlışlara rağmen Arsenalli oyuncu topa müdahale edecekti ki, yarma gibi İsveçli hakem basketboldaki perdelemeyi yaparak, defans oyuncusunun rakibinin önüne geçmesini engelledi. Hani neresinden bakarsanız bakın, Arsenal takımı hem kalecisinden hem hakemden darbe üzerine darbe yiyerek İngiltere’ye döndü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!