Bu hafta sona ermeden

Güncelleme Tarihi:

Bu hafta sona ermeden
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2005 00:31

seyredin

İlki 2002’de Nişantaşı’nda düzenlenen İstanbul Yaya Sergileri bugünden itibaren Tünel-Karaköy aksında başlıyor. 22 Ekim’e kadar bu bölgeden geçerken çevrenize dikkat edin: Bina cephelerinde, otoparklarda, caddelerde, Haliç kıyısında, Karaköy Meydanı’nda veya İskelesi’nde değişik görüntülerle karşılaşacaksınız. Bu bir yaya yolu olabilir, bir binanın üzerine yazılan bir söz olabilir, bir köşeye yerleştirilen bir yapı olabilir. Tünel-Karaköy aksı, sanatçıların yaratıcılıkları sayesinde çok farklı ve eğlenceli gözükecek gözünüze.

bakın

Tivoli Audio’nun kendine özgü klasik masaüstü radyosu Model One ve suya dayanıklı plastik bir kabın içinde sunulan yeni modeli Pal, D&R Mağazaları’nda satışa sunuldu. Klasik bir ürün olan Model One’a mp3 çalar, bilgisayar, CD-çalar gibi cihazlar da bağlanabiliyor. Dört modeli satışa sunulan Tivoli Audio fiyatları şöyle: Fashion Pal, I-Pal ve Pal 335 YTL, Model One ise 300 YTL. Bilgi için: 0212-677 05 49.

dinleyin

Konser sezonu açılıyor. Bu pazar saat 19.00’da Akbank Sanat ilk konseriyle kapılarını açacak. Altı CD kaydı, birçok ödülü bulunan ünlü pop-caz vokalisti Stacey Kent (kendisi Clint Eastwood’un 70’inci doğum gününde şarkı söylemesi için özel olarak davet edilmiş) şarkılarıyla Beyoğlu Akbank Kültür ve Sanat Merkezi’nde olacak. Bilet fiyatları tam 30, öğrenci 15 YTL. Bilgi için: 0212-252 35 00.

deneyin

Türkiye’nin en eski meyve suyu üreticilerinden Aroma, şeker ilavesi içermeyen meyve suyu karışımlarını piyasaya sundu. Vişne, şeftali ve kayısı meyve suları sadece elma ile tatlandırılıyor. Saf elma suyunun koruyucu ve tatlandırıcı özelliği nedeniyle şeker, sitrik asit, limon konsantresi gibi katkılara gerek kalmıyor.

giyin

Ünlü sokak modası markası Diesel’in yeni sezon koleksiyonunda Doğu Bloku’nu simgeleyen soluk imajlar, Las Vegas’ın kovboylarıyla birbirine karışmış. Blazer ceketler, işlemeli kadife yelekler, Özbek halılarının desenlerinden esinlenmiş kumaşlar, işlemeli gömlekler göze çarpıyor.

deneyin

TempraKON yorganları, Sibirya’da özel olarak yetiştirilen kazların tüyleriyle doldurulmuş. Mısır pamuğu kullanılarak Almanya’da üretilmiş, Danimarka’da Outlast adlı hammaddeyle bütünleştirilmiş. Aşırı ısınmayı, terlemeyi önleyen, vücut ısısını dengede tutan yorganlar, Koleksiyon Mobilya, Cinisli ve Sihir Mobilya’da satılacak, ayrıca Türkiye’nin her yerinde mobilya mağazalarında satılması planlanıyor.

seyredin

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin tarihi binalarından Mısır Apartmanı’nda önümüzdeki perşembe Dot tiyatro topluluğu gösterilerine başlıyor. Mustafa Avkıran’ın yönettiği, Derya Alabora, Övül Avkıran, Murat Daltaban ve Arda Aydın’ın oynadığı, Bryony Lavery’nin oyunu ‘Donmuş’ (Frozen) ile sahneyi açacaklar. Oyun, perşembe, cuma, cumartesi 20.30 ve pazar 19.00’da oynanacak. Tel: 0212-251 45 45. Bilgi için: www.go-dot.org

görün

İstanbul Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği’nin (İFSAK) düzenlediği Genç Fotoğrafçılar Festivali, bugün 19.00’da Kadıköy Nazım Kültür Merkezi’nde açılıyor. Festivale 27 fotoğrafçının eserleri katılıyor. Fotoğraflar Taksim Metrosu, Nazım Kültür Merkezi, Veli Cafe, Hamam Kafe, Kargart, Liman Kahvesi, Tünel Meydanı gibi yerlerde sergilenecek. 28 yaşının altındaki bu genç fotoğrafçılardan biri de Emrah Kangal (üstte). Bilgi için: www.gencfotofest.org

eğlenin

Yazın son demlerinde Bodrum’da eğlence devam ediyor. Bodrum Marina Yacht Club’da 17-30 Eylül arasında Küba’dan Barbara y Vai Ven Cubano konserleri devam ediyor. Performanslar çarşamba ve cumartesi hariç her gece. Tel: 0252-316 12 28.

tadın

Divan Pub’larda 30 Eylül’e kadar makarna günleri düzenleniyor. Köfteli gniocchi, bonfileli fettuccine, deniz mahsulleri talgliatelle, ıspanaklı fettuccine, sebzeli ve salamlı penne graten, rigatoni salatası gibi yiyecekleri burada tadabilirsiniz. Makarnaların fiyatları 12.50-18.00 YTL arasında değişiyor.

gezin

Nilüfer Sur’un Beyoğlu İstanbul Yeminli Mali Müşavirler Odası Sanat Platformu’nda açtığı sergi, 22 Eylül’e kadar devam edecek. Bu, çalışmalarını Neriman Şairoğlu Atölyesi’nde sürdüren sanatçının beşinci sergisi. İstiklal Cad. No. 302 Beyoğlu İstanbul.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!