Bu evlilik hiç yapılmadı

Güncelleme Tarihi:

Bu evlilik hiç yapılmadı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2005 00:00

Renee Zellweger’in yıldırım aşk ve yıldırım evlilik yaşadığı Kenny Chesney’den boşanmadığı, evliliği iptal ettirdiği ortaya çıktı. Evliliğini yasal olarak hiç yapılmamış saydıran ünlü oyuncunun, bu kararı hangi nedene dayanarak aldırdığı ise şimdilik muamma! Renee Zellweger ile Kenny Chesney’nin evliliği gibi ayrılığı da yıldırım hızıyla oldu. Ancak beraberliğin boşanmayla noktalanmadığı ortaya çıkınca ikinci bir skandal patlak verdi. Çünkü Zellweger boşanmamış, nikahı iptal ettirmişti.

İkisi arasındaki farkın ne olduğuna gelince... Ünlü oyuncunun başvurduğu yöntemle, bu evlilik yasalar karşısında hiç yapılmamış sayıldı. Ancak böyle bir karar aldırabilmenin şartları var. US dergisinde yayınlanan açıklamaya göre, evlilik iptali eşlerden birinin reşit olmaması, evli olduğunun ortaya çıkması, fiziksel bir sorununun bulunması veya ciddi bir sahtekarlığın söz konusu olması durumunda yapılıyor.

Renee Zellweger da kararın alınması için mahkemeye gittiğinde, eşini sahtekarlıkla suçladı. Konuyla ilgili detay vermekten kaçınan oyuncunun, boşanma yerine evlilik iptali yoluna giderek ciddi avantajlar sağladığı açık! Öncelikle eşlerin mal paylaşımı gibi bir sorunları olmayacak.

ABD’deki bazı eyaletlerde geçerli olan boşandıktan sonra altı ay evlenme yasağı da uygulanmayacak. Öyle ya da böyle Zellweger, Hollywood’un en kısa evliliklerinden birini yaşamış oldu.

HOLLYWOOD’UN EN KISA EVLİLİKLERİ

1 GÜN Zsa Zsa Gabor ile Felipe de Alba’yı, bir yat gezisinde kaptan evlendirdi. 1982’de evlenen çift, hatayı ertesi gün anladı!

55 SAAT Britney Spiears ve Jason Alexander, geçen yıl Las Vegas’ta, evlendi. Ayrılık kararı iki gün içinde alındı.

29 GÜN Yıl 1994... O tarihte 19 yaşında olan Drew Barrymore, altı haftadır birlikte olduğu bar sahibi sevgilisi Jeremy Thomas ile evlenmeye karar verdi. Çift, aynı gece sabahın 05.00’inde evlendi.

2 AY Nicky Hilton, servetinin yönetimini üstlenen Todd Meister ile geçen yıl Las Vegas’ta evlendi. Evlilik iki ay sonra iptal edildi.

3,5 AY Nicolas Cage ile Lisa Marie Presley, 2002’de Hawaii’de evlendi. Presley daha sonra ‘Evlenmemiz büyük hataydı’ açıklamasında bulundu.

4 AY Janet Jackson,18 yaşındayken James Debarge ile evlendi. 1984’teki nikah, Jackson ailesinin ısrarı üzerine iptal edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!