Bruce Lee’nin Afgan ikizi fenomen oldu!

Güncelleme Tarihi:

Bruce Lee’nin Afgan ikizi fenomen oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2014 12:19

Sesi, vücudu ve hareketleriyle, efsane dövüş ustası Bruce Lee'nin ikizi niteliğindeki Afgan Abbas Alizada, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Karşınızda Afgan Bruce Lee...

Haberin Devamı

Çin kökenli ABD vatandaşı Bruce Lee’nin ölümü üzerinden 41 yıl geçti. Tek parmağı üzerinde şınav çeken, bir jet uçağı kadar hızlı tekme atabilen ünlü dövüş ustasının ‘ikizi’ denebilecek kadar benzeri, Afganistan’dan çıktı. ‘Afgan Bruce Lee' olarak tanınan 20 yaşındaki Abbas Alizada'nın yeteneklerini sergilediği görüntüler, internette büyük ilgi gördü. Kendisine Facebook’ta hayran sayfası da açan, Abbas Alizada, iki gün içinde binlerce kişiye ulaşmayı başardı.

Bruce Lee’nin Afgan ikizi fenomen oldu

Dünya medyasında da kendisine yer bulan Alizada film tekliflerine açık olduğunu söylüyor. Afganistan’ın başkenti Kabil’de izbe hale gelen bir sarayda haftada iki kez antrenman yapan Alizada’nın 9 kardeşi bulunuyor. Yoksul bir ailenin ferdi olan Abbas, hem dövüş sanatlarına yeteneği olduğu için hem de Bruce Lee’ye benzediği için bu özelliklerini dövüş okuluna giderek geliştirmek istemiş; ancak okulun ücretini karşılamaya gücü yetmemiş. Bunun üzerine okul, Alizada’ya burs vererek tüm masraflarını karşılamış.

Haberin Devamı

Bruce Lee’nin Afgan ikizi fenomen oldu

AFGANİSTAN’DAN OLUMLU HABER ÇIKMASI BENİ SEVİNDİRİYOR
Alizada, ülkesinden dünya basınına yansıyan haberlerin hepsinin savaş ve işgalle ilgili olduğunu, Afganistan’dan bu tür olumlu haberlerin dünya basını tarafından servis edilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu söylüyor.

İŞTE AFGAN Bruce Lee

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!