Brezilya gibisiniz

Güncelleme Tarihi:

Brezilya gibisiniz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2008 00:00

Türk Milli Takımı’nın eski hocası, "Futbolcularınız, Brezilyalılara benziyor. Avrupa Şampiyonası’na katılmanızdan gurur duydum" derken, vatandaşı olan Laudrup’un Galatasaray’a gelmesinin zor olduğunu öne sürdü.

ESKİ Türk Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Sepp Piontek, Türkiye’nin 2008 Avrupa Şampiyonası’na katılmasından dolayı gurur duyduğunu söyledi. Piontek, Türkiye’yi çok sevdiğini ve her yıl Kuşadası’ndaki yazlıklarına geldiklerini ifade ederek, "Fatih Terim ile beraber Türkiye’nin bu duruma gelmesinden memnunluk duyuyorum. Görüyorum ki artık Türk halkı bu işi kendi başına yapabiliyor" dedi. Fatih Terim’e her zaman güvendiğini belirten Piontek şunları söyledi:

"Ben burada göreve başladığımda yurt dışında oynayan Türk futbolcu yoktu. Şimdi Avrupa’nın birçok ülkesinde top oynayan Türk futbolcular var. Türk futbolcuları daha çok Brezilyalı futbolculara benziyor. Umarım Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası’na takımı iyi hazırlar ve şampiyonada Türkiye olarak ilk 3’e girmeye hak kazanırsınız." Piontek, Avrupa Şampiyonası’nda 3 takımı favori olarak gördüğünü belirterek, "Şampiyonada İtalya, Almanya ve Fransa favorilerim. Türkiye’de bunların arkasında geliyor."

Laudrup G.Saray’a gelmez

Piontek, Danimarkalı teknik direktör Michael Laudrup’un Türkiye’ye gelmeyeceğini savunarak, "Laudrup’un Galatasaray’a geleceğini sanmıyorum" dedi. Galatasaray’ın teknik direktörsüz şampiyon olmasıyla ilgili de Piontek, "Futbolda her şey olabilir" diye konuştu.

Sepp Piontek, Türkiye’deki yeni teknik direktörlerden Ertuğrul Sağlam ile Bülent Uygun’u beğendiğini söyledi. Ünlü hoca, 4 milyonluk bir şehir olan İzmir’in Süper Lig’de takımının olmamasının sorgulanması gerektiğini kaydetti. Bu arada Türk Futbol Adamları Derneği’nin geleneksel olarak düzenlediği "İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır" ödül törenine eşi Gitte ile birlikte onur konuğu olarak katılan Sepp Piontek’e özel hizmet ödülü veridi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!