Boks değil futbol takımıyız

Güncelleme Tarihi:

Boks değil futbol takımıyız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2010 10:57

Kayserispor Teknik Direktörü Şota Arveladze, sisteme dayalı oyun hedeflediklerini, ferdi ve kişisel başarıdan çok ekip ruhu yaratacaklarını söyledi, "Boks takımı değiliz. Futbol takım oyunu" dedi.

Haberin Devamı

Hollandalı yardımcıları Gerard Van Der Lem ve Laszolo Jambor'la birlikte futbolcularını yeni sezona hazırlayacaklarını söyleyen Gürcü çalıştırıcı, Süper Lig'de her maçı kazanacak bir oyun ve sistem içinde olacaklarını vurguladı. Ellerindeki kadronun 23'ün üzerinde olması halinde takım içinde sıkıntılar doğabileceğini söyleyen Şota, şöyle devam etti:

"HER OYUNCUM DEĞERLİ"

"Takımda oynamayan, rekabeti artırmayan oyuncular her zaman sıkıntı verir. Yedek kulubesinde adeta burunlarından solurlar. O yüzden de sezon boyunca kadromuz en fazla 24 olabilir. Kadroya sakatlıklar, cezalar ve ortaya çıkabilecek diğer durumlar için alt yapıdan bir iki oyuncu da katılabilir. Takımdaki tüm oyuncularım değerli ve kıymetli. Onların birlikteliği bizi başarıya götürür. Futbol boks sporu gibi değildir. Futbol takım oyununa dayanır. O nedenle kimse tek başına bir boksör gibi hareket edemez."

Haberin Devamı

"TRANSFERDE ACELECİ DEĞİLİZ"

Hava sıcaklığı yüzünden özellikle sabah antrenmanları üzerinde durduğunu ve güne erken başladıklarını kaydeden Şota, transfer konusunda aceleci olmadıklarını anlatırken de şöyle konuştu:

"UYUM ÇOK ÖNEMLİ"

"Ancak transferi de Avusturya kampına gitmeden önce bitirmek istiyoruz. Takıma sonradan katılan oyuncular, uyum ve takıma motive olma açısından zorlanır. Örneğin Makukula, geçen sezon takımla birlikte hazırlık kampı geçirdikten sonra lige başlasaydı, attığı gol sayısı daha fazla olurdu."

ALMANYALI GURBETÇİDEN İMZA

Öte yandan Kayserispor, bu sezon 4'üncü futbolcuyu da renklerine kattı. Ali Bilgin, Abdülkadir Özgen ve Hamza Çakır'dan sonra sarı kırmızılılar Almanya 3'üncü Ligi takımı Offenbacher F.C. takımında forma giyen 22 yaşındaki orta saha oyuncusu Uğur Albayrak'la 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!