Boca Juniors'tan Maradona'ya destek

Güncelleme Tarihi:

Boca Juniorstan Maradonaya destek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2011 10:23

Maradona'nın annesi Dona Tota'nın ölümü tüm Arjantinlileri derin üzüntüye boğdu.

Haberin Devamı

 Belki de dünyada ilk kez bir ülkede oynanan maçlarda resmi karar olmaksızın bir futbolcunun annesi için saygı duruşunda bulundu. Maradona'nın annesi için yapılan saygı duruşlarının en anlamlısı Boca-Racing maçındaydı.

Boca Juniors'ın stadı La Bombonera'da taraftarlar kulübün ve tüm Arjantin'in simgesi efsane 10 numaranın annesini de saygıyla andılar. Bocalı oyuncular kollarında siyah bantlarla sahaya çıkarken, maç başlamadan Dona Tota anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

RİQUELME'DEN ANLAMLI JEST

Maradona ile arası açık olduğu bilinen hatta Maradona tangocuların başındayken milli takımda oynamayı reddeden Boca'nın diğer sembol ismi Roman Riquelme, efsanenin acı gününde tüm kırgınlıkları bir kenara bırakarak önemli bir jest yaptı. Sakatlığı nedeniyle Racing maçını tribünlerden izleyen Roman, futbol hayatının 15. yıldönümü şerefine La Bombonera'da yapılacak töreni Dona Tota anısına iptal ettirdi.

Haberin Devamı

Öte yandan pazar gün akşam saatlerinde Arjantin'e gelen Maradona'nın çok üzgün olduğu gözlendi. Annesini çok sevdiği bilinen Maradona kısa bir süre önce omzuna "Te Amo Tota" (Seni seviyorum Tota) dövmesi yaptırmıştı. Aile doktoru Alfredo Cahe, Maradona'nın annesinin ölüm haberini uçakta aldığını ve tüm yolculuk boyunca ağladığını söyledi.

Maradona, annesinin cenaze işlemlerini tamamladıktan sonra yeniden Dubai'ye dönecek

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!