BMW, elektrikli modellerde ilerleme kaydetmek istiyor

Güncelleme Tarihi:

BMW, elektrikli modellerde ilerleme kaydetmek istiyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2016 10:36

i alt markasıyla büyük başarı yakalayan Alman üreticinin yeni hedefi: 2025 yılına kadar EV ve PHEV satışların %25'ini oluşturmak.

Haberin Devamı

BMW, 2013 yılında tanıttığı "i" alt markasına ait 100,000 adet elektrikli ve plug-in hibrit araç sattı ve firmanın yeni hedefi: önümüzdeki yılda bu rakamı bir senelik süreçte yakalamak.

Alman marka hibrit ve elektrikli araçlarının satışını arttırarak 2025'e kadar toplam satışlarda %25'lik payın bu modellere ait olmasını istiyor. Reuters'a göre Sueddeutsche Zeitung'a konuşan BMW CEO'su Harald Krueger "Ulaşımın elektrikli olacağı bir gerçek ancak şu an talep çok yüksek değil." dedi.

Piyasaya çıkardığı i alt markasından sonra elektrikli araç piyasasına yaklaşımını daha ciddi bir konuma taşıyan BMW, şimdiye kadar 60,000 i3 ve 10,000'in üzerinde i8 satmayı başardı. Firmanın plug-in hibrit modelleri ise geriye kalan elektrik destekli güç ünitesine sahip araç satışlarını oluşturuyor.

Haberin Devamı

BMW'nin geleceğe yönelik çok daha fazla EV (elektrikli araç) ve PHEV (plug-in hibrit) modeli bulunuyor. Örnek vermek gerekirse yukarıda görülen Countryman, 530e ve 330e gibi modeller ile Alman üretici hibrit yelpazesini genişletiyor. Buna ek olarak 2018 yılında büyük ihtimalle gücü arttırılacak gelecek i8 Spyder da firmanın atılım stratejisine dâhil. 2019 yılında elektrikli bir MINI modelinin de ürün gamına katılması bekleniyor. X3 ve 3 Serisi'ne ait olacak elektrikli modeller de 2020 yılına kadar gelecektir.

Daha ileri aşamada BMW i3'ün ikinci jenerasyonunun geleceğini de açıklandı. Alman üretici konu hakkında bilgi vermese de 33 kWh kapasiteli ünitenin sunacağı menzilin artacağını söylemek pek yanlış olmaz. Kompakt elektrikli araçlar arasında son trend en az 60 kWh'lik batarya kullanımı yönünde. Bunlara Chevrolet Bolt ve ikinci jenerasyon Nissan Leaf'i örnek gösterebiliriz. 

BMW'nin ileriye dönük bir elektrikli araç atılımı yaptığı açık ancak markanın rakipleri de boş durmuyor. VW Grubu kendilerine büyük zarar veren Dieselgate emisyon skandalı sonrasında elektrikli araçlara yoğun bir yatırım yapıyor. Bunlardan en önemlileri Porsche Mission E ve Audi E-Tron olarak öne çıkıyor. Mercedes-Benz segmente girme konusunda biraz yavaş davranıyor ancak Alman otomotiv devinin elinde üretime hazır EQ crossover konsepti bulunuyor.

Haberin Devamı

Toyotadan iddialı plan tarafından hazırlanmıştır

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!