Bizim değil patronların derbisi

Güncelleme Tarihi:

Bizim değil patronların derbisi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2007 00:00

Siyah beyazlıların Şilili transferi Tello "Her iki takımda da süper oyuncular var. Sessiz karşılaşmada yıldızlar savaşı olacak. Sağlam rakibi iyi tanıyor" diye konuştu.

Beşiktaş’ın golcü ismi Bobo, "Seyirci baskısı olmadan oynayacağız. Ertuğrul Sağlam’ın dediklerini uyguladığımızda, rakibimiz karşısında şov yaparız. Riskli oynamamalıyız" dedi.

BEŞİKTAŞ’ın yıldızları Rodrigo Alvaro Tello ve Deivson Rogerio Da Silva (Bobo), cumartesi günü oynayacakları Galatasaray derbisi öncesi Hürriyet’e çarpıcı açıklamalar yaptılar. Siyah beyazlı takımın Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ndeki röportajda, seyircisiz oynayacakları sezonun ilk derbisini heyecanla beklediklerini belirten Beşiktaş’ın usta ayakları, futbol düşüncelerinden gelecekle ilgili beklentilerine birçok soruya yanıtları sıraladılar...

 Süper Lig’deki performansınızı ve yerinizi değerlendirir misiniz?

Æ Bobo:
Ligde mağlubiyetimiz yok. Kötü oynuyoruz, ama neden diye soran yok. Rakipler kötü olunca biz de onlara ayak uyduruyoruz. Konsantrasyon eksikliği oluşuyor. Kimse merak etmesin ligin en iyi takımıyız. Teknik direktörümüz kadroda bulunan tüm oyunculara şans veriyor. İbrahim Kaş, Serdar Özkan gibi gençler çıkış yaptı.

 Tello: Uyum sorunu vardı atlattık. Kayserispor ve Ankaraspor’a puan kaybettik. Önemli değil hiç olmazsa aksayan yönlerimizi gözlemledik. Portekiz Ligi’nde de oynadım, bu kadar heyecanlı lig görmedim. Beşiktaş hedeflerin takımı. Lig maratonu çok uzun. Oyunumuzu beğeniyorum. İzleyenler heyecanlanıyor.

 Yarışın daha başı, ama şampiyonluk ipini kim göğüsler?

 Bobo:
Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray arasında geçeceğine inandığım yarışta şanslar eşit gibi. Ancak biz biraz daha avantajlıyız. Çünkü ikinci yarıdaki derby maçlarını İnönü Stadı’nda oynayacağız. Derbileri kazanan şampiyon olur. Fenerbahçe’nin de Roberto Carlos, Aurelio, Alex, Deivid gibi iş bitirici, güçlü silahları var. 

Tello: Şampiyonluk için fizik kondisyondan önce moral gerekli. Bizde de gerekli motivasyon var. Bence rakipsiz takımız. Fenerbahçe, Galatasaray’ın yanısıra Trabzonspor patlama yapacak ekipler arasında yer alıyor. Şimdi her takım defans yapıyor. Kimin ne yaptığı anlaşılmıyor. Ligin ilk yarısı bitiminde şampiyonun kim olacağını söyleyebilirim.

 Hafta sonu nasıl bir derbi sizi bekliyor ve sonuç ne olur?

 Bobo:
Galatasaray geçen yıldan daha güçlü. Çok iyi kadroları var. Lincoln mükemmel bir teknik donanıma sahip. Ümit Karan, Hakan Şükür Türkiye’nin en iyi golcülerinden. Defansları mükemmel. Seyirci baskısı olmadan oynayacağız. Teknik direktörümüz Ertuğrul Sağlam’ın dediklerini uyguladığımızda, rakibimiz karşısında şov yaparız. Sağlam golü düşünen sistemi ile bizi mükemmel motive ediyor. Sahaya çıktığımızda riskli oynamamalıyız. Galatasaray kanatlarını çok iyi kullanıyor ama Vestel Manisa maçını izledik, önemli zaafları da var. 

Tello: Galatasaray’da tek nokta adam var o da Nonda. Sprinter özellikleri olan golcü. Her iki takımda da süper oyuncular var. Sessiz karşılaşmada yıldızlar savaşı olacak. Beşiktaş’ta teknik kapasitesi daha üstün oyuncular var. Rüştü, Hakan, Serdar Özkan, İbrahim Üzülmez, İbrahim Toraman, Gökhan Zan gibi milli takımın iskeletini oluşturan oyunculara sahibiz. Delgado patlama yapar. Nobre gol için çok istekli. Beşiktaş daha avantajlı. Bu maçta teknik adamların sistemleri savaşacak. Sağlam rakibi çok iyi tanıyor.

Devler Ligi’nde tek rakibimiz Liverpool

 Şampiyonlar Ligi’ndeki şansınız nedir?

 Bobo:
Grubumuzdaki rakiplerimizin hepsi de güçlü. Marsilya karşısında puan alabilirdik. Şampiyonlar Ligi’nde futbol kazası yaptık. Bunu telafi edeceğiz. Taraftarlarımız Denizlispor maçındaki gibi desteklerse, Porto ve Liverpool’u evimizde yenersek gruptan çıkarız. 

Tello: Marsilya maçında hepimiz defansif yönden hata yaptık. Büyük takımlar büyük maçları kazanır. Başkanımız Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna başarı sözümüzü yerine getirmek için söz verdik, gerçekleştireceğiz. Şampiyonlar Ligi’ndeki tek rakibimiz Liverpool.

Tello Marsilya yenilgisine yanıyor

Şilili futbolcu, Marsilya maçındaki yenilginin kendisini kahrettiğini belirtirken, Bobo, Kayseri ve Ankaraspor beraberliklerine üzüldüğünü söyledi.

 Sizi üzen ve keşke öyle bitmeseydi dediğiniz maç var mı?

 Bobo:
Kayserispor ve Ankaraspor maçlarına üzülüyorum. Süper Lig’de hata yapmamak gerek. Beraberlik galibiyet kadar önemli. Bundan sonraki lig maçlarımız daha tempolu geçecek. Galatasaray maçı başlangıç olacak.

 Tello: Süper Lig’deki maçlar değil, beni asıl üzen Şampiyonlar Ligi’ndeki Marsilya maçı. Fransız takımı çok kötüydü. Fakat maçın hakemi daha da kötüydü. İki kötüye karşı savaştık. Bu işin İstanbul’u unutulmamalı. Marsilya karşısında fark yapabilirdik.

Şampiyonluk havası var

Bobo, "Beşiktaş’ta yeni heyecan ve başarı havası var. Sabredin, inanılmaz bir kadromuz var, peş peşe başarılara imza atacağız" dedi.

 Bir yabancı gözüyle Beşiktaş’ın havası nasıl?

 Bobo:
Beşiktaş Türkiye’nin en eski kulüplerinden biri. Sürekli geçmişi destanlaştırmak kulübü anlatmaz. Beşiktaş takımı olarak tüm özelliklerimizi sahaya döktüğümüzde ve zaferler kazandığımızda havayı anlatırız. Beşiktaş’ta yeni heyecan ve başarı havası var. Higuain mükemmel bir oyuncu. Sabredin, inanılmaz bir kadromuz var, peş peşe başarılara imza atacağız. Teknik direktör Ertuğrul Sağlam hem arkadaş, hem teknik adam hem de psikolog gibi. Bu havayı kimse bozamaz.

 Tello: Porto’da çok sıkılmıştım. Yönetici Celal Kolot, Porto’ya geldiğindebana Beşiktaş’ı anlattığında rüya gibi geldi. Türkiye’ye geldiğimde Avrupa’nın en büyük kulüplerinden birine geldiğimi anladım. Tribünlerin desteği bize futbolcu olduğumuzu hisettiriyor. Sahadaki teknik, fizik kadar yüreklerdeki sevgiyi de hissetmemiz bizi kamçılıyor. Ricardinho, Delgado, Cisse, Higuain, Nobre, Bobo ile Türk futbolcu arkadaşlarımız bugün Avrupa ve Türkiye futbol piyasasında herkesin peşinde koştuğu isimler. Şampiyonluk havası kokluyorum.

Sağlam bizim şansımız

Tello: Birçok teknik adamla çalıştım, ama böylesine disiplinli ve tempolu çalışan teknik adam görmedim. Benim için de onunla çalışmak büyük şans. Sağlam’a medya dahil herkesin sahip çıkması gerek. 

Ertuğrul Sağlam nasıl bir teknik adam, diyaloğunuz nasıl?

 Bobo:
Genç neslin gurur duyacağı bir teknik adam geliyor. Ertuğrul Sağlam yönetimindeki Mutlu Topçu, Birol Berkem, İbrahim Bakır, Öztürk Tanrıbilir ekibi bizlerin her sorunu ile ilgileniyor. Futbolcunun sağlık durumuna göre hareket ediyorlar. Önce futbolcuyu koruyorlar. Futbolcuya köle muamelesi yapmıyorlar. Sağlam sadece Beşiktaş için değil Türk Milli Takımı’nın geleceği için de büyük şanstır. Sağlam Beşiktaş alt yapısına da inanan bir teknik adam. Gençliği kazanmak için çırpınıyor.

 Tello: Ertuğrul Sağlam futbolcusunu çok iyi dinleyen hoca. Futbolcunun iyi ya da kötü olduğunu seziyor. Birçok teknik adamla çalıştım, ama böylesine disiplinli ve tempolu çalışan teknik adam görmedim. Benim için de onunla çalışmak büyük şans. Sağlam’a medya dahil herkesin sahip çıkması gerek. Sağlam’ın desteği unutulmaz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!