Bizim de ailemiz var

Güncelleme Tarihi:

Bizim de ailemiz var
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2011 00:00

Güneş’e en büyük destek oyuncusu Serkan Balcı’dan geldi: “Her bayramda, maç ya da kampta oluyoruz.”

Haberin Devamı

TRABZONSPOR Teknik Direktörü Şenol Güneş, bayramın ilk günü oynadıkları Kayserispor maçının ardından yaptığı açıklama ile yeni bir tartışmayı gündeme taşıdı. Deneyimli teknik adam, “Bayramın ilk gününe maç konulması hakkında ne diyorsunuz?” sorusuna, “Bayrama maç koyuyorlar ama Noel’i düşünüp 24 Aralık’ta ligleri tatil ediyorlar” cevabını verdi.
Güneş böylece Türk futbolunda hep tartışılan konuda ince bir mesaj verirken, biz de ünlü çalıştırıcının bu görüşünü, Süper Lig’deki futbolcu ve teknik adamlara sorduk.
Şenol Güneş’e büyük destek veren futbol camiası, bayramı aileleri ile birlikte kutlamanın kendilerinin de hakkı olduğunu belirtti. 

BAYRAMDA MAÇ OLMASIYLA İLGİLİ NE DEDİLER?

 Michael SKiBBE: Türkler çok hassas

DÜNYANIN her ülkesinde önemli bayramlarda hassasiyet gösteriyorlar. Türk futbolcular da dini konularda çok hassas. Fakat Türkiye’de olağanüstü bir durum var. Şike dolayısıyla maçları kısa süreye yaydılar.

Haberin Devamı

Cem SULTAN: Biz robot değiliz

BİZ robot değiliz. Ailemizi bayramlarda görmek istiyoruz. Özellikle ailesi yurt dışında olan gurbetçi futbolcular büyük sıkıntı yaşıyor bu konuda. Bayramda maç olmaması için artık bir şeyler yapılmasının zamanı geldi.

Deniz BARIŞ: Bence normal

BU konuda federasyonu da anlamak gerek. Maçlar çok yoğun bir tempoda oynanıyor. Noel tatili ise zaten ligin devre arasına geliyor. Bu nedenle fikstürü anormal bulmuyorum.

Rıza ÇALIMBAY: 3-4 gün izin olmaz

BEN izin veriyorum ama bayramda 3-4 gün izin de yanlış. Bayram bizim için vazgeçilmez. Ancak Sivasspor’da böyle bir sorun yok. Yabancı da yerli de dini bayramlarını kutlayabiliyor. Bu konuda hoşgörülüyüz.

Abdullah AVCI: Önceki güne çekilir

GEÇMİŞ yıllarda pazar günü bayram ise, cuma ve cumartesiye maçlar sıkıştırılıyordu. Bu sezon takvimin çok sıkışık olması nedeniyle olağanüstü bir durum ortaya çıktı. Federasyon, muhakkak bu durumu değerlendirecektir.

Yücel İLDİZ: Önem verilmeli

KESİNLİKLE Şenol Hoca’ya katılıyorum. Madem ki yabancı oyuncuların bayram tatillerine göre takvim yapıyoruz, gelecek sezondan itibaren bizim bayramlarımıza da gereken önem verilmeli.

Haberin Devamı

Serkan BALCI: Hep maçtayız

EN son ne zaman ailemle birlikte bayram kutladığımı bilmiyorum. Her bayramda ya kampta ya antrenmanda ya da maçta oluyoruz. Sadece bizim için değil, spor camiasında çalışan herkes için bu geçerli.

Carlos CARVALHAL: Tatil edilmeli

ÖNEMLİ günlerde ve bayramlarda lig maçlarının tatil edilmesi gerekli. Portekiz’de tüm oyuncular Noel’i ve yılbaşını coşku ile kutlarlar. Aynı şey Türk futbolcular için de geçerli olmalı.

Nurullah SAĞLAM: Kart görüyorlar

DİNİ bayramlarda maç oynanmasa daha iyi olur. Çünkü ülkemizde tüm kurum ve kuruluşlar tatil yaparken oyuncular mesai yapıyor. Yabancı oyuncu Noel’de ya kart görüyor ya da izin isteyip ayrılıyor.

Haberin Devamı

Fuat YAMAN: Türkler çok hassas

BAYRAMLARDA resmi kurumlar gibi maçların da tatil edilmesi gerekir. Futbolcular bayramları aileleri ile birlikte geçirmek istiyor. Yabancıya tanınan bayram hakları, Türk futbolculara da tanınmalı.

Seneye dini bayramları dikkate alacağız

TÜRKİYE Futbol Federasyonu, önümüzdeki sezondan itibaren, fikstür planlamalarında dini bayramları da dikkate alacaklarını açıkladı. Bir açıklama yayımlayan TFF, Süper Lig dışındaki tüm liglerde bu bayram maç oynanmadığını hatırlatarak, aynı uygulamanın fikstür sıkışıklığı nedeniyle Spor Toto Süper Lig’de yapılamadığını vurguladı.
Ayrıca A Milli Takımımız’ın 11 ve 15 Kasım’da oynayacağı play-off maçları için kampa girecek olmasından dolayı da bayramın ilk günü lig maçı oynanmasının kaçınılmaz olduğu kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!