"Bize koro halinde sövdüler"

Güncelleme Tarihi:

Bize koro halinde sövdüler
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2012 10:40

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi`nin Eylül ayı meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı AK partili İbrahim Karaosmanoğlu, 3. lige kadar düşen Kocaelispor'a destek olmalarının söz konusu olmadığını, daha önce gittiği Kocaelispor ile Rizespor arasındaki karşılaşmada kendilerine koro halinde küfür edildiğini söyledi.

Karaosmanoğlu, belediyelerin yasal olarak profesyonel kulüplere para yardımında da bulunmalarının mümkün olmadığını, bu nedenle birçok belediye başkanının yargılandığını da söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarına 3 aydır katılmadığı belirtilen Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, meclis toplantısında eleştirileri ve sorulan soruları uzun bir konuşma ile cevaplandırdı.

CHP'li bir meclis üyesinin, bir zamandar Süper Lig'de fırtına gibi esen ve üç büyükleri İstanbul'da bile yenme başarısını gösteren, 200 yılından sonra da düşüşe geçen Kocaelispor'un bugün 3. ligde mücadele ettiğini, neden belediye olarak destek verilmediğini sorması üzerine şunları söyledi:  "Profesyonel futbol belediye başkanlarının işi değil. Enerjimizi alıp götüren bir iş olmamalı. Parayı veren düdüğü çalsın. İstedikleri kadar çalsın. Türkiye'de bu yanlıştan inşallah büyük ölçüde dönüleceğine inanıyorum. Profesyonel futbolu, profesyonellere bırakmamız lazım. Belediyeler bu işten elini çektikleri zaman orası daha da güzelleşir. Daha sorumluluk alır. Belediyeler lojistik destek versin. Ama yönetimine, geldisine, gittisine karışmaya kattığımız zaman yük üzerimize kalıyor ve siyaseti de hırpalıyor. Bizden öncekilerini de hırpaladı. Yeri geliyor sövüyor size. Bilerek bir maça gitmedim. Daha sonra Rizespor- Kocaelispor maçıydı ve kaç yıl oldu bilmiyorum."
Orada koro halinde bize sövüldü. Bir takımın seyircisi belediye başkanına sövüyorsa ben oraya bir daha asla gitmem. Gitmedim ve gitmeyeceğim. İnsanın onuru vardır. Spor olmaktan çıkmış, ahlak çizgisini çiğnemiş, her türlü olumsuzluk ve düzeltemiyorsun" dedi.

MAHKUM OLANLAR VAR

Türkiye'de bir çok belediye başkanının kulüpler yüzünden başının dertte olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Akıllı insanlar orada, profesyonel kulüplerde parası varsa yer alsın. Üç beş katkı da yapsın. Ama belediye parayı verecek. Büyükşehir kasasından çıkacak ve bunun hesabını da vermek zor. Çünkü hesap veriyorsun. Hesap soruyor sayıştay bizden. 'Bunları nasıl verdiniz?' Ama o tarafta iş çığırından çıkmıştı. Çizgi aşılmıştı. Belediyeler profesyonel kulüplere yasal olarak yardım edemezler. Bir kuruş veremiyorsun. Gayri yasal yoldan vermek te tehlikeli. Nerden bulup nereden vereceksin. Türkiye'de belediye başkanlarının bundan dolayı bir çoğunun başı dertte. Mahkum olanlar var. Benim bildiklerim var. Bilemediklerim hariç, ne mecburiyetin var canım." diye konuştu.
BUZ SPORLARI DEVREDİLİYOR

Bu arada İzmit'te Sefa Sirmen'in Belediye Başkanlı döneminde yapılan ve Türkiye'de bu sporlarına büyük katkı sağlayan Kocaeli Olimpik Buz Sporları Tesisleri'nin Buz Pateni Federasyonu'na 10 yıllığına tahsisi konusuna ise CHP'li meclis üyeleri tepki gösterdi. Buz sporları salonunun önemli giderleri olduğunu söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, "Buz sporları salonuna 3.5 milyon TL harcayarak çatı ve tesisatı yeniledik. Fakat giderleri çok fazla. Yanlış yönetilirse istediğimiz an iptal edip geri çekilebiliriz." dedi. CHP'li Meclis üyeleri salonun devredilmesine karşı çıkmaları üzerine konu incelenmek üzere komisyona devredildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!